Acasă Politica Politica Locala ROMII VOR MERGE ALĂTURI DE PNL ÎN BISTRIŢA-NĂSĂUD?

ROMII VOR MERGE ALĂTURI DE PNL ÎN BISTRIŢA-NĂSĂUD?

0

Partida Romilor Bistriţa-Năsăud se gândeşte, deja, la alegerile locale din vara anului 2016. Liderul formaţiunii politice care îi reprezintă pe romi, Emil Neia Lăcătuş spune că partida va depune liste acolo unde preşedinţii din comune nu vor prinde locuri eligibile pe lista PNL. Pentru anul viitor, romii vizează atât consiliul judeţean dar şi consiliul municipal.

Emil Neia Lăcătuş a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă organizată la sediul partidei romilor că la data de 1 septembrie, partida se va alinia şi ea la startul precampaniei electorale pentru alegerile din 2016. Ne dorim să obţinem locuri eligibile pe liste, fiind extrem de interesaţi să accedem în consiliul judeţean sau în cel municipal, spune şeful romilor din Bistriţa-Năsăud: “ Sunt 30 de localități unde avem comunități de romi și avem reorganizate deja 15 filiale locale, unde avem procent de peste 20% și unde vom pregăti oamenii noștri pentru alegerile locale. Încercăm să avem reprezentativitate cel puțin în comunitățile mari, în Consiliul Județean și Consiliile Locale din comunele respective. Eu sunt la al doilea mandat de consilier județean și consider că am făcut cunoscute toate problemele cu care se confruntă comunitățile noastre. Vrem să avem și din 2016 oameni în CJ și CL. Dacă n-am fi în aceste foruri, nu s-ar rezolva nimic din problemele romilor.”
El a mai explicat că obţinerea unui fotoliu de consilier judeţean sau local este vitală pentru partidă, problemele grave cu care se confruntă ţiganii în teritoriu fiind rezolvabile doar la nivelul Consiliului Judeţean.

“Sigur vom fi pe liste la un partid. Avem mână liberă de la nivel central să negociem în special cu cele două poluri politice, stânga sau dreapta. În Bistrița-Năsăud nu mai e de negociat, eu fiind membru activ al PNL. Vom merge în continuare cu PNL și în următorul mandat. Chiar am avut o discuție cu domnul deputat Ioan Oltean, ne vom întâlni cu liderii noștri și unde vom avea locuri eligibile pe listele PNL, în cele 15 comunități, vom fi acolo, unde nu, vom depune liste separate pe Partida Romilor, pentru că nu vrem să rămânem pe dinafară în acele comunități, și vom face echipă în Consiliile Locale respective”.

La alegerile din iunie 2012, Partida Romilor nu a depus liste separate, Emil Neia Lăcătuş primind un loc eligibil pe lista fostului Partid Democrat Liberal, în negocierile cu Ioan Oltean, fiind trecut şi amedamentul prin care romii renunţă la orice fel de liste, asta pentru a nu mai încurca formaţiunea politică condusă atunci de Emil Boc.

Exit mobile version