sâmbătă, septembrie 26, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  Și-a anunțat demisia

  Must Read

  Incendiu la Instituția Prefectului. Au ars dezinfectanții pentru alegerile locale care urmau să ajungă în 10 comune

  Noaptea trecută, în jurul orei 01.00, a avut loc un incendiu minor în subsolul Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud, sursa probabilă...

  Totul despre ALEGERILE LOCALE DIN 27 SEPTEMBRIE. Câți alegători, buletine de vot și secții de votare există în BISTRIȚA-NĂSĂUD?

  Alegătorii sunt chemaţi să îşi aleagă, la 27 septembrie 2020, reprezentanţii administraţiei publice locale, respectiv primarii, consiliile locale, consiliile...

  Premierul Republici Moldova, Chiril Gaburici, și-a anunțat  demisia, în cadrul unei conferințe de presă, cu numai două zile înainte de alegerile locale de duminică, după ce a fost audiat joi de către procurori în dosarul privind diplomele sale de studii, relatează Unimedia și Jurnal.md.

  ‘Am spus ieri (joi) că voi veni cu declarații și iată-mă în fața cetățenilor. Consider că toți cetățenii sunt egali în fața legii, iar justiția este una pentru toți. Cred că un prim-ministru, la fel ca orice cetățean al Republicii Moldova, trebuie să sprijine o anchetă obiectivă și transparentă’, a afirmat Chiril Gaburici, în conferința de presă, conform unui comunicat al guvernului Republicii Moldova transmis AGERPRES.

  ‘Îmi pare rău că am lăsat subiectul cu prezența sau absența unei diplome să capete conotații diferite și să fie folosit ca instrument în jocurile politice. Am insistat totuși ca organele de drept să înceapă să își facă meseria până să comentez eu’, a afirmat premierul demisionar.

  ‘Vreau să îmi anunț demisia’, a spus Gaburici, fiind primul premier al Republicii Moldova care își dă demisia într-o conferință de presă.

  ‘Consider că odată cu aceasta nu va exista suspiciunea că ancheta nu s-a desfășurat corect și transparent, iar subiectul diplomei mele, de fapt lipsit de importanță obiectivă în contextul situației economice actuale a Republicii Moldova, va fi scos de pe ordinea de zi. Astfel, opinia publică se va focaliza pe problemele reale ale țării’, a subliniat Chiril Gaburici, potrivit aceluiași comunicat.

  ‘Fac acum un apel către liderii coaliției să vadă în demisia mea un pas înainte, un start imediat pentru formarea unei noi majorități parlamentare și a unui nou guvern. Îmi doresc să se pună la baza noului program de guvernare lupta împotriva corupției, depolitizarea tuturor instituțiilor, precum și securizarea sistemului financiar-bancar. Îmi mai doresc ca inițiativele guvernului, a echipei mele, să fie urmate pentru binele și prosperarea Republicii Moldova. Sper că demisia mea va însemna pentru coaliția (minoritară), apariția unei noi majorități parlamentare, de data aceasta stabile’, a pledat Chiril Gaburici.

  ‘Nu sunt politician, sunt manager și sunt împăcat cu mine”, a spus premierul demisionar, adăugând că va rămâne un susținător al reformelor.

  Republica Moldova se află într-o profundă criză social-economică, a subliniat el, adăugând că dorește ca opinia publică să fie preocupată mai mult de problemele țării, și nu de diploma sa de studii. Totuși, el nu a precizat dacă și-a falsificat sau nu vreun act de studii.

  Șeful executivului de la Chișinău demisionar este suspectat de falsificarea actelor sale studii. Ministerul de Interne a trimis la începutul acestei săptămâni Parchetului General un dosar cu materiale privind audierea mai multor persoane, expertiza grafică și tehnică a documentelor de studii și alte probe.

  Potrivit presei de la Chișinău, expertiza Ministerului de Interne ar arăta că diploma șefului guvernului moldovean a fost falsificată.

  Cu o săptămână în urmă, Chiril Gaburici avertiza că își va da demisia dacă într-o lună nu este destituită conducerea Procuraturii Generale, a Băncii Naționale și a Comisiei Naționale a Pieței Financiare. ‘Nu vreau să privesc pasiv cum grupuri de interese distrug țara’, spunea Chiril Gaburici într-o scrisoare adresată șefului statului și președintelui parlamentului.

  Liderul Partidului Liberal Democrat (PLDM),Vlad Filat, care face parte din coaliția minoritară de guvernare, a anunțat că va susține o conferință de presă la prânz în legătură cu anunțul demisiei făcut de premierul Chiril Gaburici.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  Incendiu la Instituția Prefectului. Au ars dezinfectanții pentru alegerile locale care urmau să ajungă în 10 comune

  Noaptea trecută, în jurul orei 01.00, a avut loc un incendiu minor în subsolul Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud, sursa probabilă fiind o priză defectă. Incidentul...

  Totul despre ALEGERILE LOCALE DIN 27 SEPTEMBRIE. Câți alegători, buletine de vot și secții de votare există în BISTRIȚA-NĂSĂUD?

  Alegătorii sunt chemaţi să îşi aleagă, la 27 septembrie 2020, reprezentanţii administraţiei publice locale, respectiv primarii, consiliile locale, consiliile judeţene şi preşedinţii consiliilor judeţene. La...

  La 18 ani a furat o mașină, a avariat un camion, a fugit de la locul accidentului și nu avea permis de conducere. A...

  În această dimineață, polițiștii din Beclean au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui tânăr de 18 ani, pe care-l cercetează pentru conducere...

  PE PERIOADA STĂRII DE URGENȚĂ, PESTE 1 MILION DE ROMÂNI NU AU AJUNS DELOC LA MUNCĂ – CRONICA DIMINEȚII

    1. Aproape 10 milioane de persoane au lipsit de la muncă, din diferite motive, pe perioada stării de urgență, potrivit datelor publicate de Institutul...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -