PSD dă iarăși tonul în privința ELIMINĂRII PENSIILOR SPECIALE: Ioan Deneș și Daniel Suciu vor demisiona din Parlament înainte de terminarea actualului mandat

Must Read

Primarul TURC s-a decis : Luni la 12.00 deschide Pârtia Teleschi de pe dealul Cocoșului. Vezi care sunt tarifele

După ce în prima sa conferință de presă din 2021, primarul Bistriței Ioan Turc a punctat faptul că, pîrtia...

După ”atacul” la Corneliu Baba, vine rândul și lui Tudor Jarda care rămâne fără muzică

Liceele vocaționale din Bistrița par să aibă probleme serioase. După anunțul desființării clasei de arhitectură de la ”Cornelu Baba”,...

Bistrițenii semnează tot mai mulți pentru păstrarea profilului de Arhitectură și Arta ambientală în Liceul de Arte ”Corneliu Baba”

Peste 1800 de persoane au semnat până la această oră  petiția on line prin care este susținută păstrarea clasei...

PSD e consecvent în privința pensiilor speciale! Le-a combătut, a propus inițial eliminarea lor, apoi impozitarea drastică, după ce CCR a respins varianta tăierii.

Acum, președintele PSD a dat din nou exemplul necesar și a anunțat PRIMUL că va demisiona din Camera Deputaților, înainte de terminarea actualului mandat, așa cum a făcut-o și-n precedenta legislatură, pentru a NU beneficia de pensie suplimentară. Exemplul său este urmat atât de deputatul Daniel Suciu, cât și de senatorul Ioan Deneș.

În 2016 Marcel Ciolacu și-a dat demisia și mandatul său a încetat pe 19 Decembrie, înainte cu 2 zile de finalul legislaturii ți învestirea noului Parlament.

Legea 96/2006 – Statutul deputaților și senatorilor – precizează că:
Art 49, alin 4 ”Pentru mandate incomplete, indemnizația pentru limită de vârstă se calculează proporțional cu perioada de mandat efectiv exercitată, dar nu mai puțin de un mandat parlamentar.

Acesta este adevărul, indiferent cât de mult s-ar chinui USR-ișitii, PNL-iștii și propaganda lor să-l ascundă! E obligatoriu să existe un mandat parlamentar – adică TOATĂ LEGISLATURA – pentru pensie specială; cine demisionează înainte de finalul mandatului, așa cum au făcut Marcel Ciolacu și alți parlamentari PSD, nu mai au dreptul să primească pensie suplimentară, chiar dacă ar solicita-o ulterior.

Dacă PNL voia cu adevărat să elimine sau impoziteze pensiile speciale o putea face foarte rapid și foarte simplu. Guvernul Orban putea să dea o OUG care rezolva problema, așa cum a dat zeci de alte OUG.

De ce nu au dat această ordonanță? Pentru că în realitate PNL NU VREA CA PENSIILE SPECIALE SĂ DISPARĂ. VREA SĂ RĂMÂNĂ ȘI SĂ PROFITE CÂT POATE DE MULT DE ELE!

⚠️ De altfel e un fapt că PNL este artizanul și protectorul pensiilor speciale. O arată datele oficiale:
👉 Legea 142/1997 – prima care introducea în România conceptul de pensie specială a fost inițiată de Valeriu Stoica, ministru liberal.
👉 Legea 303/2004 prin care magistrații primeau pensie specială a fost votată de PNL în unanimitate.
👉 PNL, prin ALINA GORGHIU, a inițiat Legea nr.83/2015 care a introdus pensii speciale pentru aviatori, în total 1500 de oameni. ”PENTRU” cu 51 de voturi.
👉 La votul pe legea introducerii pensiilor speciale pentru diplomați, respectiv 216/2015 PNL a votat PENTRU. INCLUSIV LUDOVIC ORBAN!
👉 PNL prin FLORIN ROMAN, a inițiat PLX 442/2017 în urma căreia 600 de funcționari ai Curții de Conturi au primit pensii speciale.

Cât despre USR, aceștia sunt disperați că gestul președintelui PSD și al altor parlamentari social-democrați de a demisiona din Parlament, ca expresie a dezaprobării și refuzării publice a pensiilor speciale, le-a stricat planul de campanie electorală pentru perioada cât a mai rămas până la alegeri.

Comandat de: PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – PSD Org. Jud. Bistriţa-Năsăud | Realizat de Media Prompt Com-  Codul de identificare a Mandatarului Financiar: 11200020

- Advertisement -
- Advertisement -

Latest News

Primarul TURC s-a decis : Luni la 12.00 deschide Pârtia Teleschi de pe dealul Cocoșului. Vezi care sunt tarifele

După ce în prima sa conferință de presă din 2021, primarul Bistriței Ioan Turc a punctat faptul că, pîrtia...

După ”atacul” la Corneliu Baba, vine rândul și lui Tudor Jarda care rămâne fără muzică

Liceele vocaționale din Bistrița par să aibă probleme serioase. După anunțul desființării clasei de arhitectură de la ”Cornelu Baba”, acum vine rândul și Liceului...

Bistrițenii semnează tot mai mulți pentru păstrarea profilului de Arhitectură și Arta ambientală în Liceul de Arte ”Corneliu Baba”

Peste 1800 de persoane au semnat până la această oră  petiția on line prin care este susținută păstrarea clasei de arhitectură de la Liceul...

COVID 19: Doar 28 de cazuri raportate astăzi în Bistrița-Năsăud. Până la această oră s-au vaccinat 1976 de persoane

Un număr de 28 de cazuri noi de îmbolnăvire cu Sars Cov 2 au fost raportate pentru ziua de astăzi, 17 ianuarie, de la...

CONTROALE la primării pe tema anchetelor sociale. Raluca Turcan a dat o dispoziție în acest sens

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, solicită inspectorilor să controleze anchetele sociale ale primăriilor, verificare care nu s-a mai făcut în ultimii doi ani de zile, potrivit...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -