duminică, iunie 7, 2020
2.8 C
Bistrița
More

   PSD BN: Moțiunea de cenzură are o singură justificare: foamea de putere a lui Iohannis și a PNL.

  Must Read

   Moțiunea de cenzură are o singură justificare: foamea de putere a lui Iohannis și a PNL. Moțiunea va pica, pentru că va exista în Parlament o majoritate responsabilă, care respinge haosul și instabilitatea.

  În ciuda presiunilor și intimidărilor lui Iohannis și a liderilor PNL, moțiunea de cenzură va eșua. În Parlamentul României se va forma o majoritate responsabilă, care ține la stabilitatea țării.

  Așadar, vom avea joi o nouă moțiune care întrunește mai puține voturi decât semnături, așa cum s-a mai întâmplat în istoria Parlamentului.

  Semnăturile pe moțiune reprezintă promisiuni, nu voturi concrete. Destule dintre semnături sunt rezultatul presiunii de grup asupra parlamentarilor, care nu doresc să devină ținte pentru Iohannis și liderii PNL.

  Oricum, opoziția a fugit de propria moțiune, amânând votul de sâmbătă până joi. Pentru opoziție, urgența cea mare e propriul confort, nu răsturnarea guvernului, așa cum pretinde în textul moțiunii.

  Există un singur argument pentru moțiune: dorința liberalilor de a ajunge cât mai repede la putere. Singurii care au cu adevărat interes să treacă moțiunea sunt PNL și Iohannis.

  Să analizăm puțin situația:

  USR știe că trecerea moțiunii reprezintă un cadou electoral pentru Iohannis și lovitură serioasă pentru candidatura prezidențială a lui Dan Barna.

  Parlamentarii ALDE știu că votarea și trecerea moțiunii reprezintă pentru ei un non-sens: s-ar trezi la guvernare după ce au părăsit-o de bună voie acum o lună și după ce au pierdut jumătate din partid.

  PMP nu ar avea nimic de câștigat dintr-o alianță politică în care ar sta alături de Tăriceanu.

  Așadar, dacă moțiunea pică, va fi înfrângerea personală a lui Klaus Iohannis.

  Mai mult, el e cel care a dat indicații Parlamentului să voteze pentru moțiune, încălcând neutralitatea funcției prezidențiale și căutând să influențeze direct și neconstituțional forul legislativ.

  El e cel care se vede deja numind „guvernul lui”, stabilind-i durata de funcționare de 1 an și trasându-i sarcinile.

   

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  O fetiță de 2 ani din Braniștea a ajuns la spitalul de arși din București cu un elicopter SMURD. Ea prezintă arsuri de...

  Nenorocirea s-ar fi produs în urmă cu două zile în casa unei familii din comuna Braniștea, doar că, informația  a...

  Doar 2 cazuri noi de persoane infectate în județul Bistrița-Năsăud, 91 fiind numărul total al cazurilor active. La nivel național, numărul celor pozitivi trece...

  Numărul persoanelor infectate cu Sars-Cov 2 din județul Bistrița-Năsăud a scăzut de la joi 13, vineri la 4 persoane, astăzi sunt doar...

  Bărbat decedat la Chețiu, comuna Chiochiș, după ce s-a răsturnat cu un motocultor

  Un elicopter SMURD de la baza Jibou a fost chemat să intervină la Chețiu, comuna Chiochiș, într-un caz grav în care un...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -