Robert Sighiartău: Participarea cetățenilor României la vot este o datorie patriotică, de onoare și de o importanță excepțională

Must Read

444 de persoane s-au vaccinat astăzi în parcarea SELGROS

Continuarea campaniei de vaccinare drive-through de săptămâna trecută a rezultat în imunizarea a 444 de persoane astăzi, 15 mai,...

NIMIGEA: Un biciclist a fost lovit de o autoutilitară. Victima a fost transportată cu elicopterul SMURD la Tg. Mureș

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Năsăud, au intervenit astăzi la un accident rutier produs in localitatea Nimigea de Jos,...

Primarul Ioan Turc s-a vaccinat în această dimineață la SVSU Bistrița

Edilul Bistriței, liberalul Ioan Turc s-a vaccinat în această dimineață la sediul SVSU. Însoțit de soția sa, farmacistă, Turc,...

Robert Sighiartău, candidat pe lista PNL Bistriţa-Năsăud pentru Camera Deputaţilor, este convins că, prin proiectul „România Înainte” viaţa românilor poate fi schimbată în bine. Această schimbare poate avea loc doar prin participarea cetăţenilor, pe 11 decembrie, la vot, fiindcă fără cetăţenii acestei ţări nu se poate face nimic.

  

Ce anume v-a determinat să intrați în politică?

 

În 2010, am trecut printr-o suferință profundă care mi-a schimbat filosofia cu privire la viață și la responsabilitățile care ne revin ca oameni: pierderea tatălui meu. Acela a fost momentul în care am înțeles că ceea ce rămâne în urma unui om este dat de ceea ce omul face în folosul semenilor săi.

Sunt multe modalități prin care poți să faci bine oamenilor,însă cel mai eficient mod pentru a influența viața oamenilor, dar şi activitatea instituțiilor în bine, este implicarea în viața politică.

Un gânditor important al vremurilor noastre a spus,printre altele, că opusul dragostei nu este ura, ci indiferența. Dacă starea de astăzi a României este cea care este, aceasta se datorează și faptului că oamenii valoroși și de bună credință din România au devenit tot mai indiferenți și s-au îndepărtat tot mai mult de activitatea politică: activitate esențială pentru destinul oricărei națiuni.

În ceea ce mă privește, înțelegând importanța momentului istoric în care ne aflăm, nu am mai putut rămâne indiferent, m-am aruncat în această luptă, din dragoste pentru semenii mei și pentru adevăr.

 

Se vorbește tot mai des despre schimbarea clasei politice din România. Cum credeți că se poate realiza această schimbare?

 

Începând cu anul 1990, din păcate, în România a fost implementat un sistem politic corupt și clientelar, care a vizat, în mod sistematic, nu interesul general, ci interese de partid, de grup sau personale.

Au fost foarte rari oamenii politici din România din acești ultimi 26 de ani care au subordonat interesele lor si interesele de partid intereselor țării. Sunt foarte rari oamenii cu tărie de caracter care pot refuza sau respinge, ori de câte ori se ivește prilejul, puterea brută şi lăcomia de bani – corupția.

 

 

Pentru implicarea în politică a oricărui om de orice vârstă și din orice categorie socială sunt esențiale următoarele 4 caracteristici: moralitate, competență profesională, devotament și  dăruire.

Momentul în care ne aflăm reprezintă, fără îndoială, un important prilej pentru transformarea, pe fond, a clasei politice din România. Consider că PNL a făcut pași importanți în această direcție și, fără îndoiala, este doar începutul acestui proces determinant pentru politica de astăzi şi de mâine a României.

 

PNL propune România Înainte. Ce presupune acest proiect?

 

Un politician din România spunea, cu câteva luni în urmă, că starea României din ultimii 25 de ani se aseamănă foarte mult cu o mașină care circulă în continuu în sens giratoriu. Aceasta nu înseamnă că am bătut pasul pe loc, ci mai mult că am dat înapoi pe toate planurile.

PNL are drept obiectiv fundamental ieșirea din această inerție atât de dăunătoare și înaintarea cu pași mici şi siguri pe drumul unei democrații autentice, pe drumul normalizării situației generale din țară.

O dovadă în acest sens o constituie şi faptul că, în ultima vreme, PNL a promovat masiv oameni noi, integri şi competenți.

Proiectul România Înainte ne dorim să fie proiectul real al tuturor politicienilor de bună credință și spre folosul nostru, al tuturor.

 

Care este îndemnul dumneavoastră pentru ca românii care nu doresc să voteze să își exercite dreptul la vot pe 11 decembrie?

 

Participarea cetățenilor României la vot este o datorie patriotică, de onoare și de o importanță excepțională. Ceea ce s-a întâmplat în SUA în urmă cu câteva săptămâni la alegerile prezidențiale, când părea că nimeni și nimic nu mai poate opri cursul nefast al istoriei, ne încurajează și pe noi să credem că și în România imposibilul poate deveni posibil.

Pentru aceasta însă, este esențialmente necesar ca oamenii politici de bună-credință să fie plini de elan şi alegătorii să se mobilizeze cu mic, cu mare și cu entuziasmul specific marilor schimbări din istorie, și să iasă la vot în data de 11 decembrie, pentru a ne apăra istoria, tradițiile, credința și neamul.

 

Fără voi, cetățenii României, nu putem face nimic! Numai cu votul vostru vom duce România înainte!

Să ne încurajăm unii pe alţii, tineri şi maturi, să facem măcar în ceasul al 12-leaceea ce trebuie pentru țara noastră! #mergilavot

- Advertisement -
- Advertisement -

Latest News

444 de persoane s-au vaccinat astăzi în parcarea SELGROS

Continuarea campaniei de vaccinare drive-through de săptămâna trecută a rezultat în imunizarea a 444 de persoane astăzi, 15 mai,...

NIMIGEA: Un biciclist a fost lovit de o autoutilitară. Victima a fost transportată cu elicopterul SMURD la Tg. Mureș

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Năsăud, au intervenit astăzi la un accident rutier produs in localitatea Nimigea de Jos, pe Drumul Județean 172. O autoutilitară...

Primarul Ioan Turc s-a vaccinat în această dimineață la SVSU Bistrița

Edilul Bistriței, liberalul Ioan Turc s-a vaccinat în această dimineață la sediul SVSU. Însoțit de soția sa, farmacistă, Turc, pozitivitat în urmă cu 6...

Vaccinarea direct în mașină s-a reluat astăzi în parcarea SELGROS

Vaccinarea direct în mașină s-a reluat și în această dimineață. Prefectul Stelian Dolha a fost prezent și astăzi, 15 mai, împreună cu subprefectul Lorand...

Un năsăudean a fost găsit spânzurat la liziera unei păduri

Bărbatul de 50-60 de ani a fost găsit de un minor la liziera unei păduri din  apropierea Văii Spinului din orașul Năsăud. La fața...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -