Acasă Anchete Primarul Traian Ogâgău, trimis de judecătorii din Năsăud  să presteze 80 de...

Primarul Traian Ogâgău, trimis de judecătorii din Năsăud  să presteze 80 de zile de muncă în folosul comunității în comunele Maieru sau Ilva Mică

0

Primarul orașului Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău, a fost obligat printr-o sentință a Judecătoriei Năsăud și menținută de Curtea de Apel Cluj să presteze 80 de zile de muncă în folosul comunității, ca o completare a condamnării sale la un an de închisoare cu suspendare. Culmea, munca trebuia prestată chiar în primăria pe care o conduce. Judecătoria Năsăud a modificat sentința și a mutat munca în folosul comunității în vecini.

Primarul Traian Ogâgău a fost condamnat în luna iulie a anului 2020,  pe fond,  la un an de închisoare cu suspendare, conform art. 337 Cod penal, cu aplicarea art. 396 alin.10 Cod de procedură penală. De asemena, Traian Ogâgău era obligat de instanță să presteze 80 de ore de muncă în folosul comunității. Respectiva activitate trebuia prestată chiar în primăria Sângeorz Băi. De asemenea, Curtea de Apel a respins pe data de 12 octombrie 2020, apelul lui Traian Ogâgău față de sentința Judecătoriei Năsăud în care acesta era condamnat la un an de inchisoare, cu suspendare, pentru refuzul sau sustragerea de la recoltarea probelor biologice.

Practic, primarul Traian Ogâgău trebuia să efectueze cele 80 de ore de muncă în folosul comunității în cadrul instituției conduse chiar de el : întreținere locuri de agrement, parcuri și drumuri, salubrizarea localității sau activităţi în folosul unităţilor şcolare, educative sau socio-culturale.

După 6 luni lucrurile se schimbă: Munca în folosul comunității se face în vecini

După 6 luni,  printr-un alt proces și o altă sentință, cererea fiind făcută de Serviciul de Probațiune. Tot Judecătoria Năsăud a stabilit, în cele din urmă, ca munca în folosul comunității să se desfășoare în vecini, adică fie la Ilva Mică, fie la Maieru. Ironia sorții, ambele comune sunt conduse de primari din opoziție, să fie umilința și mai mare.

„Admite sesizarea formulată de Serviciul de Probațiune Bistrița-Năsăud privind modificarea locului de executare a obligației stabilite în sarcina numitului, O.T. condamnat pentru comiterea infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. În baza art. 51 aln.2 din Legea 253/2013, raportat la art.95Cod Penal, modifică locul de executare a obligației, stabilite în sarcina numitului OGÂGĂU TRAIAN, ca pe parcursul termenului de supraveghere de 2 ani, să presteze 80 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității, în domeniul serviciilor publice (întreţinere locuri de agrement, parcuri şi drumuri, salubrizarea localităţii, activităţi în folosul unităţilor şcolare, educative sau socio-culturale), în cadrul Primăriei comunei Ilva Mică sau al Primăriei Maieru”, se arată în sentința dată de Judecătoria Năsăud și publicată în gazetadebistrita.ro

CONTEXT

Al doilea dosar penal deschis lui Traian Ogâgău a fost deschis în baza unui eveniment care a avut loc în 2016, atunci când, polițiștii de la Serviciul Rutier l-au oprit în trafic, în orașul ce tocmai îl alesese ca primar, asta după ce, un ”binevoitor” aflat în restaurantul unde Ogâgău ar fi consumat băuturi alcoolice, l-a turnat Poliției. Așa cum era de așteptat, la scurt timp  după ce s-a suit la volan,  , primarul Traian Ogâgău este tras pe dreapta chiar în orașul pe care-l conduce și rugat să sufle în etilotest. După un circ cu polițiștii, Traian Ogâgău a refuzat și să sufle în etilotest, dar și să i se preleveze probe de sânge. Primarul Traian Ogâgău a refuzat și să mai stea de vorbă cu oamenii legii, plecând de la locul unde a fost oprit, fără încuviințarea acestora.

 

Agenții nu au stat pe gânduri și l-au sancționat contravențional, reținându-i de asemenea și permisul de conducere. De asemenea, primarul s-a ales atunci și cu dosar penal. Printre neregulile constatate atunci de agenți s-a numărat și faptul că primarul nu purta centură de siguranță.

 

Ce a raportat atunci IPJ BN: „În cadrul unei acțiuni de prevenție rutieră, pe raza orașului Sîngeorz-Băi, a fost oprit un autoturism condus de un bărbat de 40 de ani din Sîngeorz-Băi. În timpul controlului s-a solicitat efectuarea testului alcoolscopic. Șoferul a refuzat și a fost sancționat contravențional pentru nereguli și i se va întocmi dosar penal”, declara la acea vreme pentru presa locală, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version