joi, august 13, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  PRIMĂRIA BISTRIȚA: Proiecte cu finanţare nerambursabilă, din fonduri europene, în valoare de 32,714 milioane euro,

  Must Read

  Alte 11 cazuri de infectare cu Sars-Cov 2 au fost confirmat astăzi în Bistrița-Năsăud. Numărul celor activi rămâne în jurul cifrei de...

  Situația epidemiologică în Bistrița-Năsăud se schimbă începând de astăzi, numărul activilor rămâne ...

  Chiochiș: Apă și canal în 9 sate și asfalt la Jimbor.Vasile Silași: ”Azi văd că am reușit sa fac din cărare drum! Un...

  Primarul comunei Chiochiș, Vasile Silași,  a anunțat faptul că  peste 80% din UAT-ul care...

  Clădirea fostei Poște de la Coroana a fost cumpărată de antreprenorul clujean Dorel Goia (TeraPlast)

  Bistrița are în patrimoniul său, fie public sau privat, o serie de clădiri rămase efectiv în paragină,...

  Primăria municipiului Bistriţa are în implementare proiecte cu finanţare nerambursabilă, din fonduri europene, în valoare de 32,714 milioane euro, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.
  Îmbunătăţirea eficienţei energetice pentru 50 de blocuri de locuinţe reprezintă un proiect major în valoare de 10,7 milioane euro.

  GABRIELA CIORNEI

  „Proiectele sunt în implementare, adică am semnat contractul de finanţarea cu Autoritatea de Management. Avem îmbunătăţirea eficienţei energetice la alte 23 blocuri de locuinţe, cu o valoare de 4,382 milioane euro. Proiectele sunt depuse la ADR Nord-Vest şi sunt în perioada de evaluare. Nu ar trebuie să avem probleme să semnăm contractul de finanţare”, a explicat primarul Ovidiu Creţu.
  Pentru restaurarea Bisericii Evanghelice, municipalitatea a obţinut o finanţare europeană de 3,271 milioane euro. La aceste proiecte se adaugă Centrul de zi pentru persoane vârstnice pe str. Octavian Goga, cu o valoare de aproximativ 650.000 euro, dar şi reabilitarea celor trei şcoli gimnaziale – Şcoala Gimnazială nr. 4, Şcoala Gimnazială „Lucian Blaga” şi Şcoala Gimnazială nr. 1 – cu o valoare totală de peste 12 milioane euro. De altfel, Primăria Bistriţa a reuşit să fie primul municipiu care a depus proiecte pe Axa 10, contractele de finanţare urmând să fie semnate pe principiul „Primul venit, primul servit”.
  Nu în ultimul rând, Primăria Bistriţa a depus proiect pentru construcţia unei grădiniţe pe str. Nicolae Bălcescu, care se află în evaluare, valoarea fiind de 1,12 milioane euro.
  „Totalul proiectelor, bani în mână, este de 32,714 milioane euro”, a precizat primarul Creţu. În cadrul unei conferinţe de presă acesta a prezentat şi proiectele pe care Primăria Bistriţa le are în portofoliu şi care urmează să fie depuse în funcţie de deschiderea liniilor de finanţare. „Pentru unele dintre ele gradul de certitudine este de 99,99%. De exemplu, este proiectul de amenajare piste de biciclişti în municipiul Bistriţa – etapa I, în valoare de 4,1 milioane euro, Linia Verde de transport de 10,5 milioane euro şi Centrul Intermodal de Transport Public de 9,2 milioane euro. Sunt proiecte sigure, pentru că pe Axa 4 avem alocate 23 milioane euro, din care 19 milioane sunt pe Transport, banii municipiului Bistriţa, pe care nu poate să-i ia altcineva”, a explicat primarul Creţu.

  Edilul municipiului a menţionat că pe lângă proiectele sigure ca finanţare, municipalitatea are pregătite proiecte de rezervă, precum reconfigurarea liniei de transport public pe traseul str. Gării – B-dul Decebal – str. Andrei Mureşanu – str. Năsăudului, în valoare de 7,8 milioane euro.

  În portofoliul Primăriei Bistriţa sunt şi proiecte precum „Regenerare urbană a Centrului istoric” – 2 milioane euro, „Modernizare Piaţa Centrală” – 3 milioane euro, „Trasee pietonale şi piste pentru ciclişti în zona centrală” – 4,3 milioane euro, „Parc la Viişoara” – 1 milion euro, „Parc dendrologic în Wonderland” – 1 milion euro , Amenajare spaţii verzi în Subcetate – 300.000 euro şi Amenajarea unui scuar în Ghinda – 280.000 euro, „Amenajare zonă centrală şi teren de sport în Slătiniţa” – 600.000 euro, „Cămin cultural în Slătiniţa” – 650.000 euro.
  Alte trei proiecte care vizează instituţii de învăţământ vor fi depuse prin POR 2014-2020, în cadrul Obiectivului 4.4. Este vorba despre reabilitarea Liceului Tehnologic de Servicii – 1,525 milioane euro, Reabilitarea şi modernizarea Colegiului Tehnic „Grigore Moisil” (internat, ateliere, grădiniţă/cămin Universitatea Tehnică) – 6,9 milioane euro şi Grădiniţa nr. 3 şi Creşa de pe Aleea Plăieşului – 1,5 milioane euro.
  Nu în ultimul rând, Primăria Bistriţa va depune în 18 februarie proiectul de modernizare a sistemului de iluminat public în valoare de 5 milioane euro, studiul de fezabilitate urmând să fie aprobat în şedinţa de 14 februarie, dar şi un proiect pentru incubatorul de afaceri.
  „Totalul proiectelor pe care le pregătim este de 61,335 milioane euro. În total, proiecte pentru 2014-2020 sunt în valoare de 94 milioane euro”, a concluzionat primarul Creţu.

   

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  Alte 11 cazuri de infectare cu Sars-Cov 2 au fost confirmat astăzi în Bistrița-Năsăud. Numărul celor activi rămâne în jurul cifrei de...

  Situația epidemiologică în Bistrița-Năsăud se schimbă începând de astăzi, numărul activilor rămâne ...

  Chiochiș: Apă și canal în 9 sate și asfalt la Jimbor.Vasile Silași: ”Azi văd că am reușit sa fac din cărare drum! Un...

  Primarul comunei Chiochiș, Vasile Silași,  a anunțat faptul că  peste 80% din UAT-ul care îl administrează va beneficia de apă...

  Clădirea fostei Poște de la Coroana a fost cumpărată de antreprenorul clujean Dorel Goia (TeraPlast)

  Bistrița are în patrimoniul său, fie public sau privat, o serie de clădiri rămase efectiv în paragină, unele dintre aceste devenind chiar...

  DORIS RAI a intrat oficial în cursa pentru primăria Bistrița

  Candidatul independent Doris Rai și-a depus astăzi candidatura oficială la fotoliul de primar al Bistriței DORIS RAI: Astăzi am...

  Jurnal preelectoral: Stelian Dolha, candidatul PNL-USR-PLUS s-a întâlnit cu locuitorii din Dumitrița

  Candidatul PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean, Stelian Dolha, s-a întâlnit aseară cu sătenii din Dumitrița. Aceștia i s-au plâns...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -