Acasă EVENIMENT Primarul Ioan Szabo de la Șanț rămâne fără funcție cu 6 luni...

Primarul Ioan Szabo de la Șanț rămâne fără funcție cu 6 luni înainte de alegeri . Înalta Curte de Casație și Justiție a confirmat incompatibilitatea decisă de ANI

0

Primarul comunei Șanț, Ioan Szabo poate rămâne la finalul mandatului fără funcția pe care o deține din 2012, atunci când a fost ales edil al Șanțului în dauna lui Cornel Moisil pe lista PDL. Ulterior, Szabo va trece în PSD ajutat de OUG 55 din 2014, fiind unul dintre primarii buni din județul Bistrița-Năsăud, fapt confirmat în iunie 2016 atunci când va fi ales cu peste 80% din voturile șănțenilor.

Concret, pe data de 11 decembrie, Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a confirmat decizia Agenției Naționale de Integritate (ANI).

Despre ce este vorba?

În vara anului 2017, mai précis în iunie, primarul Ioan Szabo era declarat de ANI incompatibil pe un motiv cât se poate de pueril: Szabo făcea parte din consiliul de administrație al Școlii Enea Grapini din comuna Șanț. Incompatibilitatea i-a fost declarată în baza Legii 61 din 2003, edilul Șanțului fiind membru al repectivului CA în perioada 2012-2013.

Așa cum era normal, Ioan Szabo a contestat decizia ANI, doar că, pe rând, instanțele de judecată i-au respins ca nefondat recursul, dosarul ajungând la ÎCCJ, care, a confirmat decizia ANI din iunie 2017.

Din acest moment, e vorba doar de corespondența care va fi purtată  între primăria Șanț și Instituția Prefectului, vacantarea postului urmând să se facă printr-un ordin de prefect, cel mai probabil la începutul anului viitor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Exit mobile version