Acasă Administratie Primul mesaj politic al prefectului Stelian Dolha: Începând de astăzi, Instituţia Prefectului...

Primul mesaj politic al prefectului Stelian Dolha: Începând de astăzi, Instituţia Prefectului judeţului Bistriţa-Năsăud devine cea mai importantă instituţie din acest judeţ.

0

Prefectul Stelian Dolha și cei doi noi subprefecți, Lorand Toth, USR, respectiv Décsei Atilla-Lehel au depus astăzi jurământul în cadrul unei ceremonii restrânse organizate în sala de ședințe a Palatului Administrativ. Ieri, Guvernul a adoptat 103 hotărâri cu privire la eliberarea din funcţie a tuturor prefecţilor şi subprefecţilor din judeţele României  şi numirea de prefecţi şi subprefecţi. Astfel, au fost adoptate hotărâri privind încetarea exercitării, cu caracter temporar, în condițiile legii, a funcției publice de prefect al județului Bistrița-Năsăud de către Stelian Dolha, respectiv a funcţiei publice de subprefect al județului Bistriţa-Năsăud de către Eugen-Dicones Curteanu.  De asemenea, a fost adoptată Hotărârea Guvernului privind numirea lui Nechita-Stelian Dolha în funcţia de prefect al județului Bistriţa – Năsăud, Hotărârea Guvernului privind numirea lui Toth Attila-Lorand în funcţia de subprefect al județului Bistriţa – Năsăud şi Hotărârea Guvernului privind numirea lui Décsei Atilla-Lehel în funcţia de subprefect al județului Bistriţa – Năsăud.

”Maestru” de ceremonii, prefectul Stelian Dolha, deja un prefect cu experiență și un mandat deloc ușor, a precizat că: ” De fiecare dată, depunerea jurământului o fac cu aceeaşi responsabilitate pentru locuitorii judeţului Bistriţa-Năsăud.  E un lucru firesc care se întâmplă astăzi în judeţul Bistriţa-Năsăud”, după care a punctat: ”Încheiem o lungă perioadă de ipocrizie politică. La fel cum sunt numiţi miniştrii, secretarii de stat, la fel trebuie să fie numiţi prefecţii şi subprefecţii judeţului. Asta înseamnă normalitate”, a punctat prefectul Dolha.

Cu toate acestea, odată îmbrăcată haina omului politic, ceea ce  Stelian Dolha a fost dintodeauna, el a transmis primul său mesaj, ținta acestuia fiind evidentă- Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean: ” Cred că, începând de astăzi, Instituţia Prefectului judeţului Bistriţa-Năsăud devine cea mai importantă instituţie din acest judeţ. E corespondentul Guvernului în teritoriu cu cele trei partide politice reprezentate la nivel de vârf”.

De asemenea, prefectul Stelian Dolha nu a uitat de colaborarea foarte bună pe care a avut-o cu fostul subprefect Eugen Curteanu, de faptul că a adus un plus instituţiei prin experienţa lui juridică. „Eu cred că drumurile noastre converg în continuare. Noilor subprefecţi le spun că urmează o perioadă, ani, în care lucrurile nu o să fie simple, pandemia încă nu s-a terminat, suntem la vaccinul cu numărul un milion, dar urmează în judeţul nostru să deschidem noi centre şi să continuăm vaccinarea pentru că e şansa noastră”,  a conchis Stelian Dolha.

Exit mobile version