Acasă EVENIMENT Contractul de finanțare pentru modernizarea a trei loturi din Drumul Județean 172D,...

Contractul de finanțare pentru modernizarea a trei loturi din Drumul Județean 172D, Poarta Transilvaniei a fost semnat

0


Radu Moldovan şi vicepremierul Sevil Shhaideh au semnat contractului de finanțare pentru modernizarea a trei loturi din Drumul Județean 172D, Poarta Transilvaniei.

Sala de şedinţe a Palatului Administrativ a fost astăzi gazda semnării unui important document pentru unul din marile obiective ale Consiliului Judeţean- Drumul Județean 172D, Poarta Transilvaniei. La eveniment au luat parte președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea,  Viceprimierul României și Ministru al Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene,  Sevil Shhaideh, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud,  Emil Radu Moldovan și primarii comunelor tranzitate de acest sector din DJ 172D: Valer Avram, Măgura Ilvei,             Aurel Horia, Ilva Mică, Ioan Scridonesi, Poiana Ilvei, Ioan Pop, Leşu Ilvei, Doru Crişan, Prundu Bîrgăului, Nicolae Vrâncean, Josenii Bârgăului, Vasile Şut ,Tiha Bîrgăului.

 Astăzi se va împlini şi un deziderat pentru care eu mă bat de la începutul mandatului. În sfârşit, dipă ceva timp, astăzi vom semna contractul de finanţare pentru 3 loturi din DJ 172 D, denumit Poarta Transilvaniei. Este un drum extrem de important pentru noi, care va rezolva accesul pe ambele părţi în staţiunea turistică Colibiţa, care va face legătura între Valea Bârgăului şi Valea Ilvelor şi va decongestiona traficul de pe DN 172 D şi va scurta cu câţiva zeci de kilometri accesul celor de pe Valea Someşului Superior şi Valea Ilvelor spre municipiul reşedinţă de judeţ. Cred că va sprijini la dezvoltarea economică a zonelor care sunt traversate de acest drum”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Moldovan.

Preşedintele Moldovan a menţionat că pe tronsonul 1 din Lotul 1-Mureşenii Bârgăului-Colibiţa – execuţia lucrărilor de modernizare, finanţate din bani guvernamentali, prin PNDL, se va încheia în această vară, iar pentru tronsonul 2, şi anume Colibiţa-Miţa, se va depune o nouă cerere de finanţare, pe fonduri europene, pentru că existe economii de fonduri destinate judeţului, în urma licitaţiei.

Contractul  de finanțare face obiectul modernizării loturilor 2,3 și 4 aflate pe o lungime de 49,9 km din DJ 172D pe ruta Colibița – Bistrița-Bârgăului – Prundu Bârgăului (DN17) – Josenii Bârgăului (DN 17) – Strâmba – Ilva Mică – Măgura Ilvei. Valoarea totală a contractului de finanțare este de aproximativ 38 milioane de euro, iar finanțarea este asigurată din fonduri europene nerambursabile prin Programul Operațional Regional.

 

Exit mobile version