Riposta Iranului: atac cu rachete balistice asupra unor baze militare utilizate de americani în Irak

Must Read

Lorand Toth, desemnat să ocupe funcția de subprefect din parte USR-Plus

Beclenarul Lorand Toth a fost desemnat să ocupe celalaltă funcție de subprefect al județului Bistrița-Năsăud. Informația a fost confirmată...

PSD continuă lupta pentru creșterea alocațiilor copiilor și-i cheamă alături pe toții românii!

  PSD a lansat o campanie online prin care oricine să se poată adresa parlamentarilor puterii și să le ceară...

LOCUL CARE PUTE – MIZERIE de nedescris în jurul fostei Biblioteci Județene : Citeşte povestea întreagă a imobilului.

Nu sunt puţini bistriţenii care, elevi fiind, adulţi sau pensionari au găsit bucurie în sufletele cărţilor care le-au citit,...


Iranul a lansat, în cursul nopții de marți spre miercuri, un atac masiv cu rachete balistice asupra forțelor conduse de SUA în Irak, a anunțat Armata americană, ceea ce ar putea declanșa o nouă escaladare a situației în confruntarea dintre Statele Unite și Teheran, transmite Reuters.
 
Atacurile cu rachetă, revendicate de Teheran, intervin la cinci zile după asasinarea, la Bagdad, a puternicului general iranian Qassem Soleimani, din ordinul președintelui american Donald Trump, un raid ce stârnește temeri în lumea întreagă privind o conflagrație regională, în special pe teritoriul Irakului, prins la mijloc între sponsorii săi americani și cei iranieni, notează AFP.
Într-un comunicat, Armata americană a informat că Iranul a lansat atacul în jurul orei locale 01.30 și a tras peste 12 rachete balistice asupra a două baze militare din vestul Irakului, Ain Al-Asad şi Erbil, care găzduiesc soldați americani şi membri ai coaliţiei.

„Este clar că aceste rachete au fost lansate din Iran”, a afirmat un purtător de cuvânt al Pentagonului.

Nicio informație cu privire la natura pagubelor sau la eventuale victime nu a fost comunicată.
 

Department of Defense 🇺🇸

@DeptofDefense

It is clear that these missiles were launched from Iran & targeted at least two Iraqi military bases hosting U.S. military & coalition personnel at Al-Assad & Irbil.

We are working on initial battle damage assessments.

1,302 people are talking about this


 
UPDATE 04.20 Avioanele civile americane au interdicție de a survola Irakul, Iranul și Golful Persic
 
Agenţia federală a aviaţiei americane (FAA) le-a interzis marţi seară avioanelor civile americane să survoleze Irakul, Iranul şi Golful Persic, la câteva ore după atacul asupra unor baze militare din Irak utilizate de armata americană.

„Agenţia federală a aviaţiei a emis mesaje personalului navigant aerian (NOTAMS) detaliind restricţiile de zbor care interzic operatorilor avioanelor civile americane să opereze în spaţiul aerian deasupra Irakului, Iranului, apelor Golfului Persic şi Golfului Oman”, a anunţat FAA într-un comunicat, potrivit AFP.

 
UPDATE 04.10 Cel puțin două rachete balistice au lovit două zone diferite din Erbil, au informat pentru CNN doi oficiali de securitate kurzi.

Atacul a avut loc în zorii zilei de miercuri în Irak. Una dintre rachete a căzut în perimetrul Aeroportului internațional din Erbil, fără a exploda, iar cea de-a doua rachetă a lovit o zonă aflată la 33 de kilometri vest de orașul Erbil, fără a face victime.

 
UPDATE 03.55 Numeroase avioane militare survolează Bagdadul în cursul nopții, au constatat jurnaliștii AFP
 
UPDATE 03.40 Agenția iraniană Tasnim: Iranul a declanșat „a doua rundă” de atacuri asupra bazelor ce găzduiesc trupe americane din Irak

Potrivit acestei agenții private de știri, citate de Reuters, a doua rundă de atacuri a început la interval de o oră după ce prima fază a avut loc.

Agenția iraniană de presă Fars a transmis în același timp că rachetele iraniene au lovit o bază americană din apropierea aeroportului Erbil din Kurdistanul iranian.

 
UPDATE 03.35 Pentagon: „Este clar că aceste rachete au fost trase dinspre Iran”

„Pe 7 ianuarie, în jurul orelor 17.30 (n.r. – miercuri, ora 01.30 în Irak), Iranul a tras peste 12 rachete balistice contra forţelor militare americane şi ale coaliţiei din Irak”, a precizat un purtător de cuvânt al Pentagonului, Jonathan Hoffman, într-un comunicat.

„Este clar că aceste rachete au fost trase dinspre Iran şi au vizat cel puţin două baze irakiene care găzduiesc militari americani şi membri ai coaliţiei la Ain Al-Asad şi Erbil”, a precizat el.

Pentagonul a procedat la o „evaluare preliminară a pagubelor”, a spus purtătorul de cuvânt.

„În timp ce evaluăm situaţia şi răspunsul nostru, luăm toate măsurile necesare pentru a proteja personalul american, partenerii săi şi aliaţii din regiune”, a declarat purtătorul de cuvânt.

- Advertisement -
- Advertisement -

Latest News

Lorand Toth, desemnat să ocupe funcția de subprefect din parte USR-Plus

Beclenarul Lorand Toth a fost desemnat să ocupe celalaltă funcție de subprefect al județului Bistrița-Năsăud. Informația a fost confirmată...

PSD continuă lupta pentru creșterea alocațiilor copiilor și-i cheamă alături pe toții românii!

  PSD a lansat o campanie online prin care oricine să se poată adresa parlamentarilor puterii și să le ceară să voteze amendamentul PSD la...

LOCUL CARE PUTE – MIZERIE de nedescris în jurul fostei Biblioteci Județene : Citeşte povestea întreagă a imobilului.

Nu sunt puţini bistriţenii care, elevi fiind, adulţi sau pensionari au găsit bucurie în sufletele cărţilor care le-au citit, cu împrumut, de la Biblioteca...

AUTOSTRADA NORDULUI , obiectul unor discuții între parlamentari și CNAIR

Deputatul Diana Morar a participat astăzi la o întâlnire dintre parlamentarii din județele Satu Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud și Suceava și cei ai Companiei Naționale...

Peste 660 de profesori din Bistrița-Năsăud se vor putea vaccina începând cu vineri, 26 februarie

Vineri, 26 februarie, începe campania de vaccinare a profesorilor din județ, în două fluxuri din municipiul Bistrița, unul în cadrul S.V.S.U. Bistrița (str. D....
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -