Acasă AGRICULTURA S-A FĂCUT DREPTATE

S-A FĂCUT DREPTATE

0
Proiectul iniţiat de toţi parlamentarii bistriţeni pentru retrocedarea terenurilor din livada Staţiunii Pomicole din Bistriţa celor 59 de proprietari a primit undă verde din partea Camerei Deputaţilor. Modificarea Legii nr.45/2009 a fost un proiect iniţiat şi depus de deputaţii Radu Moldovan şi Ioan Ţintean în anul 2012 şi dus mai departe de actualii parlamentari.
Doina Pană, PSD, a postat astăzi următorul mesaj pe pagina sa de facebook: “După 6 ani, cele 59 de familii din Bistriţa, au şansa să beneficieze de aplicarea sentinţelelor judecătoreşti, definitive şi irevocabile, privind retrocedarea celor 116 ha de teren aflate în perimetrul Staţiunii Pomicole Bistriţa. Iniţiativa legislativă, din 2013, a celor 5 parlamentari bistriţeni (USL la ora respectivă), a parcurs un drum greu, dar a identificat soluţia să se facă dreptate celor 59 de familii şi, în acelaşi timp, să nu fie periclitată corecta funcţionare a staţiunii pomicole”.

Reamintim faptul că e vorba de 59 de familii care de aproape 20 de ani au sentințe definitive pe niște proprietăți care acum sunt în perimetrul Stațiunii Pomicole Bistrița. Formula de echilibru găsită este ca Stațiunea Pomicolă să rămână cu cele 151,35 ha pentru funcționare, restul de 144,89 ha putând fi retrocedate către proprietarii de drept: 81,94 ha din perimetrul Bistriței, iar 62,95% din perimetrul localității componente Slătinița.

 

Exit mobile version