Acasă Politica Politica Locala REMEMBER : În urmă cu 4 ani, Jean Pădureanu se transfera în...

REMEMBER : În urmă cu 4 ani, Jean Pădureanu se transfera în echipa veșniciei

0
În urmă cu 4 ani, Jean Pădureanu pleca să joace fotbal în echipa veșniciei. Trebuie să îi mulțumim lui Ionuț Timoce că ne-a amintit despre acest lucru și care și-a amintit și despre textul pe care l-am scris în acel greu moment pentru fotbalul bistrițean. Iată ce a scris Timoce astăzi: 
IONUȚ TIMOCE: ”Din pacate Lordul ne-a parasit! Acest om merita statuie pentru cat a facut pentru judet, oras si Acf Gloria Bistrita!!!Rămas bun Jean Padureanu!!! Mai jos puteti citi un text emotionant scris de Alin Cordos”
……Obositoarea, laconice și cu gust de metal, cu miros de șpan dintr-un atelier de prelucrări mecanice sunt știrile care vorbesc despre moartea, desprea moartea și a sa aripă, despre acei oameni care îi cunoști de vreme îndelungată și, pe care, Doamna aia în negru îi duce cu Ea.
Unde? Acolo, la loc cu verdeață, unde nu ar exista niciun fel de întristare . Te-au dus la loc cu verdeață, adică te-ai întors în iarbă. De acum, uite, de acum poți să îți iei șortul pe tine, tricoul cu numărul 7 de la Gloria Bistrița, ghetele cusute de Dondoș, jambierele și să joci cât vei pofti fotbal, să alergi pe gazoanele infinite care sunt acolo unde ai ajuns acum. Mingicar, nea Jeane, vei putea să joci mingea cât vei pofti, să tragi la poartă, să driblezi viața, oamenii, apărarea unora sau a altora, că mulți fotbaliști or mai fi pe acolo unde ai ajuns, dar Lorzi nu chiar atât maxim unul singur, tu nea Jeane!
Cine știe cum faci, poate vei avea multă treabă și pe acolo, cumva, există și acolo o Divizie A și B, terenuri de fotbal, mda, există și președinți de cluburi… arbitri, arbitri nea Jeane. Ții minte, normal că da, ăștia erau îmbrăcați în negru în vremurile tale de glorie, de glorie a Gloriei Bistrița! Ăștia fluierau tot, mda, cam tot, și pe tine, dar cel puțin Gloria, echipa aia care e invenția ta exclusivă, mergea bine, iar noi aveam despre ce scrie, despre ce vorbi.
Acum s-a așternut tăcerea, iar în singurătatea ta, singurătatea alergătorului de cursă lungă, poate vei face câteva ture de teren, vei respira aerul ăla curat de acolo și vei vorbi câte ceva cu Vasile Moga. Să îl saluți și, poate câteva pase cu alți mari dispăruți, nu ar fi de neglijat. Acolo, acolo nu mai e nevoie de streching, de preparatori, nu, acolo e viața veșnică, cel puțin așa se spune, dar știi cum e cu toate astea…
Cu fotbalul bistrițean, nea Jeane, nu cred că mai putem face mare lucru, iar, acu că teau dus și tu, cred că o cam lăsăm baltă, că nimeni nu poate iubi sportul ăsta mai mult ca tine, nimeni nu se va sacrifica mai mult ca tine, așa că ne vom mulțumi cu liga a patra.
Știi, cumva, nea Jeane, te-ai întors în iarbă și pentru că arbitrul vieților noastre nu fluieră decât o singură dată…

Exit mobile version