marți, iunie 2, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  RAPORT DE CURSĂ: PRIMA ZI: Tibi este în fruntea plutonului

  Must Read

  Călin Stan (USR): La MAIERU păcălit nu e cel care primește, ci cel care plătește

  Dacă tot a fost „dezmâț” pe banii publici la nivelul ministerelor și al marilor primării cu achizițiile...

  Dep. Cristina Iurişniţi: 1 iunie este simbolic o zi a iubirii pe care o dăruim copiilor.

  1 IUNIE - Ziua copilului a fost menționată prima dată la Geneva la...


   

   

   

  Dragilor, ştiu că aşteptaţi cu drag veşti de la 6633 Arctic Ultra, aşa ca haideţi să le luăm pe rând.
  Startul s-a dat la ora locală 10:30 (ora 20:30 la noi). Temperatura la start a fost de -18 grade, mult mai cald în comparaţie cu anul trecut (-29 grade).
  Din păcate s-a întâmplat exact ce intuiam : fiind temperaturi decente, au gonit majoritatea mult peste nivelul normal, şi s-au trezit noaptea lipsiţi de energie. Iar prima noapte este fix prin Hurricane Valley, cea mai nasoală zonă din tot concursul din punct de vedere meteo.
  Au picat ca muştele. Nu am avut timp pentru statistici, dar aproape jumătate din concurenţi se pare ca au abandonat în prima zi.
  Dar să revenim la poveste.
  Levi, Avram şi Tibi au plecat împreuna, primii trei. Imediat după ei venea irlandezul Patrick O’Toole şi apoi restul participanţilor.
  Tibi, când se simte urmărit, intră pe modul de luptă şi goneşte ca să scape de urmăritori, aşa că viteza cu care s-a plecat a fost foarte mare, mult mai mare decât cea de anul trecut. Dupa 30 minute Levi îşi dă seama că ritmul e prea ridicat şi încetineşte, iar după o ora încetineşte si Avram Iancu. După 3 ore de cursă irlandezul recuperează teren, trece de Avram Iancu şi ajunge al doilea după Tibi, aşa că Tibi continuă sa meargă tare, având acum alt urmăritor.
  Primul punct de control este la Cercul Polar şi este situat la 37km de la start. Tibi ajunge primul aici, într-un timp halucinant, cu 12 minute mai bun ca anul trecut. În 10 minute pune apă fierbinte în termosuri şi pleacă mai departe. Avram Iancu ajunge dupa o oră, iar Levi după încă 10 minute. Pleacă şi ei rapid de aici.
  Din păcate exagerările din prima etapă işi spun rapid cuvântul. Avram Iancu face întindere la gambă şi în final abandonează pe la miezul nopţii.
  Levi este aruncat cu tot cu sanie afară de pe drum de patru ori. Ultima dată nu mai reuşeşte să îşi scoată singur sania din zăpadă, aşa că apasă butonul de ajutor de pe GPS. Organizatorii consideră că în aceste condiţii viaţa lui este in pericol şi îl scot din cursă pe la ora 11. Vântul bătea cu aproximativ 100km la oră.
  Florentina abandonează pe la ora 12. Încă nu ştim motivul abandonului, probabil tot vântul e problema, dacă Levi nu s-a descurcat singur, pentru o femeie este şi mai greu.
  Din păcate am rămas doar cu Tibi în cursă încă din prima zi. Este o cursa dementă, de o brutalitate greu de imaginat. Dupa cum spuneam şi anul trecut, a doua etapă este extrem de dificilă, ea străbate faimoasa Hurricane Valley, faimoasă nu prin peisajele ei ci prin temperaturile extrem de scăzute şi vânturile katabatice care o străbat. După cum aţi şi văzut, concurenţii au fost suflaţi cu tot cu sanie de pe drum …
  Tibi conduce cursa iar irlandezul e în spatele lui cu aproximativ 40 minute.
  Tibi ajunge în CP2 cu o ora şi 30 minute mai repede faţă de anul trecut, o viteza extraordinar de bună, ajutat (zicem noi) de faptul că irlandezul a stat tot timpul in spatele lui. Tibi nu suportă sa fie urmărit, aşa că a gonit In CP2 Tibi stă puţin, ia apă şi merge mai departe. Planul lui de cursă este sa doarmă numai la CP3, pe la kilometrul 180.
  Aici dă şi primul telefon, în care ne povesteşte cât de brutale au fost vânturile în prima noapte, dar cu un tonus extrem de bun şi cu simţul umorului la cote înalte. Era plin de energie şi avea chef de alergat, aşa că nu a stat la telefon ca să îl înregistrăm. Are o treabă de rezolvat acolo
  L-am întrebat cum se simte, dacă e totul ok, şi a răspuns : „Păi e început de cursă, de ce mă întrebaţi aşa ceva acum ? „
  Cum să nu-l iubeşti ? În acest moment este în a treia etapă, în care are de parcurs o distantă de aproximativ 70km până la Fort McPherson, distanţă pe care o va parcurge în aproximativ 16 ore.
  E prea devreme ca să tragem concluzii categorice, dar până acum a parcurs traseul într-un timp mai bun ca anul trecut, deci merge foarte bine. A reuşit să păstreze un ritm foarte bun peste noapte, deşi condiţiile meteo au fost extrem de dificile. Irlandezul este în urma lui Tibi cu aproximativ 4 ore în acest moment. Acum, la ora 2 noaptea, când mie îmi pica ochii in gură de somn şi mi se pare greu să scriu nişte cuvinte pe o foaie de hârtie, Tibi este la kilometrul 150 şi se deplasează cu 4.4km/ora. Am vrea sa putem spune că suntem şi noi la fel de proaspeţi ca si el In mod normal Tibi va ajunge în CP3 sâmbătă dimineaţa pe la ora 9-10 (ora RO).
  La telefon Tibi ne-a spus că vă iubeşte pe toţi şi să vă îmbrăţişăm, aşa că ne facem datoria să vă transmitem asta, cu mare drag ! Revenim cu veşti de îndată ce le avem. Pâna atunci, vă dorim o zi minunată !

  https://www.facebook.com/notes/tasuleasa-social/raport-de-cursa-ziua-1/10155976698554765/

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  Călin Stan (USR): La MAIERU păcălit nu e cel care primește, ci cel care plătește

  Dacă tot a fost „dezmâț” pe banii publici la nivelul ministerelor și al marilor primării cu achizițiile...

  Un octogenar a fost lovit de tren și a murit în această după-amiază la Livezile

  Accidentul a avut loc cu puțin timp în urmă în gara comunei Livezile. Din...

  Dep. Cristina Iurişniţi: 1 iunie este simbolic o zi a iubirii pe care o dăruim copiilor.

  1 IUNIE - Ziua copilului a fost menționată prima dată la Geneva la Conferința Mondială pentru Protejarea și...

  Reportaj: Bistrițenii au luat cu asalt teresale de pe Pietonal chiar dacă trebuie să fie scriși în caietul de ”urmărire”. Ce spun patronii...

  Ai putea spune că, dimineața zilei de 1 iunie, ziua internațională a copilului, a fost o dimineață cu un...

  EVOLUȚIA COVID-19 în BISTRIȚA-NĂSĂUD de la începutul epidemiei și până în prezent, în funcție de numărul de cazuri raportate oficial (infoGRAFIC)

  Știri de Bistrița vă prezintă în exclusivitate o analiză a evoluției Covid-19 în județul Bistrița-Năsăud, pornind de la data primei raportări oficiale...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -