Acasă EVENIMENT Ralf Singman: Nu a existat nici un muncitor concediat de firmă, consecinţă...

Ralf Singman: Nu a existat nici un muncitor concediat de firmă, consecinţă a grevelor ilegale din 10 şi 11 mai

0

 

Doar 35 de persoane au plecat din Compania Leoni- 23 prin demisii şi 12 se află încă în proceduri de evaluare. Nu a existat nici un muncitor concediat de firmă, consecinţă a grevelor ilegale din 10 şi 11 mai. Declaraţiile aparţin managerului interimar al Leoni Bistriţa, Ralf Singman şi au fost făcute în cadrul unei conferinţe de presă susţinute de stafful firmei germane la Compexul Metropolis.

Managerul interimar al Leoni Bistriţa, Ralf Singman, secondat de ofiţerul de presă al Leoni AG de la sediul central din Nurnberg, Sven Schmidt, s-au întâlnit astăzi cu media locale în cadrul unei mese rotunde. Stafful firmei germane a prezentat poziţia oficială a conducerii centrale faţă de grevele ilegale ale muncitorilor români.

Potrivit lui Ralf Singman, Leoni AG din Nurnberg a luat act de acţiunile ilegale din zilele de 10, respectiv 11 mai şi a acţionat ca atare, grevele fiind considerate o gravă încălcare a codului etic şi al regulamentului de ordine interioară. Cu toate acestea, Singman, a precizat că din cei peste 8 mii de angajaţi, doar 35 au plecat sau sunt în curs de a pleca din firmă, 23 dintre acestea prin demisii personale , iar 12 muncitori fiind în curs de evaluare. Managerul interimar al fabricilor bistriţene a ţinut să sublinieze faptul că nu au existat nici un fel de presiuni  asupra anagajaţilor.

În privinţa nivelului salariilor oferit angajaţilor săi, societatea germană susţine că datorită majorărilor din contractul colectiv de muncă din luna mai, venitul total brut, incluzînd bonusul de prezenţă, calitate şi productivitate, este în medie, pentru un muncitor, între 1.700 şi 1.900 de lei. Una din cauzele grevei spontane, recunoaşte Singman, a fost lipsa de comunicare dintre angajaţi-sindicat şi conducerea de la Nurnberg.

 

Societatea Leoni rămâne un angajator de bază şi un factor economic important pentru judeţul Bistriţa-Năsăud prin investiţiile ridicate ale acesteia şi crearea de mai mult de opt mii de locuri de muncă în ultimii 15 ani.

 

Exit mobile version