Acasă POLIŢIE REŢINUŢI DUPĂ CE AU TĂIAT ILEGAL 160 DE ARBORI

REŢINUŢI DUPĂ CE AU TĂIAT ILEGAL 160 DE ARBORI

0

12 persoane au fost reţinute pentru 24 de ore după ce ar fi sustras aproximativ 160 de arbori dintr-o arie protejată

La data de 6 februarie a.c., 16 persoane, cu vârste cuprinse între 14 ani şi 64 de ani, toate din localitatea Cuşma, sunt bănuite că ar fi tăiat şi sustras aproximativ 160 de arbori, în volum de 64 mc material lemnos, dintr-o pădure situată în comuna Bistriţa Bârgăului, desemnată arie protejată, conform sit Natura 2000.

La data de 7 februarie a.c., faţă de 9 dintre persoanele bănuite de comiterea faptelor, a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunilor de ,,tăiere fără drept de arbori”, şi ,,furt de arbori”.

Totodată, alţi trei bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi pentru săvârşirea infracţiunilor de ,,ameninţare”, ,,lovire sau alte violenţe” şi ,,răzbunarea pentru ajutorul dat justiţiei”, întrucât ar fi recurs la ameninţări şi agresiuni faţă de una dintre persoanele implicate, ca urmare a cooperării acesteia cu poliţiştii bistriţeni.

Cele 12 persoane reţinute urmează a fi prezentate Judecătoriei Bistriţa cu propunere de arestare preventivă, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 19.184 de lei.

La acţiune au participat şi jandarmi.

Exit mobile version