Acasă EVENIMENT Primarul Ovidiu Crețu intervine tranșant în criza taxei de salubrizare: Nu cred...

Primarul Ovidiu Crețu intervine tranșant în criza taxei de salubrizare: Nu cred că trebuie subvenționată colectarea deșeurilor . Viceprimarul Cristian Niculae a făcut o declarație nefericită

0

Primarul municipiului Bistrița, Ovidiu Crețu, revenit în țară după delegația din Germania, a ieșit astăzi public și a vorbit despre mai multe subiecte ”arzătoare” în plină iarnă: pârtia și taxa de salubrizare.

În acest context, edilul municipiului Bistrița a precizat faptul că, declarația viceprimarului Cristian Niculae în ceea ce privește posibilitatea ca municipalitatea să acorde o subvenție la taxa de salubrizare a fost una nefericită: “Știu de acel anunț nefericit pe care l-a făcut domnul viceprimar. Eu consider că gunoaiele sunt o problemă esențială, sau poate cea mai mare și cea mai importantă problemă a societății actuale, fie la Bistrița, la Cluj-Napoca, Viena sau Roma. Subvenționarea acestei acțiuni de colectare nu face altceva decât să încurajeze producerea gunoaielor”.

Ovidiu Crețu: ” Subvenția taxei respective ne-am permis-o, ca primărie, în condițiile bugetelor bune din anii 2017 sau 2018, dar, acum, în 2020, în noile condiții financiare, acest lucru nu mai este viabil. Recunosc că am greșit atunci când am propus subvenționarea tarifului la salubrizare. A fost o greșeală. Sigur, prin subvenții putem încuraja cultura sau transportul în comun, dar nu colectarea deșeurilor, pentru că, dacă omul primește această subvenție, pe el nu îl mai interesează să producă gunoi cât mai puțin, iar selectarea se va face doar teoretic”, a explicat Crețu.

Primarul Bistriței a mai precizat faptul că ”interesul municipalității este ca bistrițeanul să producă cât mai puține gunoaie, iar selectarea acestora să fie una riguroasă, una care să respecte normele legale. Cum este posibil acest lucru? Doar dacă cel care produce gunoiul simte la buzunar, altfel nu se face nimic”, a punctat Crețu.

”Personal, ca primar și om, spun că nu cred că trebuie subvenționată colectarea deșeurilor, dar, decizia finală aparține consilierilor locali”, a conchis primarul Ovidiu Crețu.

 

Exit mobile version