Acasă Politica PSD Bistrița-Năsăud, rezoluție de sprijin pentru reconfirmarea președintelui Liviu Dragnea la...

PSD Bistrița-Năsăud, rezoluție de sprijin pentru reconfirmarea președintelui Liviu Dragnea la șefia partidului

0


Conferința Extraordinară a PSD Bistrița-Năsăud a votat în unanimitate, în această după amiază, o rezoluție de sprijin pentru mandatul de președinte al partidului, Liviu Dragnea. De asemenea, social-democrații  au votat și lista cu cei 87 de delegați pe care PSD BN îi va trimite la Congresul Extraordinar din data de 10 martie.

La conferință a luat parte și președintele Consiliului Național al PSD, Mihai Fifor, aflat în vizită de lucru la Brigada 81 Mecanizată.

După ce președintele PSD BN a dat citire unui raport de activitate a ultimilor doi ani, el a explicat în fața celor 150 de social-democrați prezenți în sala de ședințe a primăriei Bistrița de ce este nevoie de-o asemenea rezoluție: ” Președintele Liviu Dragnea a fost ales de 400 și ceva de mii de membri de partid. Chiar dacă mai sunt unii, sporadic, care îi contestă autoritatea. Eu am condus tot timpul această organizație cu o structură colegială. Când a fost discuție privind retragerea sprijinului politic al fostul premier Tudose, toți cei din conducerea organizației județene au optat în unanimitate pentru susținerea lui Liviu Dragnea. Eu cred că modul în care el a condus campania electorală, programul de guvernare, modul în care a condus partidul, îi dă dreptul și autoritatea de a conduce în continuare partidul”, a spus președintele Radu Moldovan.

 

El a mai spus că Liviu Dragnea nu are nevoie neapărată de o asemenea rezoluție pentru că el are sprijinul necondiționat al întregului partid.

 

În scurtul său speach, Mihai Fifor a lăudat gazdele și a precizat că PSD a făcut foarte multe lucruri bune și că dacă în Transilvania ar exista mai multe organizații precum cea condusă de Radu Moldovan, atunci ”alta ar fi situația”.

 

„Nu ştiu dacă se va cere sau nu un vot de reconfirmare. Dacă mă întrebaţi pe mine – şi vă rog să o luaţi ca pe o opinie personală, eu nu cred că preşedintele Dragnea are nevoie de vreo reconfirmare. Preşedintele Liviu Dragnea a fost ales în modul cel mai statutar cu putinţă, practic de către toţi membrii PSD. Este, cred, un lucru evident faptul că, după ce am câştigat alegerile în maniera în care le-am câştigat, preşedintele Dragnea a arătat, dacă mai era nevoie, că PSD este foarte bine coordonat şi foarte bine condus şi face o guvernare foarte bună, ia măsuri cât se poate de bune şi în Parlament şi arată că, în continuare, suntem primii în opţiunile românilor”, a spus Fifor, în cadrul unei conferinţe de presă.

Fifor a precizat că detaliile privind organizarea congresului PSD din data de 10 martie şi ordinea de zi vor fi decise luni, în cadrul Comitetului Executiv Naţional.

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD a spus, de asemenea, că organizarea congresului este „un lucru foarte bun”.

 

Miza Congresului

„Miza congresului este, zic eu, una cât se poate de evidentă. Este o decizie a Comitetului Executiv Naţional de a organiza acest congres, este un lucru foarte bun că are loc congresul, până la urmă este o activitate a partidului care arată, dacă mai era nevoie, faptul că PSD este cel mai important partid din România. (…) Avem o majoritate solidă în Parlament şi avem o guvernare foarte bună, lucru ce a dus şi la o creştere economică importantă. Până la urmă, România a încheiat anul cu o creştere economică de 7%, cea mai consistentă creştere economică din Uniunea Europeană, şi asta vorbeşte de la sine despre faptul că echipa coordonată de preşedintele Dragnea este o echipă performantă şi putem să mergem mai departe cu tot ce am promis românilor”, a mai afirmat Fifor.

 

 

Exit mobile version