Acasă Politica Politica Locala Radu Moldovan și-a anunțat intenția de-a își asuma un nou mandat la...

Radu Moldovan și-a anunțat intenția de-a își asuma un nou mandat la șefia PSD BN

0

 

Anunțul a făcut astăzi la finele speachului pe care șeful interimar al PSD BN și președintele CJ l-a ținut în fața tinerilor prezenți în număr mare la școala de vară a TSD Bistrița-Năsăud.

Moldovan a preferat să nu țină un discus sec, așa că le-a propus tinerilor învățăcei în ale politicii să pună întrebări, așa că acestea au curs.

Dacă e greu în politică? – „Nu e simplu deloc în politică, sunt extrem de multe piedici. Depinde ce îţi doreşti, cât timp eşti dispus să sacrifici din timpul liber sau din plăceri pentru a-ţi atinge un target. În anii 90, la Revoluţie, şi eu eram foarte tânăr şi mi-a rămas în minte o deviză a firmei Adidas dacă vrei, poţi. Eu mai am un mod de a gândi: nu există lucruri care nu se pot face decât dacă nu vrei să le faci. Poţi să le rezolvi mai uşor sau mai greu, mai devreme sau mai târziu, dar nu există lucruri care nu se pot face. Voi, tinerii, care sunteţi la început de drum, trebuie să stabiliţi ce vreţi de la politică, cât de tare vreţi să influenţaţi viaţa comunităţii în care trăiţi.

Radu Moldovan și-a anunțat intenția de-a mai rămâne un mandat la șefia PSD BN în contextul unei întrebări despre momente ușoare sau grele în viața sa de politician: ”E greu să suporţi critici nefondate, dar trebuie să te înveţi şi cu alea şi atunci trebuie să vezi câte sacrificii eşti dispus să faci pentru ceea ce îţi doreşti. Trebuie să îţi stabileşti targetul şi să nu abandonezi. În plus, e bine să nu te superi, deşi sunt momente în care eşti dispus să abandonezi. Eu am trecut prin foarte multe momente de genul acesta, ultimul în 16 noiembrie 2014 când am demisionat din funcţia de preşedinte al filialei şi am devenit interimar. Nu aş fi vrut, dar, în urma discuţiilor cu colegii mei, am decis să nu deschidem o cutie a Pandorei a bătăliilor pentru conducerea organizaţiei. Le-am dat ocazia unor deonotologi să mă înjure că nu am cuvânt, dar interesul echipei a fost mai important decât persoana mea şi atunci am asumat acest lucru, încă nu 100%, dar cred că îmi voi mai asuma o candidatură prin septembrie-octombrie când se face conferinţa. Vom vedea.

Politica este o activitate de echipă: ” La Bistriţa nu contează cine e preşedinte. Suntem prieteni. E important să fii membru al echipei câtă vreme ea te respectă şi deciziile se iau în cadrul echipei. În politica din România, din păcate, foarte multă lume se bate pentru prima funcţie fiindcă nu se respectă structurile statutare. Deciziile se iau de doi-trei şi nu în Biroul Permanent şi atunci intervine problema: să fii între cei 2-3. La noi nu e cazul. Suntem o echipă mai mult decât frumoasă”, le-a mai spus Moldovan tinerilor de la Școala de vară.

 

Exit mobile version