RADU MOLDOVAN i-a premiat astăzi pe cei cinci cetăţeni de onoare ai judeţului BN pe 2016

Must Read

Florin Cîțu – Emil Boc, tandem pentru șefia PNL?

Surse Digi24 spun că premierul Florin Cîțu ar viza funcția de președinte al PNL. El ar urma să se...

Deputatul Daniel Suciu i-a dus un buchet de flori Monicăi Suneta Csengeri

Deputatul Daniel Suciu a făcut un gest de zile mari. El a cumpărat un buchet de flori și le-a...

BOX: Elevii fostului campion mondial Daniel Măeran,medalii de argint la Cupa României

Singurul club privat de box din județul Bistrița-Năsăud ”produce” deja campioni, asta sub bagheta singurului campion mondial la tineret...

Complexul METROPOLIS  a găzduit astăzi Gala festivă în cadrul căreia au fost premiaţi cei cinci cetăţeni de onoare al judeţului BN pe anul 2016.

RADU MOLDOVAN: Astăzi am avut onoarea să conduc Gala în cadrul căruia au fost premiate cinci personalități ale județului Bistrița-Năsăud, care aduc cinste zi de zi acestor meleaguri minunate!

Le mulțumesc că au acceptat aceste distincții onorifice și în numele locuitorilor județului Bistrița-Năsăud le mulțumesc pentru tot ce au făcut și fac pentru promovarea lucrurilor bune din județul nostru.

În rândurile următoare o să trec în revistă foarte pe scurt meritele Cetățenilor de onoare premiați în ediția 2016:

1.Domnul ADRIAN CRIȘAN
Născut în municipiul Bistrița, este cel mai bun jucător de tenis de masă român al ultimilor 15 ani. Numărul 5 Mondial și timp de două decenii în primii 30 de sportivi mondiali în tenisul de masă, Adrian Crișan face cinste județului Bistrița-Năsăud și prin faptul că încă de la începutul carierei sale, în România, a jucat doar sub sigla CSM Bistrița!

2. Domnul Academician DUMITRU PROTASE
Născut în localitatea Mocod din județul Bistrița-Năsăud, absolvent al fostului Gimnaziu Grăniceresc între anii 1938-1946, cu calificativul excepțional. A absolvit Facultatea de Litere și Filozofie a Universității din Cluj (1950), devenind cercetător al Institutului de Istorie și Arheologie din Cluj, cu doctorat în istorie obținut în anul 1963, la București.
Timp de șapte decenii a lucrat la catedră și în cercetare, afirmându-se ca unul dintre cei mai străluciți profesori și un merituos cercetător, fapt profund reflectat prin valoroasele sale studii în domeniul istoriei și arheologiei. Rezultatele cercetării arheologice au fost materializate în circa 270 de cărți, studii și lucrări, care au aprofundat diverse domenii ale istoriei Daciei și Daciei romanizate. Dată fiind menirea de pionier în domeniul pe care și l-a ales, s-a întors cu drag ori de câte ori a fost solicitat de către cei aflați pe meleagurile de origine, să îi ajute în aflarea adevărului istoric al locurilor.

3.Domnișoara ANDREEA-IULIA GRAD

Andreea-Iulia Grad, din comuna Lunca Ilvei, a absolvit clasa a VIII-a la Școala Gimnazială nr. 1 Lunca Ilvei, ca șefă de promoție, cu media generală 9,95. În anul 2013 a absolvit cu succes Colegiul Național ”Andrei Mureșanu” Bistrița, iar la sesiunea de bacalaureat din 2013 a obținut media 9,90 fiind cea mai mare medie din colegiul Andrei Mureșanu Bistrița și a doua medie pe județ. În anii 2013-2016 a absolvit cu Diploma de licență, profil istorie, parcurs Științe umane și sociale, în cadrul Universității Sorbona din Paris ca Șefă de promoție.

4. Domnul EMIL IUGAN

Născut în comuna Șanț din județul Bistrița-Năsăud, a adus o contribuție deosebită la dezvoltarea economică și socială a județului Bistrița-Năsăud prin crearea și dezvoltarea capacităților de producție în domeniul forestier. Domnul Emil Iugan este unul dintre pionierii economiei de piață din județul Bistrița-Năsăud, cel care a reușit să aibă o contribuție determinantă pentru promovarea și dezvoltarea zonei de nord-est a județului Bistrița-Năsăud. Firmele pe care le conduce domnul Emil Iugan au circa 800 de angajați, locuitori ai județului.

5. Doamna CLEOPATRA-DANA LORINȚIU

Doamna Cleopatra Lorințiu s-a născut în orașul Năsăud și este o scriitoare, jurnalistă, realizatoare de televiziune scenaristă, autoare de filme documentare și diplomat român. A publicat cărți de poezie, proză, eseuri, critică și inteviuri, memorialistică, note de călătorie, literatură pentru copii.

Vreau să îi felicit pe fiecare dintre cetățenii de onoare ai județului, să le mulțumesc pentru cinstea care o aduc județului Bistrița-Năsăud și să le urez Sărbători Binecuvântate alături de cei dragi!

Îmi place

Îmi place

Ador

Haha

Uau!

Tristeţe

Furie

Comentează

- Advertisement -
- Advertisement -

Latest News

Florin Cîțu – Emil Boc, tandem pentru șefia PNL?

Surse Digi24 spun că premierul Florin Cîțu ar viza funcția de președinte al PNL. El ar urma să se...

Deputatul Daniel Suciu i-a dus un buchet de flori Monicăi Suneta Csengeri

Deputatul Daniel Suciu a făcut un gest de zile mari. El a cumpărat un buchet de flori și le-a dus triplei campioane europene la...

BOX: Elevii fostului campion mondial Daniel Măeran,medalii de argint la Cupa României

Singurul club privat de box din județul Bistrița-Năsăud ”produce” deja campioni, asta sub bagheta singurului campion mondial la tineret pe care l-a avut România...

AS TV Bistrița are un nou director general: Dorel Cosma

Fostul manager al Centrului Cultural Municipal ”George Coșbuc”, Dorel Cosma a fost prezentat astăzi ca noul director general al AS TV Bistrița. Angajații au...

VIDEO: PNL se pregătește de alegeri interne. Congresul Național ar putea avea loc la jumătatea lunii septembrie. Ce vor face Robert Sighiartău și Ioan...

Ludovic Orban, preşedintele PNL, anunţă că vor fi demarate în scurt timp procedurile pentru organizarea Congresului de alegeri în partid. Congresul va fi însă...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -