Acasă Administratie Război politic în Consiliul Local Beclean: Acuzele lui Caius Cârcu, demontate de...

Război politic în Consiliul Local Beclean: Acuzele lui Caius Cârcu, demontate de primarul Moldovan și viceprimarul Bogdan Rusu

0

Ședința de buget al orașului Beclean pe 2021 a fost prilej de noi ironii politice între liderul local al PMP, Caius Cârcu, pe de-o parte și liberalul Bogdan Rusu, acum viceprimar, respectiv Nicolae Moldovan, de cealaltă parte.

În acest context, Caius Cârcu a scris pe pagina sa de socializare, ironizându-l pe Bogdan Rusu că a primit din partea primarului Nicolae Moldovan o singură ”sarcină” – microbuzul școlar”. De asemenea, Caius Cârcu a susținut faptul că, primarul Nicolae Moldovan ” a golit practic de conținut autoritatea viceprimarului.  Noi, consilierii PMP, nu am fost de acord cu această organigramă și am fost singurii care am votat împotrivă”.

Imediat a reacționat primarul Nicolae Moldovan și, acum, liberalul Bogdan Rusu:

”Având în vedere o știre falsă(fake news) care circula de câteva zile în spațiul public, venită din partea unui consilier local PMP Beclean, cu scopul de a denigra atât viceprimarul cât și instituția Primăriei Orașului Beclean, fac public realitatea oficială.  Atașez așadar spre corecta informare a opiniei publice, Fișa Postului Viceprimarului ce conține atribuții cu caracter permanent, stabilite în urma Dispoziției primarului privind delegarea exercitării de atribuții către viceprimarul orașului Beclean”.

Ce a scris Caius Cârcu?

Astăzi în Consiliul local am aprobat bugetul orașului Beclean pentru anul 2021. Este un buget orientat spre investiții noi și cofinanțări pentru proiecte în derulare. Nu au fost dezbateri contradictorii, mai ales că pentru prima dată la Beclean, la propunerea noastră, a consilierilor PMP, se vor acorda burse pentru elevi. Au fost cuprinse și alte propuneri ale noastre, inclusiv modernizarea #stadionului.

SURPRIZA ZILEI a venit însă la aprobarea organigramei primăriei Beclean.

Primarul a propus o schema de organizare în care viceprimarul nu are în subordinea lui decât “Microbuzul școlar”.

După cum ne-a obișnuit, a golit practic de conținut autoritatea viceprimarului.

Noi, consilierii PMP, nu am fost de acord cu această organigramă și am fost singurii care am votat împotrivă.

Am avut destulă vreme la Beclean un viceprimar cu rol de #ficus, decorativ, și am fi vrut o #reformare a acestei funcții.

Dar nu s-a putut pentru că nu au vrut și ceilalți consilieri, PNL, USR+, UDMR și PSD votând pentru aceeași structură veche de organizare.

Foaie verde și-o sipică, PNL Beclean vrea doar mașină mică!

 

 

 

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version