duminică, august 9, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  PSD are o singură busolă politică certă și extrem de cinică: sărăcirea românilor

  Must Read

  132 de cazuri active în Bistrița-Năsăud. Aproape 1000 de bistrițeni au fost infectați de la începutul pandemiei, 14 cazuri noi fiind confirmate...

  Situația epidemiologică în Bistrița-Năsăud rămâne la stadiul de alertă, numărul cazurilor active ajungând astăzi la 132 din...

  SONDAJ CURS: Partidul Național Liberal (PNL) – 31%, Partidul Social Democrat (PSD) – 28%, Alianța USR PLUS – 14%

  Un sondaj de opinie la nivel național realizat de CURS în perioada 29 iulie – 5 august 2020 arată...

  Orice program de guvernare ar pune pe masă PSD este anulat de întrebarea: ”de ce ar face ceva după alegeri, de vreme ce nu au făcut până acum, cât au putut și au avut majoritatea parlamentară?”

  Dacă PSD era interesat, în mod onest, de lucrurile prezentate în programul de guvernare NU se trezea în buza alegerilor, ci o făcea în tot acest ultim an de zile, cât au dominat Parlamentul prin majoritatea cu ALDE (cel mai bun exemplu: Legea salarizării unitare).

  Dar singura preocupare a PSD-ALDE a fost să-și protejeze prin vot politic în Parlament colegii de acțiunea justiției, astfel încât deciziile să nu fie ale judecătorilor, ci ale partidelor politice. S-au preocupat să fie deasupra Legii și feriți de Justiție, să nu fie deloc egali cu toți ceilalți cetățeni.

  E total lipsit de credibilitate să vii să spui, ca PSD: ”noi o să facem de acum încolo, nu am făcut nimic până acum, chiar dacă am fi putut”.

  Întotdeauna pentru PSD a fost mai facil să producă atacuri politice belicoase, nejustificate, la adresa celorlalți (cum vedem acum la adresa Guvernului Cioloș, sau în 2014 împotriva lui Iohannis), în loc să facă dovada faptului că și-au folosit puterea de a face ceva în interesul oamenilor.

  E bine să judecăm faptele: Cioloș a avut creștere economică peste cea a lui Ponta! E un lucru de necontestat, bazat pe încrederea privaților într-o guvernare onestă, cinstită, transparentă.

   

  • Institutul Național de Statistică arată că în tot anul 2016 creșterea economică a fost mai mare decât în Guvernul Ponta!

   

  • Al treilea trimestru 2016 (Cioloș), creștere de 4,6% mai mare decât perioada similară din 2015(Ponta).
  • Al treilea trimestru 2015 (Ponta), creștere de 3,7% mai mare decât în perioada similară din 2014 (Ponta).

   

  • 1 ianuarie – 30 septembrie 2016 (Cioloș), creștere a PIB cu 4,8% față de perioada similară din 2015 (Ponta).
  • 1 ianuarie – 30 septembrie 2015 (Ponta), creșterea PIB cu 3,7% față de perioada similară din 2014 (Ponta).

   

  Spre deosebire de perioada guvernării Ponta, economia a avut o creștere sănătoasă bazată și pe investiții private ale companiilor, care au din ce în ce mai mare încredere în economie și în perspectivele acesteia.

  Astfel, evoluția de până acum a economiei arată faptul că la finalul lui 2016 în mandatul Cioloșaceasta va înregistra o creștere de cel puțin 4,8-5%, față de 3,8% cât a fost în 2015 (cel puțin un procent peste anul trecut)

  Trebuie avut în vedere că performanța mandatului Cioloș a venit într-un mediu ostil, în care PSD a sabotat guvernarea atât din interior, cât și din exterior prin șantajul majorității parlamentare.

   

  CUM poate veni PSD să mai facă vreo promisiune, când au dovedit că rețeta sa este una a sărăciei (vedeți localitățile conduse în mod tradițional de PSD)?

  Observăm că Dragnea face prezentarea programului PSD de guvernare. Cine să-l creadă de vreme ce tot o dă cotită dacă este sau nu este premierul condamnat al PSD?

  Toată lumea știe că Dragnea este premierul susținut de PSD, o spun toți din jurul său, dar Dragnea se face că plouă. De ce?! Fiindcă este conștient că românii ar respinge PSD dacă ar ști dinaintea alegerilor că propun un premier condamnat penal!

  Este o totală lipsă de cinste din partea PSD, care stă la baza acestei campanii electorale. Toată campania PSD se construiește pe această minciună prin omisiune, deci ce poate sta în picioare din ce spune PSD?

  În realitate, PSD are o singură busolă politică certă și extrem de cinică: cum să mențină acel electorat propriu captiv în sărăcie, știind că doar astfel va obține voturi repetând obsesiv această sintagmă ”noi dăm”. Ca și cum PSD ar da ceva din buzunarul propriu (la care în mod normal românii nu ar avea dreptul) și nu din bugetul de stat – adică din banii tuturor celor care contribuie prin munca lor cinstită. PSD îți va spune că îți dă ceea ce e deja un drept al tău.

  PSD nu este interesat ca românii să-și facă un rost prin munca lor, nu este interesat de construcție, de prosperitate, de a administra treburile țării în numele cetățenilor ei și pentru cetățeni,astfel încât România să meargă înainteși să intre pe drumul corect.

  PSD spune un singur lucru: noi vă dăm, ca să vă furăm mai bine”.E ca atunci când prinzi un hoț cu mâna în buzunarul tău, iar el își explică senin că banii pe care i-a apucat nu sunt ai tăi, ci voia să ți-i dea cadou.

  PNL își propune să scoată România din această paradigmă toxică, prin care PSD o ține blocată în loc, și să facă ceea ce este înmenirea acestui partid: să construiască!

  România are nevoie să iasă urgent din zodia intereselor de gașcă politicăcare o țin captivă și să se rupă de contaminarea pe care a produs-o PSD în toate structurile de stat prin guvernările post-decembriste pe care le-a dominat.Acest lucru înseamnăreformăși este drumul început prin Dacian Cioloș!

  Departamentul Comunicare PNL Bistrița-Năsăud

  (PE)

   

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  132 de cazuri active în Bistrița-Năsăud. Aproape 1000 de bistrițeni au fost infectați de la începutul pandemiei, 14 cazuri noi fiind confirmate...

  Situația epidemiologică în Bistrița-Năsăud rămâne la stadiul de alertă, numărul cazurilor active ajungând astăzi la 132 din totalul celor 955 de cazuri...

  SONDAJ CURS: Partidul Național Liberal (PNL) – 31%, Partidul Social Democrat (PSD) – 28%, Alianța USR PLUS – 14%

  Un sondaj de opinie la nivel național realizat de CURS în perioada 29 iulie – 5 august 2020 arată următorul clasament politic:

  Scrisoare deschisă către deputatul Ionuţ Simionca, candidatul PMP pentru Primăria Bistrița

  Stimate domnule candidat Ionuţ Simionca, La scrisoarea deschisă anterioară, pe care v-am adresat-o atât dumneavoastră, cât şi celorlalţi candidaţi...

  Bistrița uitată: Astăzi, TURNUL DOGARILOR și cele 700 de măști și păpuși închise acolo.

  Din cetatea medievală a Bistriţei, se mai văd astăzi doar fragmente din zidurile de apărare, valul şi şanţul care o înconjurau. Turnurile...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -