Acasă Politica Politica Locala Robert Sighiartău vs Stelian Dolha: LEGITIMITATE VS COOPERATIVĂ???

Robert Sighiartău vs Stelian Dolha: LEGITIMITATE VS COOPERATIVĂ???

0

Preşedintele PNL BN, Robert Sighiartău a vorbit astăzi despre modul cum au fost desemnaţi candidaţii liberali pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016. Replica fostului şef al PNL BN de rit vechi, deputatul Stelian Dolha a venit la scurt timp.

 

CE A SPUS ROBERT SIGHIARTĂU:

 

„Modalitatea în care s-au desfăşurat alegerile şi metoda de vot folosită au fost cât se poate de democratice. Suntem printre puţinele organizaţii din ţară, dacă nu chiar singura, care şi-a desemnat candidaţii prin vot, poziţie de poziţie şi vot pentru fiecare persoană. Fiecare candidat a avut posibilitatea să-şi prezinte intenţiile şi proiectele în interiorul partidului.  Toţi colegii pe care îi veţi regăsi pe această listă sunt oameni care fac cinste comunităţilor din care fac parte şi care nu au probleme de integritate, probleme cu legea”, a spus Robert Sighiartău.

 

Potrivit liderului interimar al PNL BN , în perioada următoare, partidul liberal va veni în faţa bistriţenilor cu proiecte concrete pe care doresc să le promoveze în Parlamentul României.

„Vrem să fie proiecte şi legi care să fie puse în aplicare. Nu vom veni cu promisiuni nefezabile, care nu se pot îndeplini şi care nu au nicio legătură cu funcţia de senator şi deputat”, conchis preşedintele PNL BN.

 

CE DECLARĂ STELIAN DOLHA:

 

” Dacă alegerile interne de la PNL BN au fost cât se poate de democratice, așa cum zice tânărul interimar astăzi, atunci cum se face că am știut și am anunțat public, cu trei săptămâni înaintea scrutinului, lista eligibilă? M-am înșelat cumva? Nu, dimpotrivă, rezultatul mi-a dat fără virgulă. Asta chiar nu vă pune pe gânduri? Poate că lista finală era pe masa conducerii centrale printr-un soi de fenomen paranormal și nu printr-un aranjament orchestrat bine de președintele din umbră.
Dragi colegi, legitimitatea e șubredă atunci când în spatele jocului democratic stă o cooperativă, fie că e a deputatului Ioan Oltean sau a altcuiva. Până nu ne vindecăm de apucăturile astea, până nu mergem la baza partidului să-i întrebăm pe liberalii cu si fără funcții ce vor de la noi și mai ales cine ar trebui să-i reprezinte, vindem doar gogoși pe care scrie democrație. Știți bine că integritatea e un criteriu, dar nu poate fi singurul.
Până nu mergeți mai în adâncime să-i sondați pe alegători ce vor de la PNL și care dintre liberali au cea mai bună cotă de încredere și merită să-i reprezinte și preferați candidați de cel mult două procente în frunte, până atunci mai multă discreție atunci când rostiți vorbe mari despre reprezentativitate, n-ar strica.
Nu v-ar fi dăunat să aflați și cum s-au desfășurat alegerile în alte filiale PNL care au consultat structurile mai profunde ale partidului sau chiar au organizat competiții, înainte de a vă cocoța singuri în topuri imaginare.
Acesta e PNL-ul în care cred eu și pe care-l susțin. Cel în care competiția e reală și nu dictată din biroul întunecos al cuiva, membrii sunt consultați și nu li se impune voința cuiva.

 

P.S. Spunea președintele interimar că-și dorește un birou județean suplu. Dacă prin birou suplu înțelege unul în care mai puțin de jumătate participă la ședințe în precampanie adică 16 din 50 de membri, cum s-a întâmplat ieri, mă tem că numai suplu nu e. E volatil de-a dreptul.

 

Exit mobile version