Pro Politica

Primarul comunei Galații Bistriței, Vasile Găurean – mărturii din infernul COVID-19: „Am văzut iadul!”

Adepții teoriei conspirației legate de epidemia de Covid-19 cer, în spațiul public, dovezi ale „ravagiilor” făcute de noul coronavirus. Unii spun că acest virus este inventat, alții acuză jurnaliștii de propagare a informațiilor false, contrafăcute sau chiar „cumpărate” de la guvernanți.

Pe măsură ce acestora li se „acordă” aceste dovezi, trompetele încetează a mai cânta. Postacii cer nume și prenume, iar când există mărturii ale persoanelor publice (reale), atunci încearcă să denatureze poveștile. Una dintre aceste povești reale aparține unui primar cu vechi state de plată, un personaj cunoscut și îndrăgit în comunitatea unde a fost votat de ȘAPTE ori.

Este vorba de primarul comunei Galații Bistriței, Vasile Găurean, aflat la cel de-al 7-lea mandat, deci o persoană foarte credibilă. Acesta a fost infectat cu noul coronavirus, iar după ce a ieșit din chinurile bolii, a decis să împărtășească dureroasa sa experiență și celorlalți:

„Am trecut printr-o experiență amară de tot. Am fost pur și simplu mort. Din sicriu am înviat. Nu e o glumă. Virusul ăsta e foarte periculos și atacă organismele în diferite moduri. De exemplu, unul care mai are și alte boli, ca mine, suferind de diabet, este atacat. Mi-a mâncat aerul, oxigenul din plămâni. N-am mai avut aer la un moment dat…. Nu am putut să suport deloc, deloc masca cea mare. Cum mi-o punea, mă sufocam și nu mai trebuia mult să… nu știu, că dacă mă intuba, eram dus. Eram mort. O asistentă, săraca, a stat cu mine toată noaptea și am rugat-o: te implor, nu-mi lăsa masca că mor acum. Te implor, lasă-mă 10 minute, ia-mi-o 5 minute, și iar, și în momentul în care îmi lăsa masca, creștea valoarea de oxigen la 90-91 și tot așa. După, am stat trei zile cu masca aia mică și pe urmă, când, cât de cât s-a ameliorat situația, m-au dus la interne și acolo mi-au dat într-una oxigenul.
În cursul zilei de ieri m-au externat, acum sunt acasă în pat, dar sunt foarte, foarte slăbit. Nici n-am putut mânca, nici n-am putut vorbi. Am văzut iadul. Cam așa arată iadul. Infernul ăla, să stai acolo, în fața mea a murit o doamnă, dincolo altul intubat… În momentele alea, simți că te stingi, că te duci. La primele simptome tușeam și simțeam că îmi sar plămânii din piept afară. Am stat trei săptămâni internat.
Nu e glumă, e foarte periculos, recomand tuturor să respecte [regulile, n.r.] pentru că de asta sunt în țara asta legi, ordine. Nu sunt făcute aiurea, trebuie respectate de toată lumea. Dacă zice să porți masca și noaptea când dormi, să dormi cu ea, să nu ți se întâmple nimic”.

Povestea a fost preluată și postată tocmai de prefectul liberal al județului, pe pagina oficială a instituției, chiar dacă Vasile Găurean este unul dintre cei mai vechi membrii ai Partidului Social Democrat.

În acest moment, în Bistrița-Năsăud există 120 de cazuri active de persoane infectate cu Covid-19, dintr-un total cumulat de 711 persoane care au fost infectate. Din păcate, 63 dintre aceștia au decedat, iar din fericire alte 528 s-au vindecat.

Exit mobile version