Acasă Politica Primarul Vasile Silași despre faimoasa Anexă 7: ”Nu comentez faptul că primesc...

Primarul Vasile Silași despre faimoasa Anexă 7: ”Nu comentez faptul că primesc bani Bistrița și Năsăud, comentez faptul că nu primim și noi, ceilalți primari din PNL”

0

Primarul comunei Chiochiș, Vasile Silași, fost secretar general al PNL a vorbit aseară în cadrul unei emisiuni pe Info Bistrița și ProPolitica.ro despre faomoasa deja Anexă 7 și consecințele acesteia în interiorul PNL. Reamintim că: Anexa 7 a Guvernului ce prevede alocarea de sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2021, pentru finanțarea unor proiecte de investiții si a altor cheltuieli.

Silași spune că nu a știut de existența acestei Anexe: ” Nu comentez faptul că primesc bani Bistrița și Năsăud, comentez faptul că nu primim și noi, ăștialalți. Sunt curios să văd cum se fac aceste alocări, cine a hotărât că cele trei proiecte din municipiul Bistrița sunt cele mai importante din județ, cine a hotărât că alocările pe Năsăud sunt cele mai importante din județ. . În PNL, bănuiesc că, tot datorită domnului președinte, suntem tratați ca primari de mâna întâi și primari de mâna a doua. Aștept până vom primi toate sumele privind construcția bugetului și atunci voi face o evaluare mult mai strictă vizavi de ce se întâmplă în alocările bugetare din PNL. La bugetul care ni se prezintă ca fiind al investițiilor, nefiind prezent pe nicio anexă, nu știu care sunt criteriile de alocare de fonduri”, explică primarul din Chiochiș.

Pentru că, în 2021, comuna Chiochiș are de acoperit și mai multe co-finanțari la unele proiecte, Vasile Silași spune că este îngrijorat cu privire la bugetul care îl va primi:

” Nu e bine așa cum se întâmplă lucrurile, de cum se fac alocările. Eu am fost acum trei săptămâni la București și am discutat cu domnul președinte Ludovic Orban. Cunoaște situația comunei Chiochiș. Sper să nu fie propunerile de alocări din județ. Tagma primarilor stă pe un butoi de pulbere și trebuie să vedem care sunt situațiile financiare, problemele cu care se confruntă fiecare primar”, a conchis primarul Silași.

CONTEXT:

Numai puțin de 80 de milioane de euro, adică peste 379 de milioane de lei sunt alocați în Anexa 7 de la Legea Bugetului de stat pe 2021, anexă care, initial, nu a fost pusă în dezbatere publică, bani pentru Consilii Județene și primării de municipii, orașe și commune. E vorba de sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2021, pentru finanțarea unor proiecte de investiții si a altor cheltuieli. Conform Anexei 7, pe lista respective apar doar două UAT-uri din județul BN: municipiul Bistrița cu 7,1 milioane de lei și orașul Năsăud, cu o alocare de 5 milioane de lei.

 

Exit mobile version