Acasă Politica PRIMARUL OVIDIU CREȚU îi răspunde calm președintelui Radu Moldovan: Vom finanța sportul...

PRIMARUL OVIDIU CREȚU îi răspunde calm președintelui Radu Moldovan: Vom finanța sportul când legislația va fi clară!

0

Primarul Bistriței, Ovidiu Crețu, îi răspunde președintelui Radu Moldovan în ceea ce privește finanțarea activitățiilor sportive din Bistrița: ”Am dorit să finanţăm sportul şi atât timp cât legislaţia din România a fost limpede, am finanţat sportul profesionist, pentru că sportul de masă îl finanţăm mai bine decât mulţi alţii. Finanţarea sportului de performanţă trebuie să se facă în conformitate cu legislaţia din România, care nu este clară. În Primăria municipiului Bistriţa nu semnează nimeni ceea ce nu ştie că este legal. De aceea nu am putut să ne angajăm să finanţăm nici clubul de fotbal, nici clubul de handbal, pentru că legislaţia este ambiguă şi un control de la multele instituţii care fac acest lucru poate să arate că am finanţat ilegal”, a spus  Ovidiu Creţu.

Primarul Bistriţei a completat că a cerut clarificări la Ministerul Tineretului şi Sportului, inclusiv pe vremea când era ministru Gabriela Szabo, dar nu a primit niciun răspuns. Mai mult, legea a fost modifocată, dar preşedintele Klaus Iohannis a trimis-o înapoi, “tocmai pe ajutorul de minimis”.

  “În momentul în care legislaţia va fi clară şi limpede o să ne implicăm şi în finanţarea sportului de performanţă. (…) Merg clar pe linia legală şi ceea ce este legal vom finanţa, iar dacă legea nu se schimbă ca să permită transparent şi deschis, atunci nu vom finanţa şi vom merge în continuare pe susţinerea sportului de amatori, în special pentru copii, elevi”, a precizat primarul Creţu.

Întrebat de ce alte administraţii locale alocă bani pentru echipele sportive, acesta a precizat că Primăria Bistriţa nu se poate compara cu Primăria Bucureşti, care are “un alt regim”.

Primarul Ovidiu Creţu a mai spus că are o colaborare foarte bună cu preşedintele Radu Moldovan şi Consiliul Judeţean în foarte multe domenii de activitate, însă în domeniul sportului legea e interpretată diferit în cele două instituţii. “Nu cred că trebuie să arătăm că suntem gemeni. Avem opinii, avem păreri. Chestiunea este că lucrăm bine şi ne înţelegem, facem lucruri bune pentru oamenii din municipiu. Din punctul meu de vedere, da (n.n.  – riscă). Domnul preşedinte şi l-a asumat şi chiar merită respectul pentru lucrul ăsta”, a concluzionat Ovidiu Creţu.

Reamintim că președintele Moldovan a apreciat în speachul de la conferința județeană extraordinară a PSD BN  că deși, există forme legale pentru finanțarea sportului, a oricărui fel de sport, primăria Bistrița nu o face: ” Din câte văd eu, primăria Bistrița funcționează după alte legi, parcă ar avea  o legislație numai a ei. Nu înțeleg de ce nu există o înțelepciune în căutarea unor soluții legale pentru a finanța sportul? Repet, aceste soluții există, mai ales că posibilitatea bugetului municipal este mult mai mare decât a Consiliului Județean. Noi, am găsit această soluție legală, poate că suntem ceva mai sus, la etajul doi, însă nu pricep de ce primăria Bistrița este singura din România care refuză să ajute sportul”, a punctat Radu Moldovan.

Exit mobile version