Acasă Politica PRIMUL PARLAMENTAR CARE NU VREA AQUAPARK: E scump şi nu cred că...

PRIMUL PARLAMENTAR CARE NU VREA AQUAPARK: E scump şi nu cred că e sustenabil!

0

Primul parlamentar care critică  Aquaparcul este Ionuţ Simionca. El spune că a cerut primăriei Bistriţa să-i pună la dispoziţie toate datele tehnice şi financiare ale acestui proiect, considerat mult prea scump pentru Bistriţa.

Preşedintele Mişcării Populare din Bistriţa-Năsăud, deputatul Ionuţ Simionca, şi-a exprimat astăzi rezervele cu privire la proiectul de construire al unui Aquapark, al cărui studiu de fezabilitate a fost votat aseară în şedinţa ordinară de consiliu municipal. Simionca spune că are serioase îndoieli cu privire la sumele uriaşe de bani anunţate de primarul Creţu pentru implementarea acestui proiect. Pentru a nu fi considerat gică contra, parlamentarul a venit cu un alt proiect similar materializat la Oradea.

COMPARAŢIA CU AQUAPARCUL DIN ORADEA

Haideți să comparăm ce vrea să facă Primăria Bistrița cu Aquapark-ul din Oradea de 15 milioane de euro, singurul de acest gen din România și cel mai modern. 38% din bani sunt din fonduri europene, prin POR. Piscinele sunt pe 5.000 mp, iar suprafața construită este de 4.500 mp. Costul pe mp: 1.500 euro. Proiectul nostru are o valoare de peste 7,5 milioane euro, cu o suprafață construită de 3.700 mp, deci costul pe mp va fi undeva la 2.100 euro. Deci din start la noi costul e mai mare cu 600 de euro, iar calitatea va fi ca la pârtie, n-o să funcționeze nimic. Deci batjocură pe banii noștri. Ban irosit și cheltuit iresponsabil. Primarul spune că se va obține finanțare prin PNDL, dar e o minciună pe care a spus-o și în cazul pârtiei de schi și acum 7 milioane de euro sunt o gaură neagră. Orice se proiectează, orice se construiește la Bistrița este mai scump. Prețul unui bilet va fi în jur de 50 de lei, după cum se arată în studiul de fezabilitate, și nu știu dacă bistrițenii vor fi de acord ca proiectul să se realizeze cu bani împrumut și să mai dea și 50 de lei la intrare”

 

Un alt semn de întrebare al lui Ionuţ Simionca este cel care stă deasupra finanţării construirii Aquaparcului, deoarece, iniţial, primarul Creţu a confirmat că municipalitatea va mai accesa un împrumut bancar, iar la câteva zile distanţă, mai précis în aceiaşi şedinţă de consiliu municipal a explicat că lucrările vor fi începute cu bani exclusivi de la bugetul local, urmând ca proiectul să fie depus pentru finanţare în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală.

IONUŢ SIMIONCA: „Nu-i putem lăsa pe oamenii ăștia să facă numai cum vor ei. Să-și asume, să plătească ratele dacă proiectul se face pe credit, atunci să facă ce vor cu banii lor, dar nu cu banii noștri. De ce nu se organizează o dezbatere publică? De ce nu sunt întrebați și cetățenii? Oare noi nu contăm? Vor să ne îndatoreze pe zeci de ani cu astfel de idei, care nu aduc niciun beneficiu? Nu mă înțelegeți greșit, nu sunt un Gică Contra care nu vrea ca orașul să se dezvolte, dar trebuie dezvoltat responsabil. Avem nevoie de bani pentru drumuri, sunt o grămadă de lucruri prioritare. Țara arde și baba se piaptănă! După ce voi primi informațiile cerute de la Primărie voi sta de vorbă cu specialiști și voi veni cu informații: costuri clare, e fiabil sau nu acest proiect, e rentabil sau nu. Avem deja o gaură neagră, pârtia de schi. Eu unul nu vreau ca nimeni să se împrumute din banii mei. Administrația locală nu trebuie să-și bată joc de banii noștri”

 

Reamintim faptul că aseară, în cadrul şedinţei ordinare de consiliu municipal, majoritatea PSD-ALDE şi-a dat girul asupra proiectului de hotărâre care prevede realizarea unui studio de fezabilitate în valoare de 600 de mii de lei pentru construirea unui Aquaparc pe dealul Cocoşului, valoarea totală a investiţiei fiind calculată la un preţ iniţial de aproape 7 milioane de euro.

Exit mobile version