Și-a anunțat demisia

Must Read

Tragedia de la Spitalul VICTOR BABEȘ a fost ascunsă de Ministerul Sănătății și DSU-ul lui Arafat

Ministerul Sănătății și DSU au ieșit să comunice oficial despre tragedia de la Spitalul Victor Babeș, acolo unde 3...

SCRIITOR LA ZIAR: Ţăcăneala propagandei pro-frică

Frica dezumanizează şi scade sistemul imunitar. Omul este vulnerabilizat în faţa virusurilor, a bolilor. Nu are putere să lupte...

Premierul Republici Moldova, Chiril Gaburici, și-a anunțat  demisia, în cadrul unei conferințe de presă, cu numai două zile înainte de alegerile locale de duminică, după ce a fost audiat joi de către procurori în dosarul privind diplomele sale de studii, relatează Unimedia și Jurnal.md.

‘Am spus ieri (joi) că voi veni cu declarații și iată-mă în fața cetățenilor. Consider că toți cetățenii sunt egali în fața legii, iar justiția este una pentru toți. Cred că un prim-ministru, la fel ca orice cetățean al Republicii Moldova, trebuie să sprijine o anchetă obiectivă și transparentă’, a afirmat Chiril Gaburici, în conferința de presă, conform unui comunicat al guvernului Republicii Moldova transmis AGERPRES.

‘Îmi pare rău că am lăsat subiectul cu prezența sau absența unei diplome să capete conotații diferite și să fie folosit ca instrument în jocurile politice. Am insistat totuși ca organele de drept să înceapă să își facă meseria până să comentez eu’, a afirmat premierul demisionar.

‘Vreau să îmi anunț demisia’, a spus Gaburici, fiind primul premier al Republicii Moldova care își dă demisia într-o conferință de presă.

‘Consider că odată cu aceasta nu va exista suspiciunea că ancheta nu s-a desfășurat corect și transparent, iar subiectul diplomei mele, de fapt lipsit de importanță obiectivă în contextul situației economice actuale a Republicii Moldova, va fi scos de pe ordinea de zi. Astfel, opinia publică se va focaliza pe problemele reale ale țării’, a subliniat Chiril Gaburici, potrivit aceluiași comunicat.

‘Fac acum un apel către liderii coaliției să vadă în demisia mea un pas înainte, un start imediat pentru formarea unei noi majorități parlamentare și a unui nou guvern. Îmi doresc să se pună la baza noului program de guvernare lupta împotriva corupției, depolitizarea tuturor instituțiilor, precum și securizarea sistemului financiar-bancar. Îmi mai doresc ca inițiativele guvernului, a echipei mele, să fie urmate pentru binele și prosperarea Republicii Moldova. Sper că demisia mea va însemna pentru coaliția (minoritară), apariția unei noi majorități parlamentare, de data aceasta stabile’, a pledat Chiril Gaburici.

‘Nu sunt politician, sunt manager și sunt împăcat cu mine”, a spus premierul demisionar, adăugând că va rămâne un susținător al reformelor.

Republica Moldova se află într-o profundă criză social-economică, a subliniat el, adăugând că dorește ca opinia publică să fie preocupată mai mult de problemele țării, și nu de diploma sa de studii. Totuși, el nu a precizat dacă și-a falsificat sau nu vreun act de studii.

Șeful executivului de la Chișinău demisionar este suspectat de falsificarea actelor sale studii. Ministerul de Interne a trimis la începutul acestei săptămâni Parchetului General un dosar cu materiale privind audierea mai multor persoane, expertiza grafică și tehnică a documentelor de studii și alte probe.

Potrivit presei de la Chișinău, expertiza Ministerului de Interne ar arăta că diploma șefului guvernului moldovean a fost falsificată.

Cu o săptămână în urmă, Chiril Gaburici avertiza că își va da demisia dacă într-o lună nu este destituită conducerea Procuraturii Generale, a Băncii Naționale și a Comisiei Naționale a Pieței Financiare. ‘Nu vreau să privesc pasiv cum grupuri de interese distrug țara’, spunea Chiril Gaburici într-o scrisoare adresată șefului statului și președintelui parlamentului.

Liderul Partidului Liberal Democrat (PLDM),Vlad Filat, care face parte din coaliția minoritară de guvernare, a anunțat că va susține o conferință de presă la prânz în legătură cu anunțul demisiei făcut de premierul Chiril Gaburici.

- Advertisement -
- Advertisement -

Latest News

Tragedia de la Spitalul VICTOR BABEȘ a fost ascunsă de Ministerul Sănătății și DSU-ul lui Arafat

Ministerul Sănătății și DSU au ieșit să comunice oficial despre tragedia de la Spitalul Victor Babeș, acolo unde 3...

FOTO- Primăria Bistrița trebuie să elibereze autorizația de construire a primului bloc de lux din Parcul municipal. Tribunalul Bistrița-Năsăud a admis după trei ani...

În urmă cu 2 ani, scriam că afacerile imobiliare au prins foarte repede și la Bistrița, iar construcția de blocuri în zone mai mult...

SCRIITOR LA ZIAR: Ţăcăneala propagandei pro-frică

Frica dezumanizează şi scade sistemul imunitar. Omul este vulnerabilizat în faţa virusurilor, a bolilor. Nu are putere să lupte împotriva agenţilor patogeni, ca în...

Noua filozofie bugetară nu permite finanțarea sportului ”privat” dar angajează 53% din bugetul pe 2021 spre investiții. Administrația Turc are 6 priorități în 2021

Primarul Ioan Turc, viceprimarii Sorin Hangan, respective Călin Stan, Ioan Peteleu dar și Florin Urâte, președinte al Comisiei de buget au susținut astăzi o...

Organizarea zilelor municipiului Bistrița rămâne sub semnul întrebării și al pandemiei

Primarul Bistriței, Ioan Turc a anunțat astăzi în cadrul unei conferințe de presă dedicate bugetului pe 2021, că zilele municipiului Bistrița depind de evoluția...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -