Acasă Politica ROMII BISTRIȚENI SPRIJINĂ CAMPANIA DE VACCINARE ÎMPOTRIVA RUJEOLEI

ROMII BISTRIȚENI SPRIJINĂ CAMPANIA DE VACCINARE ÎMPOTRIVA RUJEOLEI

0

Instituţia Prefectului a judeţului Bistriţa-Năsăud a găzduit în aceste zile întâlnirea grupului de lucru mixt pentru romi, din care fac parte reprezentanţi ai instituţiilor deconcentrate, ONG-uri, mediatori sanitari, mediatori şcolari, experţi din cadrul primăriilor, consilieri locali, municipali şi judeteni romi. Printre punctele discutate la această întâlnire a fost şi cel despre  Campania de Vaccinare împotriva rujeolei,  care începe din 25 iulie 2017 şi în Bistriţa-Năsăud.

 

Invitat la această întâlnire de lucru, preşedintele Partidei Romilor Pro – Europa Bistriţa-Năsăud, Emil Neia Lăcătuş a cerut încheierea unui parteneriat între Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană, medici de familie din comunităţile de romi, în scopul implementarii unei campanii de informare, prevenire şi vaccinarea copiilor de etnie romă împotriva rujeolei.

 

“Am cerut derularea campaniei cu sprijinul reţelei de mediatori sanitari, care îi avem în comunităţile mari de romi din judeţ, prin liderii recunoscuţi de către autorităţi în fiecare comunitate şi raportarea cazurilor depistate de către medicii de familie. Cer raportarea şi comunicarea publică a cazurilor depistate de rujeola în comunităţile de romi”, a spus preşedintele si consilier judetean Emil Neia Lăcătuş.

 

Potrivit lui Emil Neia Lăcătuş, parteneriatul constant  între Partida Romilor Pro – Europa  Bistriţa-Năsăud  şi Direcţia de Sănătate Publică, vizează facilitarea  accesului cetăţenilor români aparţinând etniei rome, la Campania naţională privind vaccinarea  împotriva rujeolei, diminuarea riscurilor şi prevenirea îmbolnăvirii  în comunităţile de romi. De asemenea, parteneriatul urmăreşte  prevenirea discriminării romilor care apelează la  serviciile medicale în cadrul campaniei naţionale, privind vaccinareea împotriva rujeolei, dar şi identificarea, inventarierea îmbolnăvirilor a copiilor romi nevaccinaţi.

 

“Sunt convins că demersul nostru privind  <<Campania SOS Epidemia Rujeolei>>  poate avea un impact pozitiv. Angajamentul nostrum este că  împreună cu mediatorii sanitari, liderii din comunităţile de romi, la acţiuni comune şi concrete, pentru binele  tuturor cetăţenilor  din judeţul Bistriţa-Năsăud”, a conchis preşedintele, consilier judetean Emil Neia Lăcătuş.

Exit mobile version