Acasă Administratie Primarul Ovidiu Creţu: Nu semnez nicio recepţie la aneveloparea blocurilor dacă lucrările...

Primarul Ovidiu Creţu: Nu semnez nicio recepţie la aneveloparea blocurilor dacă lucrările sunt de mântuială

0

Liberalul Sorin Hangan a prezentat în şedinţa de consiliu local situaţia anvelopării termice a blocurilor din Bistriţa. Potrivit lui Hangan, lucrările efectuate la un bloc pe strada Năsăudului sunt “de mântuială”. El a mai precizat că oamenii sunt nemulțumiți că lucrările de anvelopare a blocului au fost realizate de mântuială, fără a un minim respect pentru locatari: “Locatarii, desi edilul i-a sfătuit să ajungă la o „înțelegere” cu firma constructoare, nu vor semna recepția lucrărilor. Sunt zeci de lucruri reclamate, multe dintre ele vizibile cu ochiul liber, altele ascunse, prea multe pentru a fi enumerate detaliat. Materiale de calitate slaba, oameni necalificati, solutii tehnice gresite, mizerie, lipsa unor lucrari cuprinse in lista semnata personal de catre priamar la demararea lucrarilor și în primul rând nesiguranță legată de suma pe care o au de plătit. Este vorba de 20%, dar nimeni nu le spune din cît?”.

Ce a răspuns primarul Creţu?

În replică, Creţu a spus că nu este de acord cu acuzaţia de selectare defectuoasă, fiind vorba de o licitaţie publică şi care a respectat toată legislaţia în vigoare. Creţu a confirmat faptul că firma care a lucrat pe Năsăudului are probleme şi că nu are capacitatea de-a face lucrări de calitate. Potrivit edilului Bistriţei, o reziliere a contractului este cea mai bună soluţiem dar asta nu ar face decât să amâne “până la calendele greceşti” finalizarea reabilitării termice acestui bloc.
“Vă garantez că nu voi semna nicio recepţie dacă lucrările vor fi de mântuială”, a spus primarul Creţu în plenul şedinţei.

Exit mobile version