Acasă EVENIMENT România 2019 : Prima dezbatere politică pe tema prezidențialelor din Bistrița-Năsăud...

România 2019 : Prima dezbatere politică pe tema prezidențialelor din Bistrița-Năsăud dar în care turismul și Colibița au jucat un rol important

0

Prima dezbatere politică din județul Bistrița-Năsăud din ultimii 10 ani, dezbatere la care au luat parte toți reprezentanții partidelor politice care urmează să fie implicate în campania electorală care va începe pe data de 10 octombrie,  a avut loc la un resort din stațiunea Colibița. Formatul a fost unul special și găzduit de Realitatea TV, emisiunea fiind moderată de Cosmin Gușă, ajutat de Octavian Hoandră.  Trebuie spus faptul că,  formatul dezbaterii a implicat și trei jurați aflați în studiourile de la București, precum și un vot „popular”, venit din partea telespectatorilor. Jurații au avut de punctat prestația susținătorilor care au avut la dispoziție un anumit timp pentru a-și prezenta „prezidențiabilul”, ceilalți susținători având pe rând dreptul de a critica cele spuse de susținătorul aflat în postura de  ”lăudător”. Jurații din studiorile de la București au punctat, sau depunctat, după caz, inclusiv respectarea formatului emisiunii.

Au fost prezenți în studioul amenajat la ”Roser House” din Colibița  , Radu Moldovan, susținător al candidatului Viorica Dăncilă, Ioan Turc, susținător al președintelui Klaus Iohannis, Cristina Iurișniți cu laudation pentru Dan Barna, Adrian Papahagi, susținător al lui Teodor Palelogu și Ovidiu Silaghi a vorbit în numele lui Mircea Diaconu.

Emisiunea a început duminică seara la ora 20.30 și s-a terminat în apropierea miezului nopții, în acest dialog cu replici și contra replici, intervenind și fostul președinte al României, Traian Băsescu. Băsescu i-a replicat liderului PSD județean Radu Moldovan care a spus că Teodor Paleologu a făcut „o greșeală fundamentală, cea de accepta propunerea venită din partea  PMP , pentru că Traian Băsescu a scris o perioadă neagră a Romaniei”. El a mai arătat faptul că, Traian Băsescu a fost mai mult decât un simplu informator al Securității din timpul fostului regim. Traian Băsescu a transmis că poate înțelege faptul că pentru un lider de partid, susținerea Vioricăi Dăncilă în fața lui Teodor Paleologu este o misiune aproape imposibilă: Vă înțeleg, dar asta nu vă dă dreptul să încercați să justificați slăbiciunea candidatului dumneavoastră prin atacuri la mine” .

De asemenea, replici au avut loc între Radu Moldovan și Ioan Turc pe tema Klaus Iohannis vs Viorica Dăncilă. Mai mult, Radu Moldovan a plusat din punct de vedere politic și emoțional, mesajul său fiind acela că poate, Dumnezeu va face o minune și Klaus Iohannis nu va mai conduce România în următorii cinci ani. Așa cum era de așteptat, Ioan Turc a avut replici condescendent-ironice. Sigur, dezbaterea a beneficiat de un Adrian Papahagi în formă, tăios, sclipitor, de o Cristina Iurișniți cu speachuri bune dar și de faptul că Ovidiu Silaghi a vorbit mai mult de Mircea Diaconu, omul.

Așa cum era de așteptat, un prim clasament a fost făcut în urma voturilor prin sms-uri venite de la spectator, după cum urmează: 5 puncte Teodor Paleologu, 4 puncte Klaus IOhannis, Viorica Dăncilă, 3 puncte și câte 2 puncte pentru Dan Barna și Mircea Diaconu.

 

În ceea ce îi privește pe jurații din studio Realitatea TV de la București, clasamentul arată în felul următor: câte 20 de puncte pentru Radu Moldovan-Viorica Dăncilă și Ioan Turc-Klaus Iohannis, 19 puncte Papahagi-Paleologu, 10 puncte pentru Cristina Iurișniți-Dan Barna și câte 9 puncte au primit  Ovidiu Silaghi și Mircea Diaconu.

Rezultatele cumulate ale emisiunii „România 2019” în turneul privind alegerile pentru președintele României, după runda de la Bistrița-Năsăud, sunt Klaus Iohannis (137 de puncte), Teodor Paleologu (121 de puncte), Viorica Dăncilă (109 puncte), ), Mircea Diaconu (81 de puncte) și Dan Barna (70 de puncte).

Cu toate acestea, important a fost și faptul că s-a vorbit despre județul Bistrița-Năsăud, despre turism și despre Colibița.

Exit mobile version