Acasă Politica Revenirea la Traian Băsescu: Liviu Rusu s-a întors la dreapta după ce...

Revenirea la Traian Băsescu: Liviu Rusu s-a întors la dreapta după ce UNPR a dispărut oficial fuzionând cu PMP . Cine va fi şef la BN?

0

După şase ani de existenţă pe scena politică românească şi pe cea din Bistriţa-Năsăud, după tot atâţia ani de coabitare când cu PDL-ul lui Emil Boc, când cu PSD-ul lui Victor Ponta, UNPR a decedat astăzi în braţele lui Traian Băsescum

preşedinte al PMP, formaţiune politică cu care a fuzionat chiar astăzi.

Interesant este faptul că, după ce ex-preşedintele CJ BN din perioada 2008-2012, Liviu Rusu, a ocupat şi funcţia de secretar general al democraţilor bistriţeni, adică Traian Băsescu i-a fost şef şi pe linie de partid. Acum că lucrurile sunt cât se poate de lămurite, Liviu Rusu a revenit la dreapta şi la Traian Băsescu, asta, sigur dacă va mai dori să activeze politic, lucru pe care fostul deja preşedinte al UNPR BN, Constantin Alexandru nu îl ştie.

Constantin Alexandru: „ De astăzi, UNPR nu mai există! Noul partid este condus de Traian Băsescum dar la nivel de judeţe, foştii preşedinţi vor căuta soluţii prin care toată lumea să fie mulţumită. Urmează să mă văd cu Ionuţ Simionca pentru a stabili toate aceste detalii”, spune Constantin Alexandru.

Ionuţ Simionca: „ Urmează să vedem cum şi în ce mod vom alege noua conducere, dar preşedinţia va reveni partidului cu cele mai multe voturi, adică PMP BN, dar, sunt sigur că vom găsi cea mai bună soluţie”.

Președintele PMP, Traian Băsescu, a declarat miercuri, după aprobarea fuziunii cu UNPR, că obiectivul partidului pentru alegerile parlamentare din toamnă este obținerea a 15-20% din voturile românilor.

 

„Obiectivul este între 15 și 20 procente pentru toamnă”, a spus Băsescu, la finalul reuniunii Congreselor extraordinare ale PMP și UNPR, în cadrul căreia s-a votat fuziunea celor două partide.

Întrebat dacă este de acord cu „profilul de premier al lui Dacian Cioloș”, despre care a vorbit liderul UNPR Valeriu Steriu, Băsescu a spus: „Pot fi de acord cu orice, dar cel mai bun profil de premier sunt eu”.

Președintele PMP a precizat că încă au mai rămas zone în teritoriu, în mediul rural, unde nici PMP și nici UNPR nu aveau organizații, dar, în general, în urma fuziunii celor două formațiuni, teritoriul este acoperit.

„Încă mai rămân pete albe în mediul rural unde nici noi, nici UNPR nu avem organizații, dar, în general, se rezolvă problema acoperirii teritoriului. În momentul de față avem, la nivel național, cei doi președinți executivi, avem doi prim-vicepreședinți, până luni domnul Steriu îi va desemna și pe ceilalți doi, structurile în teritoriu fuzionează strict pe baza rezultatelor din alegeri, adică acolo unde organizația județeană de la UNPR a obținut un scor mai bun are președinția organizației, acolo unde a obținut PMP are PMP președinția. Cel mai mare obiectiv pe care îl avem la Parlament este să avem grup pentru a putea fi reprezentați în secțiile de votare la alegerile din decembrie”, a menționat Băsescu.

Întrebat dacă sediul UNPR din Kiseleff va fi păstrat după fuziune, Valeriu Steriu a spus că se va decide în perioada următoare.

„Urmează în perioada imediat următoare o așezare pe tot ce înseamnă active în țară, nu doar în Kiseleff. Avem foarte multe locuri în care se suprapun sediile PMP și UNPR, vom face o analiză. Cele mai bune clădiri vor rămâne sediile pentru un singur partid”, a afirmat Steriu.

 

Exit mobile version