Bătălia pentru fotoliul de primar al oraşului Sîngeorz Băi se dă între PNL, PSD şi ALDE, candidatul liberal-democraţilor fiind profesorul Radu Cârcu. Director al Liceului Teoretic “Solomon Haliţă” , Cârcu are 49 de ani şi din 2007 este membru al consiliului orăşenesc.
„Mă consider o ofertă net diferită de ceea ce a fost până acum în peisajul sângeorzean, în sensul că pentru mine ideea că un sângeorzean este egal cu alt sângeorzean primează. Până acum, din păcate, activând în Consiliul Local nu am simţit o responsabilitate reală în tot ceea ce ar trebui să însemne strategia de dezvoltare a oraşului. Din păcate, nu am avut acest mare puzzle construit şi din acest motiv cred că am ajuns într-o situaţie de limită, chiar mă gândesc dacă vom reuşi în timp util, până la sesiunea de închidere a proiectelor din noiembrie/decembrie 2016, să accesăm pe Axa 7 ( n.n. – POR) tot ce am fi putut să accesăm. Există o lipsă totală de transparenţă cu privire la folosirea banului public”, a precizat Radu Cârcu.
Potrivit celor spuse de Radu Cârcu, una din priorităţiile viitoarei administraţii este normalizarea relaţiei cu cel mai mare investitor din localitate, Hebe SA.
„Cred că în ultimul ceas va exista această disponibilitate şi înţelegere a electoratului că nu mai pot să continue aşa lucrurile şi că soluţia pentru o evoluţie normală, pe care ne-o dorim cu toţii, este transparentizarea totală a ceea ce se întâmplă în Consiliul Local şi responsabilizarea Consiliului Local, prin restaurarea rolului important pe care-l are, ca genrator de viziune şi de proiecte”, a precizat Radu Cârcu.
Reamintim faptul că la începutul lui 2016, primăria Sg. Băi a dat în judecată SC HEBE Turism Balnear SA, încercând,astfel, să oblige această firmă să restituie oraşului Vila 13, băile de apă şi terenul pe care aceasta le deţine fără drept. Scandalul este consecinţa faptului că, după ce Hebe SA, care anunţase iniţial că le transferă gratuit Primăriei Sîngeorz-Băi pentru ca aceasta să poată depune un proiect de amenajare a unui SPA, s-a răzgândit şi a anunţat că vinde bunurile la licitaţie.
În acest context, primarul Roland Venig arată că s-a adresat Judecătoriei Năsăud căreia i-a solicitat să dispună restituirea bunurilor aflate în proprietatea oraşului şi anularea licitaţiei publice prin care aceasta intenţionează să le vândă.
“Este vorba despre casa de la numărul 65 cu tot cu teren, cunoscută sub numele de Vila 13, de Băile de apă şi teren, intabulate în Cartea Funciară ca fiind proprietatea oraşului, respectiv de un punct termic care apare în inventarul bunurilor din domeniul public al oraşului”, ne-a explicat primarul Roland Venig.