Acasă ANALIZE-COMENTARII RESTART ÎN PSD BN

RESTART ÎN PSD BN

0

Consiliul Național al PSD a venit să reașeze formațiunea politică condusă de Victor Ponta la o nouă linie de start, asta după ce întreg partidul a fost underconstruction după pierderea alegerilor din noiembrie 2016.

Cert, unele lucruri revin la matcă, altele se vor schimba total, dar, cu siguranță, PSD nu va mai fi cel de dinaintea datei de 16 noiembrie, mai ales dacă nu va înțelege, lucru perfect valabil și pentru PNL, că paradigma politică s-a schimbat.

Astăzi, liderul PSD BN Radu Moldovan a vorbit despre viitorul politic al partidului, dar și despre al său personal, sigur strâns legat de partid.

  1. PSD nu trece prin cea mai bună perioadă. O zice Radu Moldovan, cel care a descris atmosfera de la Consiliul Național drept una nu tocmai prietenoasă și optimistă, dar, e clar, nu ai cum să fi vesel după ce pierzi alegerile
  2. Restartat sau încă cu siteul în construcție, PSD trebuie să iasă din corzi și să pregătească terenul pentru alegerile din 2016: Cred că luând act de ce şi-au dorit cetăţenii în 2014 şi făcând modificările de rigoare, avem şanse reale să câştigăm alegerile locale din vara lui 2016, apoi cele parlamentare. Dar există şi riscuri”, a spus Radu Moldovan.

 

  1. Într-o democraţie consolidată nu cred că un procuror ar trebui să decidă ce se întâmplă cu cariera unui politician, dar populaţia într-o proporţie covârşitoare doreşte astfel de decizii la un partid.

 

Ce s-a decis la Consiliul Național al PSD???

 

Un alt obiectiv important al şedinţei de Consiliu Naţional a fost adoptarea a trei rezoluţii. Una dintre ele face referire la decizia de a declanşa alegerile în toate structurile locale de tineret, femei şi pensionari. Rezoluţia Consiliului Naţional mai prevede faptul că toate alegerile la nivel judeţean să fie finalizate în aşa fel încât în luna noiembrie să poată fi convocat un congres la care să participe toţi reprezentanţii legitimi ai structurilor PSD.

 

O altă rezoluţie de maximă importanţă este cea referitoare la persoanele cu probleme de corupţie din PSD. Concret, membrii PSD care fac parte din Guvern sau din conducerea Parlamentului îşi vor pierde funcţia dacă sunt urmăriţi penal în dosare de corupţie, potrivit principiilor de integritate.  Conform rezoluţiei, membrii de partid arestaţi preventiv în cazuri de corupţie îşi pierd automat funcţia politică din PSD. Totodată, membrii de partid trimişi în judecată în cazuri de corupţie îşi pierd funcţia în care au fost numiţi cu sprijinul PSD şi sunt suspendaţi din funcţia politică în care au fost aleşi. Potrivit documentului, membrii de partid condamnaţi în primă instanţă pentru fapte de corupţie îşi pierd automat funcţia din partid şi sunt suspendaţi din calitatea de membru de partid. Cei condamnaţi definitiv pentru fapte de corupţie îşi pierd calitatea de membru al PSD.

 

”Trebuie să spun că am participat la o şedinţă istorică de Consiliu Naţional, una în care, pe lângă alegerea doamnei Rovana Plumb în funcţia de preşedinte, alegere pe care o salut, partidul nostru a adoptat rezoluţii de importanţă crucială pentru viitorul nostru politic, rezoluţii pe care le aprob şi despre care cred că sunt binevenite. Şedinţa Consiliului Naţional aşează partidul nostru la o nouă linie de start, un nou început, o bornă spre o direcţie cât se poate de clară: câştigarea alegerilor locale din vara anului 2016”, a declarat preşedintele interimar al PSD Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan

Exit mobile version