Primarul Creţu, Ioan Oltean şi Gavrilă Benţa sau ecuaţia unei politici simple

Must Read

Fără Adrian Chivu, povestea Monicăi Csenger și ale medaliilor  ei de aur nu putea fi spusă acum…

Monica Csengeri (25 de ani),  din România, un fost om al străzii din Bistrița  a reușit o super performanță...

Tenis de masă: 5 medalii la Campionatul Național Individual de Juniori pentru sportivii bistrițeni

La acest final de săptămână,  Bistrița a găzduit  Campionatul Național Individual juniori  I la tenis de masă. Sportivii CSM...

49 de cazuri noi la 162 de teste. Incidența e puțin peste 4 la Bistrița și de 2,46 la nivel județean

Doar 49 de cazuri noi au fost raportate astăzi, din 17 martie și până acum fiind înregistrate 10.893 de...

Relaţiile între oamenii politici sunt dintre cele mai variate, mai mult sau mai puţin vizibile în spaţiul public dar, cu siguranţă, ele vizează de cele mai multe ori chestiuni şi abordări cât se poate de pragmatice şi economice.

Un astfel de „binom” este cel dintre Ovidiu Teodor Creţu şi Ioan Oltean, relaţie aproape imposibilă la prima vedere, dar care funcţionează de ani buni, cei doi politicieni făcând parte din vechea generaţie de lideri de partide.

Oltean-Creţu-Benţa

Se spune că Ioan Oltean lucrează întodeauna cu „materialul” clientului, ca să spunem aşa, că a ştiut dintodeauna cât, cum şi unde să pună punctul, virgula sau omul. Discuţia asupra relaţiei Ioan Oltean-Ovidiu Teodor Creţu a reapărut acum când partidele politice intră pe turnanta alegerilor locale, iar PNL caută cu ochii mari cât cepele un candidat pe măsura lui Ovidiu Creţu.

IOAN OLTEAN DESPRE OVIDIU CREŢU: “Ovidiu Creţu e un adversar redutabil”

”Noi suntem conştienţi, sau eu sunt mai conştient decât ceilalţi, că Ovidiu Creţu e un adversar redutabil. Mulţi îmi spun că eu sunt cu Ovidiu Creţu. Am spus-o întotdeauna că sunt prieten cu Ovidiu Creţu, am o relaţie foarte bună cu el, dar în politică nu sunt prieten cu Ovidiu Creţu şi vreau să avem un candidat care să îl bată pe Ovidiu Creţu, să fie lucrurile foarte clare. Am să le spun să nu se mai facă speculaţii pe marginea acestui lucru, dar îl respect pe Ovidiu Creţu şi ca om, şi ca primar şi cred că este o relaţie absolut normală pe care o pot avea oamenii politici în România, dar mă pregătesc şi ne pregătim cu partidul să câştigăm alegerile la nivel de municipiu”.

OVIDIU CREŢU DESPRE IOAN OLTEAN: “Eu am o relație civilizată cu Ioan Oltean”

“Am avut nevoie în perioada mandatului trecut de intervenții pentru rezolvarea unor probleme cu proiectele finanțate din fonduri. M-am dus și l-am căutat în calitate de primar, pe el în calitate de vicepreședinte al Camerei Deputaților să intervină și să rezolve problemele. Alea legale, cinstite, proiectele ținute la doamna Udrea în sertar. Și trebuie să mărturisesc că a intervenit. Eu n-am avut ce să-i rezolv aici, domnul Oltean n-a venit niciodată cu o cerere. A, că a cerut o dată cortul să facă o adunare, astea sunt chestii absolut obișnuite, pe care le facem pentru toată lumea. Nu suntem nici cumetri, n-am mers nici la nunți împreună, nu mergem la bere împreună, dar a existat o colaborare instituțională corectă și probabil că din acest punct de vedere domnul Oltean nu poate să arunce cu pietre așa cum se obișnuiește”.

Trinomul Oltean-Creţu-Benţa

O astfel de “colaborare” poate fi considerată a exista în interiorul consiliului municipal, cât mai ales în cazul unor proiecte de hotărâre punctuale şi importante pentru urbe dar şi pentru primarul Creţu. Un exemplu în acest sens a fost scandalul politic izbucnit între consilierii locali ai PSD şi cei ai PNL din jurul proiectului care prevede ridicarea gunoaielor din Zăvoaie şi transportul acestora la groapa de la Tărpiu a fost aprobat în ultima şedinţă de consiliu municipal. Deşi, liberalii au părăsit sale de şedinţe înainte de vot, Gavrilă Benţa a fost cel care l-a ajutat pe primarul Creţu să nu rămână cu cele 30 de mii de tone de deşeuri în Zăvoaie. Reacţia PNL a venit prin co-preşedintele Ioan OLtean, cel care a spus că Benţa ar avea unele interese personale, dată fiind direcţia votului său din şedinţa de consiliu municipal.

”Înţelegeţi că uneori interesele personale sunt mai presus decât interesele partidului din care faci parte pentru că e clar că, ieri, Benţa a stat şi a votat pentru că avea un interes personal legat de votul acesta. E regretabil că alţii condiţionează rezolvarea unei chestiuni legale de un vot sau altul. Nu vreau să fiu avocatul lui Gabi Benţa, dar sunt absolut convins că a avut un interes personal. Gabi Benţa e un coleg absolut disciplinat şi extrem de responsabil. Dacă a făcut asta – şi ştiu lucrul acesta pentru că am discutat cu el – a avut un interes. Asta e viaţa!”

Luni, înainte de un scurt concediu, primarul Ovidiu Teodor Creţu a venit şi cu câteva explicaţii în ceea ce priveşte situaţia creată în urma votului din plen.

”Nu suntem sub nicio formă contractuală, nu avem niciun fel de legături. Am văzut că domnul deputat Oltean face afirmația că are un interes personal. Posibil ca domnul Bența să vrea să ofere încărcatul, echipamente pentru încărcat sau alte lucruri pe care eu nu le știu, dar cert este că până la ora actuală nu avem nicio formă de colaborare cu domnul bența sau cu firmele dânsului”.
Reamintim că aleşii bistriţenilor au votat în ultima şedinţă de consiliu municipal contractelor de transport, respectiv de depozitare a deşeurilor municipale existente pe platforma de stocare temporară a deşeurilor din zona Zăvoaie la depozitul de la Tărpiu. Majoritatea consilierilor locali PNL au părăsit ședința înainte de discutarea acestui proiect, în sală rămânând doar Vasile Moldovan și Gavrilă Bența.

- Advertisement -
- Advertisement -

Latest News

Fără Adrian Chivu, povestea Monicăi Csenger și ale medaliilor  ei de aur nu putea fi spusă acum…

Monica Csengeri (25 de ani),  din România, un fost om al străzii din Bistrița  a reușit o super performanță...

Tenis de masă: 5 medalii la Campionatul Național Individual de Juniori pentru sportivii bistrițeni

La acest final de săptămână,  Bistrița a găzduit  Campionatul Național Individual juniori  I la tenis de masă. Sportivii CSM Bistrița au câștigat 5 medalii...

49 de cazuri noi la 162 de teste. Incidența e puțin peste 4 la Bistrița și de 2,46 la nivel județean

Doar 49 de cazuri noi au fost raportate astăzi, din 17 martie și până acum fiind înregistrate 10.893 de îmbolnăviri cu Sars-Cov 2. Încă...

VIDEO- EPISODUL 1: Pădurea Codrișor plină de gunoaie și tratată cu spatele de bistrițeni

”Pădurea” Codrișor a ajuns un fel fe hazna a unora și esta tratatp cu spatele de foarte mulți dintre noi. Nu este prima dată...

Pr. Ioan Aurel Rus- Cospect duminical: Duminica a 4-a din Postul Mare, a Sfântului Ioan Scărarul

  „În vremea aceea a venit un om la Iisus, zicându-I: Învăţătorule, am adus la Tine pe fiul meu, care are duh mut. Şi, oriunde-l...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -