Acasă Administratie Primăria Bistrița, sancționată de Garda de Mediu pentru lipsa registrului spațiilor verzi!...

Primăria Bistrița, sancționată de Garda de Mediu pentru lipsa registrului spațiilor verzi! Vezi câți bani vor plăti bistrițenii pentru această „scăpare” crețiană

0

De mai bine de 10 ani, un banal registru nu a fost finalizat de funcționărimea municipalității, fapt care va diminua bugetul bistrițenilor din cauza unei amenzi primite de Primărie din partea Gărzii de Mediu.

Este vorba de Registrul Spațiilor Verzi, un document impus de Legea 24/2007. Administrația Crețu a refuzat pur și simplu să finalizeze acest registru, la mijloc fiind inventarierea spațiilor verzi, fapt care l-ar fi impiedicat pe viitorul fost primar să-și pună planurile în aplicare.

Un astfel de „plan” este și deja celebra mineralizare a centrului vechi, proiect care, dacă registrul spațiilor verzi ar fi fost „în vigoare”, nici nu mai ajungea în discuție.

Spiritul civic al președintelui Partidului Verde, precum și cel al președintelui Asociației Bistrița Civică, Florin Chereji, au făcut ca acest Regsitru al Spațiilor Verzi să nu rămână doat un document opțional pentru administrația locală, iar Garda de Mediu Bistrița-Năsăud a tranșat această problemă prin sancționarea contravențională a municipalității în cuantum de 100.000 până la 200.000 de lei (conform Legii) pentru nefinalizarea Registrului.

Comisarii Gărzii de Mediu au impus, pe lângă scancțiunea contravențională, și alte două măsuri suplimentare, fiind vorba de un termen clar pentru finalizare, respectiv data de 1 octombrie 2020, precum si notificarea Gărzii la data de 2 octombrie referitor la ducerea la îndeplinire a măsurilor impuse, urmând la la data de 4 octombrie, Garda să efectueze un nou control la municipalitate.

Exit mobile version