luni, iulie 13, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  REMANIERE sau simple poveşti: Orban vs Sighiartău?

  Must Read

  Primul pas spre Alianța Dreptei: PLUS Bistrița-Năsăud susține candidatura lui Ioan Turc la primăria Bistrița

  Președintele PLUS Bistrița-Năsăud, Lorant Sas a anunțat cu puțin timp în urmă că cei din PLUS vor...

  SITUAȚIA EPIDEMIOLOGICĂ RĂMÂNE ÎNGRIJORĂTOARE: În BN există 105 de persoane pozitive și 57 de decese. Trendul rămâne ascendent cu 6 cazuri noi în...

  Cu o situație epidemiologică deloc de invidiat, decizia Curții Constituționale privin modul de gestionare a crizei Covid...

  Remanierea unor miniștri din Guvernul Orban provoacă contraziceri la nivel public chiar în rândul conducerii PNL. Deși premierul Ludovic Orban, președinte al PNL, a calificat drept ”o minciună gogonată” informaţiile referitoare la remanierea Guvernului, ba chiar acuza presa de „fake news”, iată că spusele liderului liberal sunt contrazise chiar de un Robert Sighiartău.

  „Problema remanierii este o minciuna, este a nu ştiu câta ştire falsă lansată de un site al cărui nume nu îl pronunţ. Rog reprezentanţii media ca atunci când vor să difuzeze o informaţie să mă sune, pe cei care sunt jurnalişti. Cei care vor să dezinformeze în mod deliberat, le spun nu mai daţi ştiri false pentru că până la urmă va trebui să iau măsuri împotriva acestei avalanşe de fake news-uri care sunt promovate de 1-2 site-uri de ştiri”, a declarat premierul la RomâniaTV, citat de hotnews.ro.

  Așadar, Ludovic Orban susține că nu se pune problema unei remanieri a Guvernului pe care îl conduce, în viitorul apropiat, mai mult, avertizează că va lua măsuri împotriva site-urilor de ştiri care au „dezinformat deliberat în acest sens”. Acesta insistă asupra faptului că nu are nimic să le reproşeze miniştrilor din subordinea sa și că dacă mai apare câte o greșeală, aceasta ar fi omenească, mai precizează sursa citată.

  Spusele premierului sunt însă contrazise tocmai de secretarul general al partidului, Robert Sighiartău, care susține că remanierea este o variantă luată în calcul imediat după analiza internă ce va avea loc în luna iunie, interval de timp ce se încadrează în definiția viitorului apropiat:

  Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău anunță de la Bistrița remanierea guvernamentală

  Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău anunță de la Bistrița remanierea guvernamentală. Vezi ce spune despre acuzele aduse de senatorul Daniel Zamfir cu privire la faptul că, COMATAUTOSPORT ESTE abonat de bază la programul IMM Invest.

  Publicată de PRO BN TV pe Vineri, 15 mai 2020

  „Am câteva nemulțumiri legate de câțiva ministri sau felul în care ei au comunicat în această perioadă de criză. Au fost anumite bâlbe, anumite inadvertențe în comunicarea publică, însă aceste discuții le vom purta în interiorul Biroului Permanent Național și vom vedea dacă după aceste discuții vom concluziona și va fi chiar o remaniere în Guvernul României”, a declarat Sighiartău într-un interviu acordat jurnalistului Alin Cordoș.

  Secretarul general al PNL confirmă că va exista o discuție pe acest subiect în cadrul analizei guvernării după primele șase luni ale acestui an, în luna iunie, iar dacă se constată faptul că trebuie luate anumite măsuri, vor exista și remanieri.

  Mai mult decât atât, Robert Sighiartău precizează în clar faptul că nemulțumirile lui legate de activitatea unor miniștri au fost expuse președintelui PNL și că toate aceste discuții legate inclusiv de remaniere vor fi reluate în ședința BPN-ului.

  Ce spune Ludovic Orban?

  Nu există nicio discuţie în ceea ce priveşte remanierea guvernamentală. Toţi miniştrii pe care îi conduc sunt implicaţi la maximum în eforturile pe care le facem pentru a lupta împotriva epidemiei şi pentru a repune în mişcare economia”, a declarat premierul în aceeași emisiune de la RomaniaTV, citat de hotnews.ro.

  Istoria zbuciumată a ultimilor 30 de ani de democrație originală confirmă faptul că, după o criză, fie ea socială, economică sau mai ales politică, au existat remanieri guvernamentale, iar această cutumă nu face decât să-i dea crezare secretarului general al PNL.

  Însă ce este mai dureros în toată această tevatură a declarațiilor privind eventuala remaniere guvernamentală sunt delcarațiile șefului guvernului prin care presa este acuzată de fabricarea unor știri false și amenințată: „până la urmă va trebui să iau măsuri împotriva acestei avalanşe de fake news-uri”.

  În acest meci al declarațiilor presa este prinsă la mijloc și amenințată. De fapt, presa trebuie să tacă și să comunice doar ce iese din gura premierului și a Grupului de Comunicare Strategică, altfel riscă exterminarea. Dar dacă premierul minte și Sighiartău are dreptate? Își va da Ludovic Orban demisia, sau invers, Orban are dreptate, iar Sighiartău ar trebui să părăsească funcția politică din partidul al cărui guvern nu va fi remaniat?!

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  Primul pas spre Alianța Dreptei: PLUS Bistrița-Năsăud susține candidatura lui Ioan Turc la primăria Bistrița

  Președintele PLUS Bistrița-Năsăud, Lorant Sas a anunțat cu puțin timp în urmă că cei din PLUS vor...

  Un număr de 10 primari din județul Bistrița-Năsăud schimbă pe 27 septembrie meseria, statutul sau partidul. Bătălia cea mai grea se va...

  Alegerile locale care sunt fixate pentru ultima duminică din luna septembrie, 27, vor aduce și câteva schimbări, importante,...

  SITUAȚIA EPIDEMIOLOGICĂ RĂMÂNE ÎNGRIJORĂTOARE: În BN există 105 de persoane pozitive și 57 de decese. Trendul rămâne ascendent cu 6 cazuri noi în...

  Cu o situație epidemiologică deloc de invidiat, decizia Curții Constituționale privin modul de gestionare a crizei Covid 19, pune județul Bistrița-Năsăud într-o...

  ÎNGERI ȘI DEMONI LA COMPLEXUL MUZEAL BN

  Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud continuând colaborarea cu Asociaţia Culturală Pictor Octavian Smigelschi și Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu deschide joi, 09.07.2020 expoziția ”Îngeri și demoni''...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -