RADU MOLDOVAN: ESTE ULTIMA CANDIDATURĂ LA CONSILIUL JUDEȚEAN. HAI SĂ NE UITĂM ÎN SPATE…

Must Read

Aici găsiți lista medicilor de familie din județul BISTRIȚA-NĂSĂUD care administrează vaccinul Johnson&Johnson

Aici găsiți lista medicilor de familie din județul nostru care administrează vaccinul Johnson&Johnson : https://dspbn.bistrita.ro/…/medici-familie-2021_vaccin_1.pdf Dacă doriți o imunizare împotriva bolii...

Peste 2000 de absolvenți ai clasei a VIII-a din BN s-au înscris la examenul de Evaluare Națională. Probele se vor desfășura în 63 de...

La examenul de Evaluare Națională din perioada 7 iunie – 4 iulie 2021, în județul Bistrița-Năsăud s-au înscris 2031...

Tenis de masa: Ioana Sângeorzan de la CSM Bistrița, medalie de aur la dublu feminin U19 în Slovenia

Localitatea Otocek din Slovenia găzduiește în aceste zile WTT Youth Star Contender Otočec , competiție sportivă de nivel European...

Președintele PSD Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan a spus că, din 2012, de când PSD este la conducerea administrativă a județului și până în prezent, s-au făcut investiții de circa 1,3 miliarde de euro, el amintindu-le pe cele mai importante.

”Realizările administrative ale echipei PSD la nivelul județului Bistrița-Năsăud se datorează nouă tuturor: majorității PSD – ALDE de la Consiliul Județean, primarilor și viceprimarilor noștri, parlamentarilor noștri  și echipei mari a PSD care a stimulat procesul de modernizare a României. Toate investițiile reprezintă rodul muncii noastre: a colegilor din Guvern, a celor doi deputați și miniștri în Guvernele PSD: Doina Pană și Daniel Suciu, a colegului nostru senator și ministru Ioan Deneș, a primarilor, viceprimarilor și a întregii echipe PSD BN, care tot noi o formăm. În total, din iunie 2012 și până astăzi, 19 iulie 2019, de când PSD este la conducerea administrativă a județului Bistrița-Năsăud, s-au implementat, sunt în diferite stadii de execuție sau achiziție publică, investiții totale de 1,3 miliarde de euro. Nu există comună, indiferent de culoarea politică a primarului, în care să nu fi fost investiții în acești 7 ani”, a spus Radu Moldovan.

INFRASTRUCTURA RUTIERĂ

Șeful CJ a spus că, din bani europeni, de la Guvernul României, CJ sau din fonduri proprii, s-au modernizat 341,2 km de drumuri județene și se lucrează la modernizarea altor 89.9 de km. Valoarea acestor lucrări este de 108,5 milioane de euro.

”Avem în licitaie proiecte de modernizare a altor 128 de km de drumuri județene în valoare de 81,2 milioane de euro. Astfel, din totalul de  712 km de drumuri județene, până la finalul anului viitor și vom avea modernizați 560 de km. Asta reprezintă 80% din totalul drumurilor județene. Din 2022 până acum, am modernizat cu sprijinul Guvernului PSD, 146,5 km de drumuri naționale cu o investiție de 77,6 milioane de euro. Vă amintiți cât de rău era drumul Sărățel – Galații Bistriței – Teaca – Reghin? Acum este ca în palmă. Nu uitați nici de drumul de la Beclean la Salva sau de cel de la Dumitra la Năsăud – Salva- Coșbuc-Telciu și mai ales de un drum promis de 25 de ani de toți politicienii de dreapta din județ: Năsăud-Rebrișoara-Feldru-Ilva Mică-Sângeorz-Băi-Maieru-Rodna. Ei doar au zis, noi am făcut. Și cei din Romuli sau Șanț să nu creadă că i-am uitat. Săptămâna viitoare va intra în licitație modernizarea sectoarelor de drum Romuli-Dealul Ștefăniței și Șanț- Valea Mare. Alături de cei mai buni primari din România (dovediți cu cifre statistice), din fonduri europene, buget local sau PNDL, programul care a scos satul românesc din noroi, în Bistrița-Năsăud am asfaltat, sunt în lucru sau au asigurată finanțarea, 612,5 km de drumuri comunale în valoare de 117,6 milioane de euro.

În cazul drumurilor forestiere și agricole modernizate, CJ nu a avut un rol determinant ca în cazul celorlalte investiții. Aici, primarii, sprijiniți de măsuri guvernamentale, au asfaltat 565,6 km de drumuri forestiere și agricole în valoare de 102,3 milioane de euro.

Total drumuri asfaltate și cu finanțare asigurată în județul Bistrița-Năsăud: 1844,7 km cu 468,6 milioane de euro/2,2 miliarde lei/22.000 de miliarde de lei vechi”, a spus Radu Moldovan.

INFRASTRUCTURA DE APĂ ȘI CANALIZARE 

Din 2012 și până acum, s-a construit prin MasterPlanul de apă și canalizare al județului: 238,7 km de rețea de distribuție și aducțiune de apă, 97 de km rețea de canalizare, 8 stații de tratare a apei potabile și a apelor uzate, 10.573 de locuințe au fost branșate la rețeaua de apă și canalizare cu 134.101 beneficiari, total investiție 103 milioane de euro.

”În paralel, primăriile au accesat fonduri europene și guvernamentale prin care au construit sau au în diferite stadii de execuție: 353 km de rețele de alimentare cu apă – 25 de milioane de euro, 304 km rețele de canalizare – 38,6 milioane de euro. Ce vom face de acum pe MasterPlanul de apă și canalizare faza a doua – cu care suntem în evaluare la Autoritatea de Management și cu care suntem eligibili? 666 de km de rețele noi de distribuție apă și 46 de km rețele reabilitate, 340 km rețele de aducțiune, 309 km rețele de canalizare noi și 16 km de rețele reabilitate, 9 surse de apă noi și 7 reabilitate, 6 stații de tratare noi și 7 reabilitate, 41 de rezervoare de înmagazinare și 10 reabilitate, 4 stații de epurare noi și una reabilitată. Total 290,8 milioane de euro. Total investiții în rețele de apă și canalizare: 457,4 milioane de euro”, a spus Radu Moldovan.

INVESTIȚII ÎN SĂNĂTATE 

Proiecte începute și finalizate: Modernizarea secției de Oncologie, de Obstretică și Neonatologie, construcția și dotarea unei noi secții de Chirurgie, modernizarea și dotarea cu aparatură și tehnică de ultimă generație a Policlinicii Spitalului Județean de Urgență Bistrița, construcția unui nou Bloc Operator Centralizat, achiziția la finalul anului trecut a 15 seturi de echipamente de ultimă generație pentru blocul operator, neurochirurgie, ORL, etc, computer tomograf și RMN, construcția unui bloc ANL pentru medicii tineri.

”Toate aceste investiții au adus, doar în ultimul an, 39 de medici tineri, unii dintre ei cu studii și specializări făcute în afara țării. Vom continua aceste proiecte extrem de importante pentru sănătatea oamenilor din județul nostru. Avem finanțare asigurată pentru modernizarea Secției de Terapie Intensivă, care va fi terminată luna aceasta, reabilitarea termică și modernizarea secțiilor de Boli infecțioase, Recuperare, Oncologie și Dermato-venerice de pe str. Alba Iulia, care sunt în licitație, reabilitarea termică și modernizarea secțiilor TBC și Boli Cronice de pe str. Ghinzii, tot în licitație, extinderea UPU – în licitație – și construcția unui heliport pe SJU care va fi legat printr-un lift de mare viteză de UPU – în licitație. Toate aceste investiții au o valoare de 38,2 milioane de euro/179.5 milioane de lei/1.795 miliarde de lei vechi”, a spus el.

INFRASTRUCTURA EDUCAȚIONALĂ 

Modernizarea a două colegii naționale, a 77 de școli, campusuri școlare și licee și a 45 de grădinițe cu 43,8 milioane de euro.

INFRASTRUCTURA CULTURALĂ 

Modernizarea a 71 de așezăminte culturale, modernizarea și dotarea Centrului Cultural Dacia, construcția primului cimema 3D din județ, modernizarea Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud, extinderea Bibliotecii Județene ”George Coșbuc” cu un nou corp de clădire, reabilitarea Casei Argintarului și a Casei cu Lei, a Centrului Cultural Municipal ”George Coșbuc”, a Castelului Teleki din Posmuș. Total 35,8 milioane de euro/168.26 milioane de lei, 1.682 miliarde de lei vechi.

MEDIU 

Modernizarea Parcului Municipal Bistrița, a Pădurii Schullerwald, deblocarea Sistemului de Management al Deșeurilor, reabilitarea termică a 36 de blocuri cu 2226 de apartamente, depunerea de către Primăria Bistrița a proiectelor pentru anvelopare a 96 de blocuri cu 4424 de apartamente, reabilitarea termică a Spitalului Județean de Urgență Bistrița și a secțiilor externe, a Centrului pentru Protecția Copilului Beclean. Valoare 92,2 milioane de euro/433 de milioane de lei/4330 miliarde de lei vechi.

ALTE INVESTIȚII 

Construcția de blocuri ANL pentru tineri la Bistrița, Beclean, Feldru și Bistrița Bârgăului, reabilitarea Gării CFR Bistrița, construcția unei noi reprezentanțe RAR, a unui sediu nou pentru Serviciul de Evidență Informatizată a Persoanei, pentru Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, dotarea cu 12 autospeciale a ISU, 32 de microbuze școlare, reabilitarea Centrului istoric al Bistriței și a Centrului pentru Tineret, construcția Parcului Industrial Bistrița Sud, bazin de înot la Beclean, implementarea Registrului Agricol electronic, Centru intermodal de transport la Bistrița, piste de bicicliști al Bistrița, Linia Verde de transport public, obținerea a 52,6 milioane de euro din fonduri europene pentru plata unor lucrări de modernizare a drumurilor deja realizate, alte proiecte.

TOTAL: 1,27 miliarde de euro/5,97 miliarde de lei/59.700 miliarde de lei vechi. 

Radu Moldovan a reamintit că în 2016, PSD a obținut 50,34% din voturile pentru CJ și funcția de președinte, a câștigat primăriile Bistrița, Beclean și Năsăud și 38 de primării de comună din care trei în alianță cu ALDE, și are 377 de consilieri locali din totalul de 766.

La alegerile parlamentare din același an, PSD a obținut 45,4% din voturile pentru Camera Deputaților și două fotolii în acest for, respectiv 44,9% din voturile pentru Senat și un fotoliu de senator.

La alegerile din 26 mai 2019, a obținut 23,7% din totalul de voturi.

”Acestea nu sunt rezultatele lui Radu Moldovan sau a unui om anume. Acestea sunt rezultatele noastre, ale tuturor celor care formăm echipa PSD Bistrița-Năsăud și echipa PSD România. Am demonstrat că știm ce avem de făcut. Avem cea mai pregătită echipă care să conducă acest județ spre dezvoltare. Suntem o echipă competentă și pregătită pentru viitor. În timp ce alții doar vorbesc, noi facem. În timp ce alții doar vor, noi reușim. Împreună construim viitorul! Bunul Dumnezeu să binecuvânteze județul Bistrița-Năsăud, România și pe noi toți! Doamne ajută”!, a spus fostul și actualul președinte al PSD Bistrița-Năsăud.

Comandat de Partidul Social Democrat-PSD. Executat de SC Media Prompt Communication, portal: www.propolitca.ro , CUI mandatar financiar coordonator: 31190008

 

- Advertisement -
- Advertisement -

Latest News

Aici găsiți lista medicilor de familie din județul BISTRIȚA-NĂSĂUD care administrează vaccinul Johnson&Johnson

Aici găsiți lista medicilor de familie din județul nostru care administrează vaccinul Johnson&Johnson : https://dspbn.bistrita.ro/…/medici-familie-2021_vaccin_1.pdf Dacă doriți o imunizare împotriva bolii...

Peste 2000 de absolvenți ai clasei a VIII-a din BN s-au înscris la examenul de Evaluare Națională. Probele se vor desfășura în 63 de...

La examenul de Evaluare Națională din perioada 7 iunie – 4 iulie 2021, în județul Bistrița-Năsăud s-au înscris 2031 absolvenți de clasa a VIII-a,...

Tenis de masa: Ioana Sângeorzan de la CSM Bistrița, medalie de aur la dublu feminin U19 în Slovenia

Localitatea Otocek din Slovenia găzduiește în aceste zile WTT Youth Star Contender Otočec , competiție sportivă de nivel European dedicate sportivilor sub 19 ani....

Zero cazuri noi de Covid 19 în județul Bistrița-Năsăud. Cele 3 orașe și încă 50 de comune au rata de incidență zero. Campaniile de...

Campaniile de vaccinare, în aer liber în Bistrița, continuă. Astfel, sâmbătă, 19 iunie, echipa de vaccinare de la S.V.S.U. Bistrița va fi prezentă pe...

Anul Internațional Dante – Lansare de carte „Lectura lui Dante”

Invitați: Prof. dr. Laszlo Alexandru și prof. univ. dr. Ovidiu Pecican. Moderatori: dir. Gavril Țărmure și Marcel Seserman. Organizatori: Centrul Cultural Municipal "George Coșbuc" Bistrița. Editura Pergamon Evenimentul...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -