ROMÂNIA ÎNAINTE! Deschidem județul Bistrița-Năsăud către România și Europa

Must Read

Summit-ului Biden-Putin din iunie: Yalta-2021 sau Ribbentrop-Molotov 2.0? Ce crede diplomatul Cristian Diaconescu?

Diplomatul Cristian Diaconescu a analizat obiectivele Federației Ruse în regiune, mai ales în contextul agresivității tot mai mari a...

Focar de pestă porcină în Lechința

În urma confirmării pestei porcine africane la porcii domestici dintr-o exploatație de pe raza localității Lechința, la propunerea DSVSA...

Ioan Turc s-a întâlnit cu ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu pentru a rezolva transferul fostului Cinema 23 August

Primarul Bistriței Ioan Turc a avut astăzi o întâlnire cu ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, una din problemele abordare în...

România și județul Bistrița-Năsăud se află azi la răscruce de drumuri. Pe 11 Decembrie, românii, și odată cu ei, locuitorii județului nostru, vor alege între reîntoarcerea la o eră a postcomunismului și corupției, și a merge înainte. Vreau să cred că 11 Decembrie va fi ziua în care noi toți vom face alegerea corectă!

Platforma România 100 asumată de Dacian Cioloș și PNL este punctul din care putem porni. Este primul mare proiect de guvernare, după prea multă tăcere, manipulare și minciună. Este proiectul care va deschide România către Europa. Noi trebuie să avem forța de a deschide județul Bistrița-Năsăud către România!

Sunt sigur, pe 11 Decembrie, vom avea tăria de a merge înainte!

 

 1. Romania 100 este angajamentul meu în fața locuitorilor județului nostru, la fel cum este angajamentul tuturor liberalilor în fața românilor de pretutindeni!

 

 • România 100 nu este o simplă ofertă electorală. Este o viziune unitară și coerentă de guvernare. Este primul proiect care pune în centrul guvernării omul simplu și real al zilelor noastre. Dacian Cioloș este omul care a demonstrat că poate conduce Guvernul României fără să facă jocurile partidelor politice și fără să apere intereselor politicienilor. România 100 este angajamentul lui și totodată, angajamentul pe care Partidul Național Liberal l-a asumat în fața românilor de pretutindeni!

 

 1. STATUL TUTUROR, nu doar al unora, este obiectivul pe care vreau să ni-l asumăm cu toții!

 

 • Vreau să construim împreună un stat al tuturor, nu doar al unora. Minciunile cu așa-zisul stat social trebuie să înceteze! Statul român trebuie să devină un stat neintervenționist, dar puternic, cu o justiție dreaptă, apărătoare a libertăților și drepturilor cetățeanului.
 • Avem nevoie de un stat prietenos, care sprijină cetățenii și nu îi apasă cu taxe și impozite, un stat care asigură egalitatea de șanse pentru toți românii, care știe să mențină un mediu economic și social echilibrat și sănătos, cu o administrație transparentă, deschisă, nepolitizată, orientată spre nevoile reale ale oamenilor.

 

 1. Vreau să construim un stat care să-și asume răspunderea față de persoanele fizice și juridice române!

 

 • Vreau un stat care să nu fie dominat de interese partidice sau de grup. Statul trebuie să își asume răspunderea față de cetățean, să devină protectorul cetățeanului, nu un opresoar al acestuia. Interesul național al Statului Român este protejarea persoanelor fizice și juridice din România, iar această protejare trebuie asumată în exercițiul guvernării, prin acte normative exprese.
 • Rolul de prevenție al acțiunilor statului trebuie dublat de caracterul rezidual al sancțiunii. Statul și organismele sale trebuie să aplice sancțiunea ca ultimă alternativă, după epuizarea tuturor căilor și metodelor de prevenție legale.
 • România are nevoie de un capital românesc puternic, de firme românești puternice, de bănci și fonduri de investiții autohtone stabile și de o clasă de mijloc puternică și statornică.

 

 1. Ca senator al României, îmi asum susținerea comunităților locale din județul nostru, indiferent de culoarea politică a primarilor!

 

 • Primarii sunt coloana vertebrală a administraţiei publice locale. Consider că nici un proiect viabil pentru județul Bistrița-Năsăud nu poate fi elaborat şi aplicat fără implicarea decisivă a primăriilor.
 • Vreau ca primarii, să fie sprijiniţi în toate acţiunilor lor de dezvoltare a localităţilor pe care le administrează. Vreau ca din relaţia pe care o voi avea cu primarii să dispară elementele de apartenenţă politică.
 • Vom construi parteneriate, nu vom face politică!

 

 1. Vreau legi care să așeze firmele romanesti pe picior de egalitate cu firmele straine!

 

 • Capitalul romanesc trebuie să devină prioritatea unei bune guvernări. Avem nevoie de o legislație care să aducă firmele românești pe picior de egalitate cu firmele străine.
 • Voi susține toate acele legi care obligă instituțiile statului la o relație corectă cu producătorii autohtoni și care protejează și favorizează capitalul românesc.
 • Acest lucru presupune ca și societățile străine să plătească impozitul pe profit în România, aici unde a fost acesta realizat.

 

 1. Generalizarea plății TVA-ului la încasare – o prioritate a mandatului meu de parlamentar!

 

 • Voi sprijini amendarea în Parlament a Codului Fiscal care să impună generalizarea plății TVA-ului la încasare, nu la emiterea facturii, pentru firmele care fac producție sau care ofertează servicii pe teritoriul României. În felul acesta, firmele românești vor putea să-și construiască propriile strategii financiare predictibile și aplicabile, iar presiunea de pe actorii economici autohtoni va scădea considerabil.

 

 1. Introducerea unui sistem de compensare a datoriilor firmelor către Stat cu datoriile pe care Statul le are față de aceste firme – o măsură mai mult decât necesară, care va elimina o parte din blocajele economice și va ajuta agenții economici aflați în dificultate.

 

 • Dacă o firmă are facturi neîncasate de la instituțiile Statului, e normal ca datoriile acestei firme către Bugetul de Stat să se compenseze cu facturile neonorate de respectivele instituții. Statul trebuie să devină un partener egal în relația cu agenții economici.
 • Dacă Statul nu-și achită datoriile către firmele private (debite către agenții economici), este obligatoriu ca instituțiile datoare ale Statului să suporte aceleași dobânzi, accesorii și penalității ca și agentul (contribuabilul persoană juridică) care are datorii la Stat, indiferent de natura acestor datorii sau debite.

 

 1. Intabularea gratuită a tuturor terenurilor din extavilan, în cadrul Programului Național de Cadastru și Carte Funciară!

 

 • Premierul Dacian Cioloș a început, printr-o Ordonanță de Urgență întabularea gratuită a terenurilor agricole. Voi susține continuarea și finalizarea acestui proiect în anul 2017, printr-o bugetare corespunzătoare.
 • Clarificarea regimului juridic pentru proprietarii și deținătorii de terenuri este o condiție obligatorie pentru accesarea de fonduri europene.
 • Costurile primei întabulări trebuie să fie suportate integral de către Stat. Întabularea gratuită a terenurilor agricole este o prioritate strategică de dezvoltare pentru România!

 

 1. Ca parlamentar, voi susține alocarea nepolitizată a resurselor financiare, bazată pe necesitățile comnităților locale, nu pe interese și jocuri de culise!

 

 • Voi solicita periodic tuturor primarilor, o listă cu necesarul de investiții pentru localităților pe care le administrează și voi susține aceste investiții, prin amendamente la Legea Bugetului care se adoptă în Parlamentul României. Criteriul politic trebuie eliminat din toate alocările bugetare destinate comunităților locale!

 

 1. Voi pleda pentru ca județului Bistrița-Năsăud să fie inclus în marile proiecte de infrastructură!

 

 • Masterplanul de Transport, nu prevede pentru județul Bistrița–Năsăud nici o autostradă și nici un drum expres care să ne lege de o autostradă.
 • Voi solicita în Parlament modificarea acestui document care să permită derularea unor investiții majore de infrastructura ăn județul nostru. Obiectivul meu minimal este realizarea a două drumuri expres care să ne lege de autostrada Transilvania și autostrada Unirii.

 

 1. Ca senator al României, îmi asum rolul de interfață activă între locuitorii județului Bistrița-Năsăud și Parlament!

 

 • Voi organiza audiențe periodice pentru cetățeni în toate centrele urbane zonale ale județului nostru. Voi merge în comunele județului nostru și voi discuta cu oamenii, pentru a vedea problemele cu care se confruntă și pentru a încerca să găsim împreună soluții la aceste probleme.
 • Vreau ca vocea locuitorilor județului nostru să fie auzită și ascultată la București, în Palamentul României.

 

Cer pe această cale personalitatilor marcante ale judetului nostru, tuturor celor conștienți de momentul pe care îl trăim cu toții, să se alăture eforturilor noastre de a da judeţului Bistrița-Năsăud o nouă faţă şi un destin european. Să devenim cu toţii conştienţi că vremea jumătăților de măsură a trecut! Vreau ca  ziua de 11 Decembrie 2016 să însemne un nou și frumos început pentru judeţul Bistrița-Năsăud,  pentru România!

ROMÂNIA ÎNAINTE!

 Ioan Turc

(PE)

 

- Advertisement -
- Advertisement -

Latest News

Summit-ului Biden-Putin din iunie: Yalta-2021 sau Ribbentrop-Molotov 2.0? Ce crede diplomatul Cristian Diaconescu?

Diplomatul Cristian Diaconescu a analizat obiectivele Federației Ruse în regiune, mai ales în contextul agresivității tot mai mari a...

Focar de pestă porcină în Lechința

În urma confirmării pestei porcine africane la porcii domestici dintr-o exploatație de pe raza localității Lechința, la propunerea DSVSA BN, prefectul judeţului a fost...

Ioan Turc s-a întâlnit cu ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu pentru a rezolva transferul fostului Cinema 23 August

Primarul Bistriței Ioan Turc a avut astăzi o întâlnire cu ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, una din problemele abordare în discuții fiind transferul clădirii vechiului...

TVR a rămas fără conducere: Parlamentul a respins raportul de activitate, iar Consiliul de administraţie a fost demis. Ce spune senatorul Ovidiu Florean

Plenul Parlamentului a respins, marţi, rapoartele de activitate ale Societăţii Române de Televiziune pe anii 2017, 2018 şi 2019. S-au înregistrat 142 de voturi pentru...

Deputații PSD, Daniel Suciu și Bogdan Ivan susțin proiectul de lege al președintelui PMP Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, privind drumul expres Bistrița-Cluj-Napoca.

Deputații PSD, Daniel Suciu și Bogdan Ivan susțin proiectul de lege al președintelui PMP Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, privind drumul expres Bistrița-Cluj-Napoca. Simionca s-a întâlnit...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -