sâmbătă, octombrie 31, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  Războiul din TEATRUL DE VARĂ: Gelu Drăgan vs primăria Bistrița

  Must Read

  Un om bun s-a dus într-o lume mai bună.  La revedere, domnule profesor Radu Vianu

  În vechile povești taoiste, există una care încerca să explice oamenilor,iar asta în urmă cu vreo 3.000 de ani...

  SÂMBĂTĂ: SITUAȚIA DEVINE ÎNGRIJORĂTOARE- 114 de cazuri de infectări și 137 de decese în Bistrița-Năsăud.

  Situația epidemiologică în Bistrița-Năsăud devine îngrijorătoare. Un număr de 114 de...

  Rămășițele zilei: Când regele e gol, prost sau mort

  M-am întristat brusc. Dar, asta e starea mea naturală, poate așa mă va lua dracu. Unii sau unele ar...

  Una din zonele pitorești ale Bistriței este fără doar și poate Piața „Mihai Eminescu”, o piațetă-parc încă încărcată de vredeață, un loc de promenadă binevenit pentru locuitorii zonei și nu numai. O fotografie a bistrițeanului Darius Cârmaci este edificatoare:

  Într-unul dintre materialele noastre legate de penibilitățile Bistriței, „100 de lucruri jenante din Bistrița”, scriam de amfiteatrul/teatrul de vară din „Mihai Eminescu”, o construcție comunistoidă care și-a pierdut de mult utilitatea și destinația, cea de amfiteatru în aer liber, zona fiind una deja semi-comercială, amplasată într-o conjuctură pietonală, dar cu acces auto riveran și/sau de alimentare a spațiilor deja existente.

  Citește și… 100 de lucruri jenante în Bistrița: azi, Teatrul de Vară din „Eminescu” (FOTO)

  După cum spuneam, amfiteatrul nu mai poate fi folosit ca atare, nici ca teatru în aer liber, căci de scenă nici nu se mai pune porblema a fi amplasată, iar ideile populiste și mieroase ale unor candidați legate de cinematograf în aer liber, de asemenea, nu mai intră în calcul, căci nu există nici posibilitatea amplasării unui ecran de proiecție și nici cea a proiecției în sine, arhitectura zonei fiind complet schimbată.

  Ce s-a întâmplat săptămâna trecută la amfiteatru?

  Mai mulți locatari din blocul care are la bază acest amfiteatru ne-au sesizat asupra unor lucrări ce se efectuează în zonă, fără ca aceștia să fie anunțați și fără să existe un panou în care să fie expusă lucrarea cu pricina.

  „Au început activitatea de demolare joi, până sâmbătă la amiază, când au fost somați să înceteze de catre echipajul venit în urma apelului la 112. Vineri a fost întocmit pv de contravenție și de poliția locală. A început demolarea amfiteatrului fără securizarea perimetrului, fără împrejmuiri și afișare de autorizație demolare/construcție eliberată de primărie, fără termen de execuție și beneficiar și cine execută lucrările. Asta printre mașini parcate, mașini în trafic și pietoni pe trotuar. Iar sâmbătă a adus și un utilaj greu de câteva tone- buldoescavator- care a urcat pe trotuarul de pavaj-și nu au voie așa utilaje grele- care s-a lăsat din cauza greutății și care a dizlocat de la locul lor borduri prin locurile unde a urcat și coborât de pe acesta. Asta e țara ca afară!!!”, ne spunea unul dintre locatarii blocului 3, scara A, locatari care au și făcut sesizări către Inspectoratul de Stat în Construcții, prefectului, primarului și șefului Poliției municipiului.

  Locatarul are partea sa de dreptate, în special atunci când vorbește de intrarea în legalitate a unor șantiere, avize, avizări, precum și atunci când vorbește de moloz și mizeria lăsată în urmă.

  Aici însă intervine și părerea celui „acuzat”, în această poveste fiind vorba de Gelu Drăgan, patronul Emi Corporation, deținătorul de drept al spațiului respectiv. Contactat de redacția noastră, Gelu Drăgan nu contestă faptul că s-a apucat „de treabă” fără avize, arătându-ne inclusiv documentele prin care acesta a fost sancționat, însă vine și cu partea nespusă încă a poveștii demolării amfiteatrului.

  „Am trimis, într-adevăr, oamenii să înceapă demolarea acelor scări penibilie, acest fapt fiindu-mi „sugerat” de anumite personalități ale orașului. Băieții s-au apucat de treabă, însă au fost opriți de organe. De cele de ordine. S-au conformat, evident, însă ei au vrut să strângă și molozul rezultat în urma demolării, atât cât au apucat să demoleze, însă surpriză, nu au fost lăsați! Polițiștii ne-au spus să lăsăm totul așa cum este, iar acum vecinii ne acuză că nu am strâns molozul”, ne-a declarat Drăgan.

  Curioși din fire, am apelat la calea oficială pentru a afla poziția municipalității în acest mic scandal monden. Răspunsul a venit, să zicem, aproximativ repede, la insistențele noastre, răspuns pe care în anexăm aici:

  Ei bine, trendul penibilului continuă în instituția condusă de nenea care apare la sămnătură, recte viitorul fost primar, Ovidiu Crețu: „Prin Procesul verbal încheiat ulterior s-a dispus sistarea lucrărilor”, ceea ce e corect, iar acum urmează perla: „aducerea construcției la forma inițială”! (pauză de râsete).

  OK, aceasta este forma inițială a construcției (foto martie 2019):

  Domnilor edili, indiferent care sunteți și care ați redactat această inepție (conform prevederilor legale în vigoare), cum sărăpania să aducă lucrarea la forma inițială, căci aceea era problema, nu mai era o formă ințială de vreo 20 de ani, oameni buni! Iar lucrările începute, ce-i drept ilegal, adică fără acele avize, asta urmăreau: redarea unei noi fațete întregului complex, prin eliminarea totală a hidoșeniei rămase acolo tot din impotența și delăsarea administrațiilor ce s-au prelins prin Piața Centrală nr.6 (Primăria, pentru cei dezorientați).

  Inclusiv locatarii din zonă, care sunt zgâriați zi de zi pe retină de acea imagine, recunosc faptul că acolo trebuie să se intervină, bineînțeles cu respectarea normelor legale în vigoare:

  „Să nu întelegeți greșit, nu e nimeni împotriva oricăror lucrări de amenajare, modernizare, construire, dar acestea trebuie să se desfasoare în conformitate cu legea privind disciplina în construcții, așa cum o face orice muritor de rând, sau cum se desfășoară, de exemplu în prezent lucrări la Biserica Evanghelică din centru”, a mai precizat locatarul care ne-a sesizat despre lucrările de la amfiteatrul din „Mihai Eminescu”.

  Imediat după acest incident, au apărut „candidații”, dornici de o poză cu „monumentul” din „Mihai Eminescu”. Aceștia, în special atunci când apare câte un astfel de eveniment în zona publică, vin și ei, cărând și câte un cameraman, pentru a puncta electoral. Evident, candidatul în cauză, chiar nu contează cine, habar nu avea de situație, ceea ce s-a și înțeles din mesajul acestuia, dar s-a prezentat la fața locului căutând soluții spontane, invocând again importanța unui amfiteatru în aer liber. Cât de penibil…

  Același lucru s-a întâmplat și se întâmplă în continuare în cazul stadionului municipal, acolo unde aceeași candiați își dau cu presupusul. Însă în ambele situații aceștia uită un mic acspect, probabil insignifiant în opinia lor: ambele locații sunt PRIVATE, deci aparțin cuiva, sunt proprietatea cuiva, fără să intrăm în alte detalii privind modul de achiziție sau intrare în posesie, căci este altă poveste. Mai pe înțelesul acestora: nu vă mai faceți imagine și puncte electorale cu proprietăți private asupra cărora nu aveți acces sau putere de intervenție!

  Având în vedere faptul că proprietatea privată este strict problema proprietarului, atâta timp cât nu deranjează vecinii, nu există alte impedimente. Însă molozul de pe scările amfiteatrului din „Mihai Eminescu” este acolo din cauza administrației locale și nu a prestatorului.

  Gelu Drăgan este un personaj controversat din peisajul imobiliar bistrițean, însă nu este subiectul acestui material. Legat de schimbarea „la față” a unor zone sau clădiri din Bistrița, putem spune că Drăgan a reușit să scoată din jegul unor clădiri părăsite fostul abator, actualmente o mini zonă de spații (cunoscută ca Emi Center), restaurantul Parc, o altă relicvă uitată în negura nepăsării, precum și fosta Filatură de pe centură, un mamut comunist transformat într-un șirag de clădiri cu un aspect total schimbat.

  Dacă același lucru se va întâmpla și în „Mihai Eminescu”, atunci vom avea o zonă total schimbată: „Se va schimba total la față zona respectivă, vă garantez, însă deocamdată nu vă spun despre ce e vorba”, a conchis Gelu Drăgan.

  Sperăm că și lucrările vor intra în legalitate, iar locatarii vor fi, după terminarea acestora, mulțumiți de noua imagine.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  Un om bun s-a dus într-o lume mai bună.  La revedere, domnule profesor Radu Vianu

  În vechile povești taoiste, există una care încerca să explice oamenilor,iar asta în urmă cu vreo 3.000 de ani...

  SÂMBĂTĂ: SITUAȚIA DEVINE ÎNGRIJORĂTOARE- 114 de cazuri de infectări și 137 de decese în Bistrița-Năsăud.

  Situația epidemiologică în Bistrița-Năsăud devine îngrijorătoare. Un număr de 114 de persoane au fost declarate pozitive...

  Rămășițele zilei: Când regele e gol, prost sau mort

  M-am întristat brusc. Dar, asta e starea mea naturală, poate așa mă va lua dracu. Unii sau unele ar spune că sunt aşa în...

  Bogdan Ivan îi scrie prefectului Stelian Dolha pe tema HORECA: Ați închis un sector economic fără să îl consultați. Ați ucis în fașă afaceri...

  Bogdan Ivan , actual consilier județean în cadrul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud și candidat pentru Camera Deputaților, îi scrie prefectului județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha, cu...

  FOTO: Intervenție grea dar promptă a pompierilor la două case din Livezile. Incendiul a fost limitat la o anexă și un grajd

  Detașamentul de pompieri Bistrița și SVSU Livezile au intervenit azi-noapte la un incediu ce a fost raportat că a izbucnit în centrul comunei Livezile...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -