Acasă EVENIMENT Putin a decretat mobilizarea rezerviștilor pentru instruire militară timp de 2 luni

Putin a decretat mobilizarea rezerviștilor pentru instruire militară timp de 2 luni

0

Președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret privind derularea instruirilor militare timp de 2 luni în anul curent pentru militarii trecuți în rezervă. Documentul corespunzător a fost publicat pe portalul oficial de informații juridice al Federației Ruse, transmite RIA Novosti.

„În conformitate cu legile federale… decretez: chemarea cetățenilor Federației Ruse, care se află în rezervă, pentru participarea la instruirile militare ce vor avea loc timp de două luni în 2017 în cadrul Forțelor Armate ruse, în instituțiile de pază și în cele de securitate federală”, se spune în documentul semnat de Putin.

Instruirea militară trebuie să aibă loc în conformitate cu termenii coordonați cu conducerea de profil a Federației Ruse, cu excepția evenimentelor de verificare, care sunt coordonate de Ministerul Apărării.

Agenția rusă amintește că, de la 1 aprilie, în Rusia a început apelul pentru serviciul militar. Forțele armate ar trebui să fie completate cu 142.000 de militari în termen.

Deschide.MD precizează că o ultimă astfel de mobilizare în masă a rezerviștilor a avut loc în luna august 2014, ceea ce a stârnit un val de reacții pe arena internațională, potrivit cărora Rusia își pregătește efectivul militar pentru a interveni în conflictul armat din Donbas. Însă autoritățile ruse declarau că exercițiile au fost planificate încă din luna noiembrie a anului 2013 și că se vor desfășura începând din august până în octombrie 2014.

Vedeți mai jos decretul semnat de Vladimir Putin:

Exit mobile version