RĂSUNETUL – 27 DE ANI DE VIAŢĂ ÎN PRESA DIN BN

Must Read

Starea de alertă a fost prelungită dar mai multe restricții au fost eliminate. Anunțul a fost făcut de Raed Arafat

Guvernul a decis, printr-o hotărâre, prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile pe întreg teritoriul României începând...

TENIS DE MASĂ: Trei medalii din care una de aur câștigate de sportivii bistrițeni la naționalele de la Câmpulung

Campionatul Național Individual juniori II a avut loc între 7 și 9 mai la Câmpulung, sportivii de la CSM...

În urmă cu 27 de ani, mai precis pe data de 4 ianuarie 1990, apărea ECOUL de rit nou sub numele de RĂSUNETUL. propolitica.ro îşi doreşte să consemneze acest eveniment, dar şi altele care face referire la mass-media bistriţene, iar asta din pură colegialitate dar şi dintr-un sentiment de frondă cu o meserie care se face tot mai greu. LA MULŢI ANI!!!

Au trecut, iată, 27 ani de la apariţia primului număr al cotidianului „Răsunetul”. Prima publicaţie din viaţa bistriţenilor. Peste 7.400 de ediţii au ajuns la cititori. Cum a fost începutul?

În după-amiaza zilei de 22 decembrie 1989, în iureşul revoluţionar, când în piaţa din faţa Comitetului Judeţean de partid populaţia Bistriţei sărbătorea înlăturarea dictaturii, ne-am adunat câţiva ziarişi şi am editat întâiul ziar liber, necenzurat – Ecoul Nou. Au apărut doar patru numere.
Începând de joi, 4 ianuarie 1990, Ecoul Nou a devenit „Răsunetul”, cu trimitere la bistriţeanul Andrei Mureşanu, autorul Imnului Naţional. „Dacă poezia lui Andrei Mureşanu numită „Un răsunet”, care începe cu versurile de deosebită frumuseţe „Deşteaptă-te, române, din somnul cel de moarte” s-a născut în focul Revoluţiei de la 1848, reproducerea lui ca titlu al publicaţiei noastre s-a făcut în urma victoriei unei alte revoluţii populare înfăptuite la 22 decembrie 1989, revoluţie care, iată, ne-a dat dreptul să spunem adevărul, să exprimăm simţămintele noastre necezurate, ne-a dat dreptul să gândim descătuşaţi de orice dogme şi oprelişti”. „Răsunetul” şi-a propus atunci să rostească adevărul şi numai adevărul, să fie la înălţimea vremurilor de mari prefaceri pe care le-am trăit în zilele de libertate.

Atunci, o dată cu primul număr, a fost ales şi Consiliul de Conducere în următoarea componenţă: Vasile Tabără, Adrian Mănarcă, Ioan Moise, Traian Săsărman, Vasile Tămaş. Întâiul număr a fost realizat şi de Vasile Gotea, Flavia Poenar, Doina Niţoiu, Olimpiu Nuşfelean, Ioan Burcuşel, Aurel Telcean, Gavril Moldovan, Titus Zăgrean, Gheorghe Crişan, Marius Vasilică, Corneliu Botoş – desene.

De-a lungul celor 27 de ani, ziarul a încercat şi a reuşit să fie o publicaţie a echilibrului, neafiliată politic, un cotidian independent, reflectând cu obiectivitate transformările profunde din viaţa economică, socială, culturală şi politică a judeţului. Alături de ziarişti cu experienţă au intrat în colectivul redacţional condeieri tineri, profesionişti, cu o altă viziune asupra demersului jurnalistic. Unii dintre tineri şi-au găsit un alt drum în viaţă. Alţii au rămas să continue munca de sisif în alte ziaristicii. Menuţ Maximinian, Gabriela Ciornei, Max Marec, Ioan Lazăr, Tania Budişan, Silvia Telcian, Eniko Fogarasi, Claudiu Moldoveanu, Dinu Dragotă, alături de seniorii rămaşi fideli „Răsunetului”, au reuşit şi reuşesc ca cel mai ştiut ziar să se menţină în topul publicaţiilor de succes.

În cei 27 ani s-a îmbunătăţit considerabil imaginea grafică a publicaţiei, din  5 ianuarie 1999 apărând color. Astăzi, cel mai ştiut ziar este alături de dumneavoastră, print, online şi pe facebook.

Adresăm calde felicitãri, urãri de bine şi forţã de muncã întregului colectiv redacţional. Celor care şi-au pus condeiul în slujba cititorilor le dorim sã fie obiectivi şi sã îmbine cu mãiestrie arta informãrii cu cea a utilitãţii informaţiei, astfel încât interesul cititorilor sã se situeze la cote maxime. Am convingerea cã actul jurnalistic nu va fi niciodatã perimat şi cã valorile intelectuale îşi vor gãsi întotdeauna un loc de cinste în rubricile consacrate de-a lungul timpului. Avem nevoie de echilibru în presă. Sunt lucruri care ne îmbogãţesc spiritual şi intelectual.

Cititorilor dorim atâtea clipe fericite câţi fulgi de nea într-o iarnă ca-n basme. Vă mulţumim că aţi fost alături de „cel mai ştiut ziar” timp de 27 de ani încoace.

Un an nou mai bun, cu pace şi linişte în suflet şi cu multă dragoste în inimă. “La mulţi ani!”

- Advertisement -
- Advertisement -

Latest News

Starea de alertă a fost prelungită dar mai multe restricții au fost eliminate. Anunțul a fost făcut de Raed Arafat

Guvernul a decis, printr-o hotărâre, prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile pe întreg teritoriul României începând din data de 13 mai...

TENIS DE MASĂ: Trei medalii din care una de aur câștigate de sportivii bistrițeni la naționalele de la Câmpulung

Campionatul Național Individual juniori II a avut loc între 7 și 9 mai la Câmpulung, sportivii de la CSM Bistrița reușind să ocupe locuri...

În cazul depozitelor ilegale de deșeuri: Primăriile din  Monor și Dumitrița  amendate cu 5, respectiv 15.000 de lei. Subprefectul Decsei Attila: ”Doar cu amenzi...

Comisia pentru verificarea stării de salubritate a localităților, cursurile de apă și a căilor de comunicații din județul Bistrița-Năsăud s-a întrunit astăzi în sala...

Valul 3 aproape de final: 7 cazuri noi. Rata de incidență în Bistrița e de 0,91 și în județ de 0,82. Peste 74.000 de...

Valul 3 al epidemiei de Covid 19 pare să se apropie de final. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare,...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -