Acasă Administratie Radu Moldovan:” Intenţia noastră de resuscitare a turismului în Bistriţa-Năsăud este una...

Radu Moldovan:” Intenţia noastră de resuscitare a turismului în Bistriţa-Năsăud este una cât se poate de serioasă”

0

Preşedintele Radu Moldovan ne-a spus că trebuie înţeles faptul că pentru judeţul Bistriţa-Năsăud există o singură mare şansă pentru judeţul Bistriţa-Năsăud, pentru dezvoltarea acestei zone de munte – turismul, agroturismul şi alte genuri de turism.

Un pas important ar fi preluarea administrării Parcului Naţional Munţii Rodnei, a luciului de apă de la Colibiţa dar şi a lacului Lala: “ Poate că ar trebui să luăm în calcul, la modul foarte serios, să creăm o structură la nivelul Consiliului Judeţean – un serviciu, un birou, un compartiment în care să ne gândim foarte serios să preluăm administrarea Parcului Naţional Munţii Rodnei. Din păcate, din lipsa resurselor financiare, un proiect de aproximativ 5-6 milioane de euro a fost pierdut pentru că Primăria Rodna n-a putut să cofinanţeze. Să ne gândim să preluăm luciul de apă de la Colibiţa în administrare, pentru turism, nu ştiu, Poiana Narciselor, lacul Lala, ce putem lua şi pentru a exploata din punct de vedere turistic bogăţiile pe care le avem în acest judeţ. Eu n-am nimic împotriva unei astfel de idei, ne putem gândi. Au fost foarte mulţi, şi dintre primari, care mi-au solicitat anul trecut, atunci când a fost scos la licitaţie contractul de administrare a Parcului Naţional Munţii Rodnei, să participăm şi noi, suntem eligibili ca entitate a administraţiei publice. Eu nu eram pregătit atunci pentru un asemenea lucru şi nu am participat, în continuare administrarea este la RNP cu o structură în comuna Rodna, în subordinea structurii centrale a Regiei Naţionale a Pădurilor. Să vedem dacă se impune o asemenea decizie, eu de principiu sunt susţinătorul unei asemenea decizii şi cred că noi ne-am gestiona mai bine bunurile astea decât cineva din altă parte”, a explicat Moldovan.
Tot ieri, consilierii județeni și-au dat acordul pentru ca unul dintre castelele nobiliare din Bistrița-Năsăud să fie scos la licitație. Este vorba despre castelul familiei Teleki de la Comlod, care a fost evaluat la 111.945 de euro, sumă ce va reprezenta și prețul de pornire a licitației. Castelul familiei Teleki din Comlod, aflat într-o stare avansată de degradare, va fi scos la licitație de către Consiliul Județean Bistriţa-Năsăud. Consilierii județeni și-au dat acordul, miercuri, pentru ca această clădire să fie licitată, cu un preț de pornire de peste 100 de mii de euro.
Până în prezent, o companie din Marea Britanie s-a arătat interesată de preluarea castelului, trimițând o scrisoare de intenție în acest sens.

Exit mobile version