Acasă Administratie Radu Moldovan: „90% dintre bistriţenii care vin în audienţe se plâng de...

Radu Moldovan: „90% dintre bistriţenii care vin în audienţe se plâng de calitatea seriviciilor oferite de instituţiile publice!”. Cum poate fi rezolvată problema?

0

Prezent la şedinţa de Colegiu Prefectural, preşedintele Consiliului Judeţean Radu Moldovan le-a spus tuturor directorilor de instituţii publice prezenţi că majoritatea celor care vin la audienţe nu se mai plâng de lipsa locurilor de muncă, ci în proporţie de 90% sunt nemulţumiţi de serviciile instituţiilor publice. „Cred că un om primit cu bună credinţă, cu bună-voie, cu un zâmbet pe buze, că nu costă foarte mult, şi căruia i se explică faptul că nu are dreptate pleacă cel puţin lămurit. Rugămintea mea este ca în Anul Centenarului să schimbăm mentalitatea tuturor şi a colegilor noştri din instituţiile publice”, a mai precizat şeful Consiliului Judeţean. El a adăugat că problemele personale trebuie lăsate acasă de cei din sistemul public şi trebuie rezolvate problemele cetăţenilor, mai ales că şi salariile sunt pe un trend ascendent.

„Cred că parteneriatul onest, corect şi cinstit între instituţiile statului şi cetăţean şi reprezentanţii lor – mediul de afaceri, ONG-uri, presă – trebuie să fie o prioritate zero a acestui an şi îmbunătăţirea serviciilor din punct de vedere calitativ către cetăţean, de asemenea”, a menţionat Radu Moldovan.
În context, şeful CJ le-a solicitat directorilor de instituţii publice şi o mai bună comunicare publică, inclusiv pe reţelele de socializare, pe paginile web ale instituţiilor etc., asta pentru că cetăţenii au dreptul la informaţie.

„ Avem cu toţii o misiune comună, cea de a lucra în slujba cetăţenului şi nu folosesc limbă de lemn sau sloganuri. Cred că asta ar trebui să fie deviza care să conducă în fiecare moment, pe fiecare dintre noi. Suntem în anul 2018, a Centenarului, dar din păcate societatea românească este foarte dezbinată, dar sunt optimist că vom găsi soluţiile necesare pentru a putea să ne unim forţele pentru dezvoltarea acestei ţări”, a punctat preşedintele Moldovan.

Şeful CJ BN le-a cerut şefilor instituţiilor deconcentrate şi funcţionarilor din instituţii să fie parteneri cu cetăţenii, să-şi îmbunătăţească serviciile oferite, dar şi să comunice mai eficient.
„Sunteţi cei mai importanţi oameni care conduc instituţii extrem de importante ale judeţului, începând cu Instituţia Prefectului şi care influenţaţi în mod decisiv tot ce se întâmplă în judeţ. (…) Aş sublinia intrarea în vigoare, zilele trecute, a unei legi extrem de importante, Legea prevenţiei. Foarte mulţi cetăţeni, persoane fizice sau oameni de afaceri, se plâng, şi pe bună dreptate, că statul în loc să fie un partaner al lor este un duşman. Din păcate lucrul acesta se vede în fiecare zi, la fiecare moment, la fiecare pas. Stă cumva la colţ, la pândă, ca cineva să greşească şi să poată fi sancţionat. Nu cred că acesta este rolul statului. Cred că această Lege a prevenţiei poate fi un nou început”, le-a transmis directorilor preşedintele Consiliului Judeţean.
Radu Moldovan le-a cerut directorilor de instituţii publice să încerce să-i facă pe angajaţii din domeniul public să înţeleagă „că nu sunt nişte zbiri”, ci faptul că îndurmarea şi prevenţia au un rol extrem de important mai ales pentru instituţiile de control. „Din momentul de faţă aveţi şi pârghiile necesare ca acolo unde vedeţi că nu este rea credinţă, unde omul poate greşi – a greşi este uman, a persevera este altceva. Este extrem de important să încercaţi ca din poziţiile dumneavoastră să le insuflaţi colegilor noştri care au ales sistemul public că nu cetăţeanul este în slujba lor, că ei sunt în slujba cetăţeanului. După 28 de ani, nu toată lumea a înţeles că s-a terminat cu Comitetul Central judeţean, când cetăţenii trebuiau să vină cu plecăciuni. E cu totul invers, cetăţeanul trebuie să găsească în toţi – de la administraţia publică la instituţiile desconcentrate, Instituţia Prefectului – sprijin, îndrumare, sfat”, a conchis preşedintele CJ .

Exit mobile version