Acasă Anchete Prima demisie : Liberalul Sorin Hangan denunță tergiversarea dosarului stadionului ”Jean Pădureanu”.

Prima demisie : Liberalul Sorin Hangan denunță tergiversarea dosarului stadionului ”Jean Pădureanu”.

0

Președintele PNL Bistrița, Sorin Hangan a demisionat din comisia  tehnică formată din consilieri municipali şi angajaţi ai Primăriei Bistriţa. Comisia a început evaluarea bunurilor fostei echipe Gloria Bistriţa, care a intrat în faliment în 2012, în urmă cu un an de zile, dar că până la această oră nu s-a întâmplat absolut nimic.

El a precizat în momentul demisiei făcută public în ultima ședință de consiliu municipal că „ viziunea mea faţă de ceilalţi membri ai comisiei e total diferită. Nu am înţeles dacă s-a întâlnit comisia în lipsa mea, dacă domnul viceprimar se întâlneşte cu ei în lipsa mea. În orice caz, în atare condiţii consider inutilă prezenţa mea în acea comisie şi demisionez”, a precizat Hangan.

Hangan ne-a spus că ar trebui să existe o hotărâre de consiliu local prin care s-ar putea decide oportunitatea achiziţionării acestui stadion: ”Ar urma ca specialiştii din cadrul Primăriei, cei care fac evaluări şi comisia de negociere din cadrul Primăriei să îşi facă treaba. O alta masura buna ar fi o consultare pe o platformă publică a cetăţenilor”, a conchis Sorin Hangan.

REAMINTIM CĂ: 

În luna septembrie a anului 2016, o comisie tehnică formată din consilieri municipali şi angajaţi ai Primăriei Bistriţa a început evaluarea bunurilor fostei echipe Gloria Bistriţa, care a intrat în faliment în 2012, stadionul, tribunele şi terenurile de antrenament fiind scoase la vânzare de un lichidator.

Complexul a fost evaluat la 39 milioane de lei.

Atunci,  primăria Bistriţa a anunțat că ar vrea  să cumpere stadionul municipal “Jean Pădureanu” şi bunurile din incinta bazei sportive a oraşului, situat în parcul central, consilierii municipali şi personalul tehnic al primăriei municipiului Bistriţa începând de luni să evalueze bunurile scoase la vânzare de lichidator.

De atunci a trecut un an de zile, dar lucrurile nu s-au mișcat deloc. Mai mult, viceprimarul Gelu Muthi ne confirmă temerile că lucrurile trenează, iar municipalitatea pare legată de mâini și de picioare în pivința firmei care se ocupă de administrarea stadionului. E vorba de SCP CONSULT MANAGEMENT UV IPURL prin practicianul în insolvenţă Vasile Urs.

Ce spune Gelu Muthi?

Situația pare complicată dacă ne luăm după cele spuse de viceprimarul Gelu Muthi. Practic, încă nimeni nu știe dacă e legal sau nu realizarea unei expertise tehnice, dat fiind faptul că stadionul este un bun particular administrat de SCP CONSULT MANAGEMENT UV IPURL prin practicianul în insolvenţă Vasile Urs.

GELU MUTHI: „Ne dorim să mergem pe mai multe paliere. Un palier pe care mergem în momentul de faţă ar însemna nu numai un Raport de evaluare, ci şi o expertiză tehnică, dar să vedem dacă este legal să facem asta, având în vedere faptul că nu suntem proprietarii acelui bun. Deocamdată nu am identificat legal această oportunitate. În momentul în care punem problema că acest stadion va fi luat la preţul de expertiză, să ne gândim ce înseamnă costuri de reabilitare. Trebuie să ne gândim dacă, în varianta în care îl luăm, poate că cel mai bine ar fi să dăm jos totul şi să construim unul nou”, a declarat viceprimarul Gelu Muthi.

 

Cât cere Urs?

Am aflat că e vorba de 8,5-9 milioane de euro: „Este o discuţie care pleacă de la ceea ce v-am spus, de la posibilitatea de a face o expertiză tehnică, pentru că una e să iei, ipotetic vorbind, cu trei milioane de euro şi să investeşti şapte şi alta e să iei cu 10 milioane şi să investeşti şapte”,spune  Gelu Muthi.

STADION FĂRĂ GLORIE

La începutul anului 2013 , foştii şefi ai Gloriei au găsit varianta ideală pentru relansare: insolvenţa. Datornicii au fost trecuţi pe o listă de aşteptare şi acum urmează lichidarea patrimoniului. Adică, întreg stadionul va fi vândut Primăriei Bistriţa, cea mai bună vacă de muls, cu un buget anual de 50 de milioane de euro.

Imediat ce a început insolvenţa, Pădureanu a ieşit din linia întâi şi Adunarea Generală a Acţionarilor l-a desemnat pe Alexandru Hatfaludi ca administrator special. De lichidarea Gloriei se ocupă SCP CONSULT MANAGEMENT UV IPURL prin practicianul în insolvenţă Vasile Urs. Din acest dosar, Urs încasează 1.200 de euro lunar, plus un comision de succes de 9 % din valoarea creanţelor achitate către creditori. Adică, în urma procesului de insolvenţă, Urs va lua vreo… 15 miliarde lei vechi, comision de succes.

Stadionul municipal are grave probleme de infrastructură atât la prima dar și la a doua tribună. O situaţie identică este înregistrată  în sălile de antrenament, igrasia și mucegaiul își fac de cap și colorează în verde pereții, sunt lucruri știute, dar de nimeni rezolvate.

 

Exit mobile version