Acasă EVENIMENT Război și pace: A împlinit 100 de ani după ce a venit...

Război și pace: A împlinit 100 de ani după ce a venit pe jos din Siberia și a trecut în înot Tisa

0

E vorba de sublocotenentul în rezervă Teodor Avram, din comuna Chiuza, veteran de război și, care a împlinit 100 de ani în aceste zile. Este ceva să ai vârsta României Mari, și, dacă ai și luptat pentru ea, atunci înseamnă că ai trăit istoria pe viu, scăpând cu viață din iadul de pe frontul de est, acolo unde au pierit peste 1 milion de soldați români, indiferent de ce parte a baricadei au luptat.

Astăzi, sublocotenentul (r) Teodor Avram, veteran de război a fost sărbătorit de Instituția Prefectului, Brigada 81 Mecanizată, Inspectoratul Județean de Jandarmi dar și de comunitatea din Chiuza reprezentată de primarul Grigore Bradea.

“Bucurie în cer și bucurie pe pămant”, așa ar descrie Preotul Maftei momentul în care ne-am adunat pentru a-l sărbători pe Sublocotenent (r) Teodor Avram, veteran de război, la împlinirea venerabilei vârste de 100 de ani. Un om al muncii câmpului, dar și al bisericii, care în spatele ridurilor vremii și a bătăturilor din palmele muncitoare, tăinuiește o poveste de curaj, de hotărâre, de iubire de patrie și de viață, daruri de Sus care i-au dat puterea să se întoarcă la familia românească pe jos, din Siberia, traversând înot râul Tisa. Gena de curaj și patriotism s-a transmis mai departe și nepoatelor Morutan Maria și Marcoie Aurelia care astăzi sunt plutonieri major în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean. “Este o onoare să fim alături de sublocotenentul Teodor Avram, veteranul nostru care este un exemplu viu de curaj despre care trebuie să afle toată lumea pentru că cine ar mai veni din Siberia în România pe jos și ar traversa înot Tisa?”, a transmis prefectul Stelian Dolha, în mesajul său adresat sărbărbătoritului care a ajuns la vârsta centenarului. La mulți ani și multă sănătate din partea Instituției Prefectului județului Bistrița-Năsăud.

 

 

 

 

 

 

 

 

Exit mobile version