marți, iunie 2, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  România 100 există de astăzi şi la Bistriţa Vezi cine a fost la întâlnirea de la Metropolis?

  Must Read

  Călin Stan (USR): La MAIERU păcălit nu e cel care primește, ci cel care plătește

  Dacă tot a fost „dezmâț” pe banii publici la nivelul ministerelor și al marilor primării cu achizițiile...

  Dep. Cristina Iurişniţi: 1 iunie este simbolic o zi a iubirii pe care o dăruim copiilor.

  1 IUNIE - Ziua copilului a fost menționată prima dată la Geneva la...


   

  In absentia lui Dacian Cioloş aflat în mijlocul manifestanţilor de la Parcul Izvor, grupul de iniţiativă al formării filialei locale a Platformei Romania 100, s-a întâlnit în această seară cu destul de mulţi susţinători având în vedere lipsa oricărui public relation pentru acest eveniment. De altfel, moderatorul întâlnirii de la Complexul Metropolis, profesoara decorată în 2016 de către preşedintele Klaus Iohannis, Monica Halaszi a adus la Bistriţa două personalităţi ale societăţii civile: Valentin Naumescu şi Valeriu Nicolae.

  Aşa cum era de aşteptat, în sală nu am văzut lideri politici locali aflaţi la guvernare sau în opoziţie, doar, liberalul Gavilă Urs, fost preşedinte al Forţei Civice din Bistriţa-Năsăud sau Ioan Ciascai, fost membru PNL şi vicepreşedinte al organizaţiei municipale în 2005. De asemenea, tot în cadrul grupului de organizare al evenimentului se regăseşte Titus Banc dar şi alte persoane care nu lipsesc de la mitingurile anti-PSD din faţa Palatului Administrativ. De la întâlnirea de la Metropolis nu a lipsit Alin Uşeriu Uhlman.

  Practic, Monica Halaszi a reiterat şi în faţa celor prezenţi care este scopul întâlnirii: „ Platforma Ro100, înființată de către Dacian Cioloş, aduce în discuție și la Bistrița un subiect fierbinte al zilelor noastre, unul care ne influențează atât viața noastră de zi cu zi, cat și viitorul copiilor noștri: votul. Este suficient să deschidem televizorul sau calculatorul pentru a vedea unde a adus lipsa votului România. Mergând mai departe, in context european, observăm o și mai mare apatie civică privind alegerea reprezentațiilor noștri în Parlamentul European. Cum alegerile europarlamentare sunt și proximul test electoral in România, noi, cei din Platforma Romania 100 Bistrița, ne-am gândit că o dezbatere publică pe această temă este de bun augur”.

   

  Dacă profesorul Naumescu a vorbit despre ceea ce înseamnă euroalegerile, importanţa lor pentru România dar mai ales care este rolul unui europarlamentar, Valeriu Nicolae i-a asigurat pe cei din sală care cereau acţiune politică, că România 100 va lua parte la toate procesele electorale care vor avea loc în 2019 şi 2020.

   

   

   

  Valeriu Nicolae este expert in politici sociale, activist, ONG-ist, câstigător în 2012 al premiului UNESCO și în 2013 al titlului de cetățean de onoare oferit de Parlamentul European.
  Valentin Naumescu este conferenţiar doctor abilitat la Facultatea de Studii Europene, Unirsitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca.

  Este expert independent al Comisiei Europene, conducător de doctorate în domeniul relații internaționale și studii europene. De asemenea, a fost secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe (2005-2007), consilier diplomatic în Centrala M.A.E. (2007-2008) şi Consul General al României la Toronto (2008-2012).
  Dezbaterea de la Complexul Metropolis a fost moderată de Monica Halaszi, membru fondator RO100 Bistrița.

   

   

   

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  Călin Stan (USR): La MAIERU păcălit nu e cel care primește, ci cel care plătește

  Dacă tot a fost „dezmâț” pe banii publici la nivelul ministerelor și al marilor primării cu achizițiile...

  Un octogenar a fost lovit de tren și a murit în această după-amiază la Livezile

  Accidentul a avut loc cu puțin timp în urmă în gara comunei Livezile. Din...

  Dep. Cristina Iurişniţi: 1 iunie este simbolic o zi a iubirii pe care o dăruim copiilor.

  1 IUNIE - Ziua copilului a fost menționată prima dată la Geneva la Conferința Mondială pentru Protejarea și...

  Reportaj: Bistrițenii au luat cu asalt teresale de pe Pietonal chiar dacă trebuie să fie scriși în caietul de ”urmărire”. Ce spun patronii...

  Ai putea spune că, dimineața zilei de 1 iunie, ziua internațională a copilului, a fost o dimineață cu un...

  EVOLUȚIA COVID-19 în BISTRIȚA-NĂSĂUD de la începutul epidemiei și până în prezent, în funcție de numărul de cazuri raportate oficial (infoGRAFIC)

  Știri de Bistrița vă prezintă în exclusivitate o analiză a evoluției Covid-19 în județul Bistrița-Năsăud, pornind de la data primei raportări oficiale...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -