Acasă Politica Politica Locala Radu Moldovan: AVEM CEI MAI BUNI PRIMARI DIN ROMÂNIA

Radu Moldovan: AVEM CEI MAI BUNI PRIMARI DIN ROMÂNIA

0

Liderul PSD BN, Radu Moldovan a prezentat la evenimentul dedicat lansării oficiale a celor 60 de candidaţi pentru 5 iunie 2016, un document, un raport al activităţii sale alături de primarii din judeţul Bistriţa-Năsăud:”Bilanţul muncii în echipă cu cei mai buni primari din România”.

Potrivit acestui document în cei 4 ani de când este preşedinte al CJ BN, cifrele vorbesc în felul următor: peste 300 km reţele de distribuţie a apei, 250 km reţele de canalizare, aproximativ 200 km de drumuri judeţene asfaltate, circa 315 km de drumuri comunale asfaltate, modernizarea DN 15A, începerea lucrărilor pe DN 17 D şi DN 17C (din 15 martie 2016), investiţii în sistemul de sănătate (Ambulatoriu, Spitalul Judeţean), în sistemul de învăţământ (40 de şcoli şi grădiniţe modernizate), peste 25.000 locuri de muncă create, investiţii în cultură (reabilitarea Cinematografului Dacia, extindere la Biblioteca Judeţeană, modernizarea incintei Complexului Muzeal), dar şi în sport (echipa feminină de handbal CSM Bistriţa). Modernizarea Gării CFR Bistriţa, a sediului RAR BN, sunt alte investiţii derulate în judeţ care, preciza preşedintele Moldovan, „vor sta ca fundament al credibilităţii ofertei electorale 2016-2020”. Totalul investiţiilor realizate din fondurile Consiliului Judeţean, ale Guvernului României şi din fonduri europene este de aproximativ 400 milioane euro, la care se adaugă alte obiective în valoare de 430 milioane euro gestionate  de autorităţile locale, prin PNDR, POR sau POS Mediu.

INTENŢII PENTRU 2016-2020

RADU MOLDOVAN:  „Foarte pe scurt să vă spun ce vrem să facem. Suntem pregătiţi cu proiecte ca în anul 2020, peste 98% din populaţia judeţului Bistriţa-Năsăud să aibă acces la reţeaua de apă, asta traducându-se în 804 km de reţea de distribuţie a apei şi 270 km canalizare; cel puţin 350 km de drumuri judeţene şi comunale modernizate; continuarea dezvoltării economice a judeţului şi deschiderea judeţului către alţi investitori din ţară şi străinătate, crearea unui brand pentru judeţul Bistriţa-Năsăud, pentru ca judeţul să poată fi promovat corect şi să poată oferi investitorilor din întreaga lume oportunităţi de afaceri. Vom continua, prin măsurile luate, în cadrul administraţiilor locale şi vom sprijini ca din toamnă să fie un nou guvern de stânga, ca şi măsurile luate de noul Guvern să putem să creăm în continuare locuri de muncă şi să avem grijă ca locurile de muncă să fie mai bine plătite.

Avem câteva proiecte importante pe care trebuie să le continuăm: extindere UPU la Spitalul de Urgenţă şi un heliport. Avem nevoie de modernizarea Sălii Polivalente şi, sigur, în proiectul Primăriei Bistriţa vom avea o nouă sală polivalentă, cu mai multe locuri decât cea actuală. La acestea se adaugă finalizarea modernizării celor două drumuri naţionale – DN 17C şi DN 17D şi finalizarea modernizării DJ 172 D – Poarta Transilvaniei (Mureşenii Bârgăului – Colibiţa – Bistriţa Bârgăului – Prundu Bârgăului – DN 17 – Strâmba – Ilva Mică – ieşire din Lunca Ilvei).

În concluzie, aş vrea să vă spun că ştim foarte bine ce avem de făcut în continuare, cred că avem cea mai bună echipă de candidaţi, cea mai pregătită echipă, nu neapărat ca să câştige alegerile, ci să conducă în continuare la dezvoltarea judeţului. Despre trecut vom vorbi atât cât este nevoie, ne interesează foarte tare viitorul şi ceea ce avem de făcut pentru acest viitor”

Exit mobile version