Responsabilitatea lui George Maior

Must Read

După ”atacul” la Corneliu Baba, vine rândul și lui Tudor Jarda care rămâne fără muzică

Liceele vocaționale din Bistrița par să aibă probleme serioase. După anunțul desființării clasei de arhitectură de la ”Cornelu Baba”,...

Bistrițenii semnează tot mai mulți pentru păstrarea profilului de Arhitectură și Arta ambientală în Liceul de Arte ”Corneliu Baba”

Peste 1800 de persoane au semnat până la această oră  petiția on line prin care este susținută păstrarea clasei...

COVID 19: Doar 28 de cazuri raportate astăzi în Bistrița-Năsăud. Până la această oră s-au vaccinat 1976 de persoane

Un număr de 28 de cazuri noi de îmbolnăvire cu Sars Cov 2 au fost raportate pentru ziua de...

Indiferent daca este adevarat sau nu faptul ca George Maior, ambasadorul Romanie la Washington si fost director SRI, are probleme cu autoritatile din Statele Unite, el tot este o persoana extrem de controversata. In definitiv, sub mandatele lui de conducator al celui mai puternic serviciu roman de informatii, s-a intamplat grozavia despre care, astazi, relateaza intreaga presa. Institutiile de forta, in frunte cu SRI, au incercat si in buna masura au reusit sa se substituie institutiilor democratice ale statului. Un veritabil complot antidemocratic, un atentat la siguranta nationala de care domnul George Maior nu putea fi strain. Dimpotriva.

Acest personaj s-a deghizat intotdeauna intr-un fel de Alba ca Zapada. A incercat sa fie extrem de discret, s-a exprimat evaziv, s-a comportat elegant si a fost duplicitar. In realitate, a urmarit cu obstinatie cateva obiective care au excedat atributiile si imputernicirile pe care le detinea conform legii. A fost fie eminenta cenusie a marelui complot, fie personajul care a acoperit o operatiune extrem de periculoasa savarsita de altii.

Cat timp a fost presedinte jucator, Traian Basescu si-a fixat drept obiectiv demonizarea, si nu numai, a institutiilor si organizatiilor democratice. Si a reusit. Tintele lui au fost, simultan, Parlamentul, Guvernul, atunci cand a fost cazul, puterea judecatoreasca, sindicatele, presa, biserica si organizatiile societatii civile. Au existat, fireste, si tinte individuale, de ordinul miilor, constand in persoane care se manifestau ca adversari sau critici ai regimului Basescu.

Bratul inarmat cel mai eficient al acestor operatiuni de demonizare, de discreditare, de compromitere si calomniere a institutiilor si persoanelor, forta cea mai calificata in acest sens s-a dovedit a fi Serviciul Roman de Informatii. Evident, nu in totalitate. In paralel, institutia, devenita supraponderala, s-a achitat, atat de bine cat a putut, si de sarcinile conferite prin lege, legate de contrainformatii si antiterorism.

Ei bine, indiferent cat de eficient a fost Florian Coldea in a executa dispozitiile lui Traian Basescu, George Maior s-a aflat, timp de aproape zece ani, in prima linie. In definitiv, el a reprezentat conducerea la varf a SRI. A fost, indiscutabil, directorul politic al institutiei.

Mai interesant si mai grav inca este ceea ce s-a intamplat dupa ce Traian Basescu si-a incheiat cel de-al doilea mandat, iar in fruntea statului a ajuns Klaus Iohannis. Un personaj suficient de comod si de ignorant, incat sa ramana in afara jocului, lasand impresia ca reprezinta, la varful varfului, statul roman. A fost momentul in care sistemul construit de Traian Basescu, ramas fara stapan, si-a propus ca, printr-o lovitura de stat pasnica, disimulata in actiuni anticoruptie si de protejare a sigurantei nationale, sa incerce sa confiste statul. Iar asta s-a intamplat cat timp George Maior inca s-a aflat la conducerea SRI.

Pentru a ma face mai bine inteles, le reamintesc cititorilor faptul ca acest personaj a figurat, in momente cheie, printre favoritii fie la presedintia Romaniei, fie, de mai multe ori, chiar pentru functie de prim-ministru. Practic, preluarea uneia dintre cele doua functii importante in stat incheia ciclul loviturii de stat si oficializa noul tip de putere. O putere ilegitima, pentru ca nu avea nicio responsabilitate fata de cetateni.

Sursa: CorectNews

- Advertisement -
- Advertisement -

Latest News

După ”atacul” la Corneliu Baba, vine rândul și lui Tudor Jarda care rămâne fără muzică

Liceele vocaționale din Bistrița par să aibă probleme serioase. După anunțul desființării clasei de arhitectură de la ”Cornelu Baba”,...

Bistrițenii semnează tot mai mulți pentru păstrarea profilului de Arhitectură și Arta ambientală în Liceul de Arte ”Corneliu Baba”

Peste 1800 de persoane au semnat până la această oră  petiția on line prin care este susținută păstrarea clasei de arhitectură de la Liceul...

COVID 19: Doar 28 de cazuri raportate astăzi în Bistrița-Năsăud. Până la această oră s-au vaccinat 1976 de persoane

Un număr de 28 de cazuri noi de îmbolnăvire cu Sars Cov 2 au fost raportate pentru ziua de astăzi, 17 ianuarie, de la...

CONTROALE la primării pe tema anchetelor sociale. Raluca Turcan a dat o dispoziție în acest sens

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, solicită inspectorilor să controleze anchetele sociale ale primăriilor, verificare care nu s-a mai făcut în ultimii doi ani de zile, potrivit...

Ziua EMINESCU marcată și la Bistrița- Puțină cultură nu strică nimănui

Ziua Culturii Naționale a fost marcată la Biblioteca Județeană „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud prin organizarea mai multor evenimente dedicate poetului Mihai Eminescu, care s-au desfășurat...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -