Acasă Administratie Radu Moldovan: Sper ca până la finele anului viitor să avem Centru...

Radu Moldovan: Sper ca până la finele anului viitor să avem Centru de Radioterapie la Bistriţa!!!

0

Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, susţine că iniţiativa înfiinţării unui Centru de Radioterapie la Bistriţa a venit pe fondul unei incidenţe tot mai mari a bolilor de cancer, la nivelul judeţului nostru. Mai mult, astfel de servicii medicale de radioterapie sunt doar la Târgu Mireş şi Cluj Napoca, iar programările au termene foarte mari.

„Din păcate cresc într-un ritm mai mult decât alarmant. Acesta este principalul motiv pentru care am solicitat Consiliului Local şi mă bucur foarte mult că după toate discuţiile au achiesat să sprijine un parteneriat tripartit între Spitalul Judeţean de Urgenţă, Consiliul Judeţean şi Consiliul Local Bistriţa. Noi am pus la dispoziţie terenul, să-l viabilizăm,  Consiliul Local o să finanţeze buncărul. Ultima discuţie am avut-o săptămâna trecută cu ministrul Sănătăţii, Bodog, iar dacă nu vom reuşi să încăpem şi noi în programul cu Banca Mondială, vom găsi alte soluţii. Eu sper că într-un termen rezonabil, nu ştiu cât durează achiziiţile şi construcţia buncărului, dar undeva anul viitor, cel târziu până la final să putem să avem acel Centru de Radioterapie pentru că în momentul de faţă incidenţa bolilor de cancer este foarte mare”, a precizat preşedintele Radu Moldovan, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit şefului administraţiei judeţene, proiectul poate avea succes, după modelul de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa, implementat de Consiliul Judeţean în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii.

„Pe urmă, în parteneriat cu colegii noştri din cele 2 centre universitare, cu Institutul Oncologic, vom vedea cum mergem mai departe. Specialiştii sunt acolo, dar după ce omului îi este pus un diagnostic, suferă o intervenţie chirurgicală de specialitate, să nu mai trebuiască să meargă la Cluj ca să-şi facă şedinţele de radioterapie. Un om bolnav să nu se mai deplaseze 200 km până la Cluj, să vină la Bistriţa”, a argumentat preşedintele Moldovan necesitatea unei astfel de investiţii în sănătate.

GABRIELA CIORNEI

Exit mobile version