Acasă EVENIMENT Primarul Bistriţei admite că este acţionar la SC Comelf SA, subcontractantul la...

Primarul Bistriţei admite că este acţionar la SC Comelf SA, subcontractantul la pârtia de schi.

0

Primarul Bistriţei, Ovidiu Teodor Creţu şi-a prezenta astăzi după şedinţa de consiliu municipal, poziţia sa cu privire la atribuirea serviciilor de operare pe pârtia de schi de pe Dealul Cocoşului, firmei bistriţene Euroalpin, subcontractant fiind SC Comelf SA. În acest context, Creţu a admis că este  acţionar la Comelf SA, însă are doar 0,03 la sută din acţiuni.

Nu este niciun conflict de interese, susţine edilul Bistriţei. El a explicat situaţia prin prisma faptului că Euroalpin este singura firmă care a depus ofertă.

 

Ovidiu Teodor Creţu (primar Bistriţa): “În ceea ce îl priveşte pe operator – a fost singura ofertă depusă la solicitarea noastră. Încă din august am anunțat că vrem să încheiem un contract cu un operator, deci cei care doreau să participe, și au fost câțiva care au venit să mă întrebe în baza acestui anunț, o puteau face dar când au aflat ce trebuie să îndeplinească unii au dat înapoi. Operatorul este o firmă care îndeplinește toate condițiile cerute de lege, legat de experiența firmei noi nu avem aici nicio firmă care să fi întreținut pârtii de schi. Altceva ce să fie la mijloc? Sunt acționar la Comelf, cu 0,03%. Da, sunt. Nu este niciun conflict de interese. Nu aveam în plan specializarea unor angajați DSP, preferăm să mergem pe varianta administrării în regim privat, este singura variantă rezonabilă de a administra o pârtie de schi, cu operator care îndeplinește condițiile legale. Operatorul decontează ceea ce face. Euroalpin va deconta ceea ce realizează. Vă dau un exemplu: dacă o construcție este licitată la 1 milion de euro și cel care o realizează se încadrează în 900.000 de euro, i se decontează 900.000 de euro. Se decontează facturi. Operatorul va încasa sumele pe care le poate justifica, pe om, pe servicii… Angajații sunt cu contract de muncă, dar trebuie să vină cu pontaje și toate celelalte”, a explicat edilul Bistriţei.

 

Reamintim faptul că municipalitatea a semnat un contract în urma licitaţiei pentru serviciile de operare de operare/exploatare a instalațiilor (de transport pe cablu, de producere a zăpezii artificiale și de iluminat nocturn) aferente pârtiei de schi din Wonderland cu SC Euroalpin SRL Bistriţa, care are subcontractant SC Comelf SA Bistrița. Contractul are o valoare de 297.000 de lei fără TVA, circa 350.000 de lei cu TVA. Contractul se încheie pe data de 31 martie.

CINE ESTE EUROALPIN BISTRIŢA???

Firma care a depus ofertă – SC Euroalpin Bistriţa SRL – îi aparţine lui Dumitru Tănase, deţinătorul Eurocompozite SRL, dar şi al SC Rompoliproces SRL, care are ca obiect de activitate Intermedieri în comerţul cu maşini, echipamente industriale, nave şi avioane. Totodată, Dumitru Tănase este concesionarul terenului pe care funcţionează aerodromul amplasat taman la poalele pârtiei de schi de pe Dealul Cocoşului. Acelaşi om de afaceri se numără printre beneficiarii unui Plan Urbanistic Zonal – PUZ „Construire cartier case de locuit în extravilanul municipiului Bistriţa, localitatea componentă Unirea, pe malul stâng al râului Bistriţa” – aprobat de Consiliul Local Bistriţa în iunie 2013. Zona cu pricina se află tot în imediata apropiere a pârtiei de schi, unde, spun surse ale Gazetei de Bistriţa, Tănase Dumitru ar intenţiona să construiască case de vacanţă sau pensiuni turistice

Deschiderea pârtiei s-ar putea face pe 7 februarie.

Taxa de acces la telescaun este diferenţiată în funcţie de vârstă între orele 9.00 – 16.00 Persoane adulte: 30 de lei pe zi/ 150 de lei pentru 6 zile. Tineri între 15-18 ani inclusiv şi seniori (peste 65 ani): 20 de lei pe zi / 110 lei pentru 6 zile. Copii pînă la 14 ani inclusiv: 10 lei pe zi / 50 lei pentru 6 zile. Pentru nocturnă orele 18.00 – 21.00 taxa este de 20 lei pe zi.

Lungimea pârtiei este de 1.335 m iar lățimea 60 m. Persoanele fără schiuri sau plăci vor avea accesul restricționat pe pârtie, de asemenea pe pârtie nu se va putea da nimeni cu săniuţa. Oficialii primariei spun ca se va amenaja o partie separat doar pentru saniute.

În 2016, municipalitatea condusă de Ovidiu Creţu a alocat 7.021.000 lei de la bugetul local și 14.327.000 lei din creditul bancar pentru pârtia de schi din de pe Dealul Cocoşului, care costă în total 23,5 milioane lei (peste 5,3 milioane euro). Din această sumă, în 2015 s-au efectuat lucrări de circa 3,6 milioane lei. Branșamentul electric a costat alţi 961.000 lei. Lucrările de 19,5 milioane de lei (peste 4 milioane euro) au fost realizate de SC Kranz Eurocenter SRL în asociere cu SC Elcompet SRL, iar echipamentele au fost asigurate de firma austriacă Doppelmayr.

 

Exit mobile version